spatne uchycenej procesor????

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
duncan
Nováček
Nováček

spatne uchycenej procesor????

Příspěvek od duncan »

Potrebuju radu.

Menil jsem chladic na procesoru.
Sundam chladic, setru ubrouskem zbytek pasty, procesor je stale nasazen a zajisten. Nanesu novou pastu(pekelne drahou) a posadim novej chladic.
Bez problemu ho zajistim.

Pustim pocitac a....

nic nenabehne, ani bios, nic, jen vetracek od noveho procesoru se jakoby "houpe" ne fyzicky, ale otacky klesaji-stoupaji jako by se houpalo napeti ve zdroji. (Vetracek nema regulovane otacky) Myslel jsem, ze je to zdrojem, ale ten beha v pohode. A novej vetracek je v poradku.

Setkal jste se nekdo se spatne uchycenym procesorem??? Dela tohle??

Deska ani nepipne, nic, klavesnice a mys jen blikaj jak divy.
---------------------------
Athlon XP 1800+ Palomino, Soltec DRV5-E 333, 1GB pameti 120GB + 60GB WD
vogo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vogo »

kdyz si nasazoval chladic vohejbal si nejakej kondenzator nebo neco takovyho taky mrkni jestli si nahodou neposkodil CPU :sad:
duncan
Nováček
Nováček

Příspěvek od duncan »

Mno mam pocit, ze jsem malounko vohnul jeden kondenzator, ale jen jsem se do dotknul. To snad nevadi.
Jak poznam, ze je poskozenej procesor????
Vzdyt jsem se ho ani nedotkl, jen utrel opatrne pastu, nanesl novou a opatrne prilozil chladic...
vogo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vogo »

duncan píše:Mno mam pocit, ze jsem malounko vohnul jeden kondenzator, ale jen jsem se do dotknul. To snad nevadi.
Jak poznam, ze je poskozenej procesor????
Vzdyt jsem se ho ani nedotkl, jen utrel opatrne pastu, nanesl novou a opatrne prilozil chladic...
tohle je fakt divny, skousel si smazat cmosku, taky pomel sdradama, nejlepe vsecno odpoj, a znovu pripoj, odelacal si neco jinyho, predtim nez si sundal chladic, nesundaval si ho kdyz byl comp v el siti, a byl jen soft vypnutej :?
Amon-Ra
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amon-Ra »

V sobotu jsem udělal něco podobnýho, původní chladič začal hučet a nedržel otáčký, tak jsem tam chtěl dát novej výkonnější! Vše jsem dokonale očistil, nátáh silikon pastu...Zašehnul komp, nic nenabíha jen se z počítače táhne strašnej smrad, okamžitě vypínám, procesor se upek! Nevím jak je to možný, chladič se mi zdál dobře nasazenej, ale když jsem zkontroloval otisk CPU v pastě na chladiči, nebylo tomu tak( To samozřejmě není míněno jako nějaká rada ani se není čím chlubit, toť moje cenná zkušenost pro příště! Přeju všem více zdaru při výměně chladiče! (DEAD 2000+XP)
Core2 Q6600@ 3.2Ghz/Arctic Freezer 7pro * GIGABYTE MB Sc 775 P35-DS4 * 4x1GB Patriot DDRII 800Mhz * GIGABYTE 8800GTS 512 * WD 500GB/16MB SATA AAKS * CHIEFTEC DA-01BD * Enermax Liberty 500W
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Jedna rada.
AMD chladiče mají kvůli patici na sobě "schůdek"
Musí to vždy zapadnout, tak jak má. Jinak se vám bude chladič opírat o vyvýšenou stranu socketu a ne o CPU. Nejlepší je to zkontrolovat z boku a podívat se jestli chladič sedí.

To byla asi ta chyba, kterou jsi udělal.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Butch píše:Jedna rada.
Musí to vždy zapadnout, tak jak má. Jinak se vám bude chladič opírat o vyvýšenou stranu socketu a ne o CPU. Nejlepší je to zkontrolovat z boku a podívat se jestli chladič sedí.

myslis narvat tam chladak v podstate obracene... tyjo... s prominutim povazuju za lamismus 1. tridy... (je to slozity asi jako lego)... kondikem to nebude... sem jednou slusne uhnul kondik na TUSL2-C a v pohode :D
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

ICE píše:
Butch píše:Jedna rada.

myslis narvat tam chladak v podstate obracene... tyjo... s prominutim povazuju za lamismus 1. tridy... (je to slozity asi jako lego)... kondikem to nebude... sem jednou slusne uhnul kondik na TUSL2-C a v pohode :D
Ty jsi to asi vůbec nepochopil :( .
Nic obráceně jsem přece netvrdil. Tak přestaň u toho netu chlastat.
Prostě když dáváš(no ty asi ne protože AMD ti domů nesmí) chladič, tak dávat pozor na to, aby se neopíral o socket.
Protože když je to moc posunutý na stranu(např. z důvodů tlačení na sponu při upevňování a posunutí pasivu), tak se ti může stát, že pasiv bude spodkem šikmo(výřez v pasivu nezapadne do socketu) a tedy se nebude dotýkat jádra.

Už to chápeš, co jsem měl na mysli?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Butch píše:
ICE píše: myslis narvat tam chladak v podstate obracene... tyjo... s prominutim povazuju za lamismus 1. tridy... (je to slozity asi jako lego)... kondikem to nebude... sem jednou slusne uhnul kondik na TUSL2-C a v pohode :D
Ty jsi to asi vůbec nepochopil :( .
Nic obráceně jsem přece netvrdil. Tak přestaň u toho netu chlastat.
Prostě když dáváš(no ty asi ne protože AMD ti domů nesmí) chladič, tak dávat pozor na to, aby se neopíral o socket.
Protože když je to moc posunutý na stranu(např. z důvodů tlačení na sponu při upevňování a posunutí pasivu), tak se ti může stát, že pasiv bude spodkem šikmo(výřez v pasivu nezapadne do socketu) a tedy se nebude dotýkat jádra.

Už to chápeš, co jsem měl na mysli?
chapu naprosto presne.. nechapu, jak se to nekomu muze povest...
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

ICE píše: chapu naprosto presne.. nechapu, jak se to nekomu muze povest...
Tak to jsem rád.
No povézt se to asi může. Jinak si to spálení CPU nedovedu vysvětlit.
Taky Amon-ra psal, že na Chladiči nebyl otisk CPU, tzn. že Cladič vůbec na jádro nedosedl(protože nejspíš dosedl hranou na socket místo svým středem na CPU)
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

u intela se mi to snad stat nemuze ze 8) 8-)
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
duncan
Nováček
Nováček

Příspěvek od duncan »

Tak abych to rozsekl:
Butch mel naprostou pravdu. Cladic jsem dal obracene a ten schudek opravdu nesedel. Stacilo obratit chladic a vse je ok.

A jak se mi to povedlo??? Naprosto jednoduse. Proste jsem ho nasadil a pripnul, nic mi nebranilo, nic jsem nedelal silou, proste to slo a svete div se, chladic dokonce normalne prilehal, akorat byl 1/2 na CU a tudis by me bylo medene jadro na 2 veci. Nechapu jak je to mozne, asi me deska neustale odpojovala. Dik moc za vsechny reakce.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

duncan píše:Tak abych to rozsekl:
Butch mel naprostou pravdu. Cladic jsem dal obracene a ten schudek opravdu nesedel. Stacilo obratit chladic a vse je ok.

A jak se mi to povedlo??? Naprosto jednoduse. Proste jsem ho nasadil a pripnul, nic mi nebranilo, nic jsem nedelal silou, proste to slo a svete div se, chladic dokonce normalne prilehal, akorat byl 1/2 na CU a tudis by me bylo medene jadro na 2 veci. Nechapu jak je to mozne, asi me deska neustale odpojovala. Dik moc za vsechny reakce.
Jen jedna poznámka. Já jsem psal o variantě, kdy chladič dáš správně, co se týče orientace, ale nezapadne ti. A místo toho se třeba 0,5 mm hranou opírá o socket(takže "schůdek" v pasivu zůstane nevyužit). Když se koukneš z boku na patici a chladič, tak ti to bude jasné.
Ice clocker
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ice clocker »

Měl jsem ten stejný problém u svoji desky, Když jsem měnil procesor samozřejmě opatrně atd. začal mi blbnout větrák a deska nepípala. Nakonec jsem to řešil reklamací desky a ta byla uznána. :-D :-D :-D
AMD 2500XP+@3200XP+(2.2Ghz), MB Albatron KT600S Pro, Albatron GeForce FX5700Q 256, RAM 2*256/400, HDD Seagate 120Gb,SOUND SB 5.1 Live!, Tv Tuner, Combo Teac 16*48*24*48, Zdroj 300W, Case Silver průhledný bok + Fan & Teploměr CPU HDD System.
Antonín Plhal
Nováček
Nováček

Příspěvek od Antonín Plhal »

duncan píše:Tak abych to rozsekl:

Co na tom nechápeš? Deska má tepelnou ochranu proti spálení CPU. Na začátku této sekce jsem si všimnul, že v podpisu máš Soltek. Od verze 75DRV5 disponují ABSII technologií, která ti právě takto chrání CPU. Kdybys ji neměl, nebo kdybys ji měl vypnutou (jumperem na desce) tak by ses mohl rozloučit s CPU! Budiž toto jako varování pro ostatní, komu nenajede po výměně chladiče PC a opětovně to zkouší, jestli to "náhodou" nenajede!
AMD Barton - 10x200, Soltek 75FRN2-L, 2x256MB VM - 11-3-3-2, Club3D Radeon 9800PRO 128MB, 2xHDD Hitachi 7k250 80GB, DVD Toshiba M1712, CDRW Teac W552E.
Mnemonic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mnemonic »

Mno jeden vocas když přivez comp, tak taky úspěšně nasadil chladišč vobráceně:-) Byl to Barton 2800+ na schrotu vod asusu, ale aspoň se vypnul a neshořel. Ten comp dokonce vydržel jet někdy až 2-3 minuty, než de dostal procák na die temp:-D
Chieftec MX01, C2D E6420@3500(7*500), 2x2GB Patriot 1066MHz, Gigabyte GA-965P-DS4, Hitachi 320GB 16MB SATAII, WD 1TB FBYS SATA II, ATI Sapphire Radeon HD 2900Pro, Audiotrak Prodigy HD2, DVD-RW NEC ND-3520A, DVD-R Plextor PX-116A, Seasonic S12 500W
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Nebo vem příště Pentium 4, to jede i bez chladiče sice pomalinku, ale nemusíš se spoléhat na desku, u některejch než ochrana sepne, tak máš po procáku. Není případ Solteku, tam jsem si to ověřil.
Bathory
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

ja som v zime vymieňal CPU, nemal som o vyberaní CPU a nasadzovaní CPU a chladičov ani páru, tak som pri montáži rozmýšlaľ asi 15minút /to boli lepty :cry: / že prečo to nepasuje a tak som zistil, že ho dávam opačne :o
ok, nasadím, zapnem, 5 sekund stresu kým sa objaví POST, inštinktívne stláčam del a už som sa ocitol v BIOSE a okamžite šup do PC HEALTH, ktorý ma uistil, že je to dobre namontované...
No o týžden sa mi odpálil zdroj a tak som kontroloval, či si to nednieslo CPU /čo by ste si mysleli pri SUDDEN SHUTDOWN po experimente s 1,85V core a 54st IDLE a shutdowne počas 3dmarku ?? / a tak som získal prax s montovaním CPU...

k téme: u mňa to bolo zdroj, tak skús od suseda požičať a vyskúšať to, vynulovať CMOS, odpojiť disky a CD-ROMY a takisto karty okrem grafule

pípe po zapnutí ?
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“