Prime95

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Belgarion
Začátečník
Začátečník

Prime95

Příspěvek od Belgarion »

Vím, že se tento program řešil na pctuningu už mnohokrát, ale přeci jen mám pár dotazů. Po přetaktování 2500+ na 3200+ mi asi po 2 hodinách v tom samém místě vyhodí windowsovskou hlášku: v aplikaci prime95 došlo k chybě a je třeba ji zavřít-je to ta chyba kterou má vyhodit? Když jsem pročítal různá fóra tak tuto hlášku nikdo neměl. Někomu psal FATAL EROR někomu komp přímo zatuhl. Jak jste na tom VY? S 2500+ jsem tento program nezkoušl. Až přijedu dom určitě vyzkouším...
Lukin
Začátečník
Začátečník

Re: Prime95

Příspěvek od Lukin »

Belgarion píše:Vím, že se tento program řešil na pctuningu už mnohokrát, ale přeci jen mám pár dotazů. Po přetaktování 2500+ na 3200+ mi asi po 2 hodinách v tom samém místě vyhodí windowsovskou hlášku: v aplikaci prime95 došlo k chybě a je třeba ji zavřít-je to ta chyba kterou má vyhodit? Když jsem pročítal různá fóra tak tuto hlášku nikdo neměl. Někomu psal FATAL EROR někomu komp přímo zatuhl. Jak jste na tom VY? S 2500+ jsem tento program nezkoušl. Až přijedu dom určitě vyzkouším...
Neboj, mne to taky vyhazovalo.Kdyz mi to zatuhovalo v tom samem miste pri tom samem testu, tak jsem zacal lip chladit NB a jelo to dal.
Athlon 2500XP+@zatim2420MHz(220x11)-Watercooled, ABIT NF7-S r.2.0, OCZ 512MB 433MHz CL 2 EL , ATI Original Radeon 9700@9700Pro-Watercooled, Fortron FSP350-60PN(PF) 350W, Chieftec DX-01BD-U, SB Audigy 2 ZS, GENIUS SW-5.1HT Surround, DVD Toshiba, Samsung Spinpoint 160GB PATA, LCD 17" IIyama prolite 431s-black
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

nechapem ako mozete pustat takyto test na amdckach ja ked som to pustil na 2.5 gigovom bartone alebo co to bolo nejake amd proste mohol som si robit volske oko a ked som to pusil na intly tak nic nechapem :? ale takuto hlasku my to vyhadzovalo na i233@291 mmx ale chladene bolo vstetko dost :roll: ksunt.szm.sk
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Prime95

Příspěvek od roxik »

Belgarion píše:Vím, že se tento program řešil na pctuningu už mnohokrát, ale přeci jen mám pár dotazů. Po přetaktování 2500+ na 3200+ mi asi po 2 hodinách v tom samém místě vyhodí windowsovskou hlášku: v aplikaci prime95 došlo k chybě a je třeba ji zavřít-je to ta chyba kterou má vyhodit? Když jsem pročítal různá fóra tak tuto hlášku nikdo neměl. Někomu psal FATAL EROR někomu komp přímo zatuhl. Jak jste na tom VY? S 2500+ jsem tento program nezkoušl. Až přijedu dom určitě vyzkouším...
tak te muzu "uklidnit", ze tuhle hlasku jsem mel taky :lol:

mozna reseni:

- vylepsit chlazeni (cpu,nb,sb,case)
- v pripade potreby zvysit napeti (cpu,cipset,ram)
- poradne otestovat pameti, vice tady http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=1035
- muze pomoci jiny bios

vic o taktovani zde http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=6250 + tlacitko hledat :roll:

EDIT: neskodil by podpis / popis co mas za hw (deska & verze biosu,pameti & casovani...atd)

TO NECTETE FAQ?
oldskool pc - xbox - xbox360
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Protoze jsem se prime95 sveho casu dost zabyval,tak chyba muze byt kdekoliv,pokud ale Prime nevyhodi hlasku o spatnem vypoctu,nebo se sekne,tak je HW vetsinou v pohode a konflikt ti zpusobuji ostatni programy a ovladace,v mnoha pripadech to zpusobuji ovladace zvuku.Zkus co ti radili,zvedni napeti,ale nejdriv zkus ten test spustit na nonOC CPU.
grail
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grail »

Mám Bartona 2500+@2800+ (zatím víc neuchladím) a Prime95 mi zatim nevyhodil žádnou chybovou hlášku.Bohužel při OC 3200+,mám stejný problém.Už se pracuje na lepším chlazení,takže snad...
MB: Abit NF7(-S) v2.0 CPU: AMD Athlon XP-A (Barton) 2500+@3200+ (200 x 11) 2200 MHz RAM: 2x 256MB PC 3200 (200MHz) DDR SDRAM VGA: MSI (NVIDIA GeForce 6200) 128MB HDD: Maxtor 6Y080P0 (80GB,7200ot/min) CD-RW: TEAC CD-W540E (48/12/40)
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“