Router SMC 7004VBR (Barricade)

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Bomberman
Nováček
Nováček

Router SMC 7004VBR (Barricade)

Příspěvek od Bomberman »

Mám drobný problém využívám mikrovlnné připojení abych mohl připojit dva počítače pořídil jsem si výše jmenované zařízení. Připojení na internet funguje bez problémů ,ale dříve když jsem měl kabel zaveden přímo do síťové karty jsem viděl ostatnín účastníky napojené na toto připojení jako okolní počítače v síti , nyní však již vidím jako okolní síť pouze své dva počítače které jsem přes toto zařízení připojil. Nevím jak tento Router nastavit tak aby se všichni zobrazovali jako dříve . Pokud s tímto má někdo zkušenosti byl bych mu velmi vděčen za radu. Věřím že jde jen o to upravit nastavení ovšem nemám k tomuto zařízení žádnou podrobnou literaturu pouze jsem na netu narazil na nějakou anglickou verzi bohužel angličtinu neovládám tak dobře aby se mi podařilo vyčíst více. Děkuji všem podnětným připomínkám. Zakázání a povolení DHCP
jak mi již někdo radil nemá vliv .
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Nepujde to. Bohuzel... to je ma odpoved.

Router dela preklad adres... to je jeho funkce. A za preklad adres "skryje" tvoje pocitace. Proste, kdyz jsi za routerem tak mas smulu.
Leda... a to je moznost. By sis rozjel na sve strane tzv. WINS server, ktery by ti zpristupnil i ostatn PC.. ale to uz ti neporadim jak (protoze jsem tonikdy nedelal, bohuzel). Budes muset pohledat.
Toshiba Tecra A6
Bomberman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bomberman »

No není to tak uplně pravda jít to musí jen nevím jak toto zařízení umožnuje spoustu věcí mimo jiné i tzv mosty nebo přemostění jen
nevím jak na to nemusí to pracovat jen jako router ale i jako hub má to spoustu nastavení bohužel nemám k tomu podrobnou brožuru kdyby měl někdo alespon tu nebo mi poradil kde ji najít bude mi to stačit díky.
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Muzes mi verit, router ma sice kopu nastavovani ale protahnout informace o siti Microsoft skrze nej neni tak jednoduche a aby ses k danym informacim dostal potrebujes na sve strane (za routerem) zprovoznit WINS server.

kompletni manual v angl je tu:
http://www.smc-europe.com/english/suppo ... _final.pdf

a pro verzi V.2:

http://www.smc-europe.com/english/suppo ... _EN_LR.pdf
Toshiba Tecra A6
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Je to tak jak pise Bajgy, neni to zadna sranda, taky muzes zkusit udelat VPN (to chce zase pro zmenu Win2K Server na obou stranach a jeste k tomu dobre nakonfigurovany :( )
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

envite nekdo kolik router zere?
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

kolem 10W
Toshiba Tecra A6
Frd
Nováček
Nováček

Příspěvek od Frd »

Bajgy píše:kolem 10W
Hele když jsme u týhle mašiny, náhodou jsem si mei dostala do ruky a je fakt cool. Akorát nevim, jak pře hen ten bazmekt ustavit VPN. Vim teoreticky jak na to, ale ještě jsem to nikdy nedělal. Kdo máte Barricadu a přes ní VPN?
Dík
Frd
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

SMC7004VBR umi VPN pass-through, tzn, ze nemuzes vytvorit z Barricady endpoint, ktery bude sifrovat a spojovat se. To musis vytvorit na klientovi. Jen v nastaveni Barri povolis PPTP nebo IPSec passthrough. (menu Firewall -> Advanced)
Toshiba Tecra A6
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“