Nevypíná se opt. myš

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Tomulin
Nováček
Nováček

Nevypíná se opt. myš

Příspěvek od Tomulin »

Moje optická myš(Eurocase) se po vypnutí Windows XP a následně i celého PC nevypne a bliká optika(svítí jí i kolečko), dokud počítač nevytáhnu ze sítě. Asi to dělá základní deska. Nejde nějak udělat aby se vypínala? Deska ASUS A7V8X-MX(ATX).
Patrice
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Patrice »

některé desky nevypínají porty PS/2 tak nechávají puštěný proud do myši a klávesnice, zkus přehodit jumper který se jmenuje v manuálu
"PS/2 power on" nebo "keyboard power on"
a ten bys měl nastavit do polohy off, ale nemám 100% ověřené
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

Já mám Genius Wireless Optical a při vypnutí PCčka senzor pořád svítí. Je to naprosto normální. I stařička Genius Netscroll Optical to dělá... :wink:
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Staci na zakladnej doske prepnut jumper wake to keyboard ( ten je len niekde... pre klavesnice s power ), alebo wake to lan/modem....
a je po probleme!!!!! Uz nic svietit nebude!!!
messinger
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od messinger »

no neco podobnyho je i v biosu ne...? nevim ja vypinam komp i ze zasuvky, ale ty weaky on PS2 apod v biosu by mohli fungovat...
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

me sviti vsechny... kasli na to... :)
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

ICE píše:me sviti vsechny... kasli na to... :)
Taky si myslím že je to jedno, teda pokud k tobě neběhá do pokoje babička, že přilítli mimozemšťani jako ke mě :lol: :lol: :lol:
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

moje babička u nás nebydlí...

mě tak svítí kdy chce... asi to bude tím že je bezdrátová...
Francie ... sladká Francie
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Pokud je ta myš drátová, tak svítí proto, že je napájení PS/2 portů přepnuto na 5V_SB (napájení desky ve "vypnutém" stavu) větev. A to bývá obvykle proto, aby bylo možné zapínat (resp. probouzet) počítač klávesnicí, nebo myší. Jestli ti to nevadí, tak buď v klidu, myši to neublíží. A jestli ti to vadí, zkus v BIOSu najít nějakou položku na způsob "Wake on Keyboard", nebo "Keyboard Power On", atp... Pokud tam není (nebo to případně nepomůže), vem manuál k desce a zkus na ní najít nějaký jumper, kterým se to napájení přepíná.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

... A pokud tě to štve fakt extrémě tak si kup konektory, vypínač a "odstřihni" myš od napájení... zapojení konektoru najdeš v manuálu od MB nebo ti s ním poradím...
Zion
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zion »

Musi to jit nastavit v BIOS. Nejak ,,keyboard power,, nebo tak nejak.
Nebo vypni zdroj :lol:
AMD Athlon XP 1800+(T-Bred,BO;1,6V)@2400+(166x12.5;1.7V).Soltek SL-NV400-64(nForce2 400,AGP 4-8x,FSB 266-400,DDR266-400).768DDR(Kingston 333MHz,CL2.5).).HDD Hitachi (250GB;8MB), Seagate Barracuda IV(40GB;2MB).Sapphire ATI Radeon X1650Pro(256MB;600/1400)
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Zion píše:Musi to jit nastavit v BIOS. Nejak ,,keyboard power,, nebo tak nejak.
tím se ničí... v konektoru napájení se pok může něco hromadit a pak když ho zapneš tak to do něj může prásknout... proto má být comp neustále v zásuvce :wink:
tUrbine
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tUrbine »

sovicka2001 píše:
Zion píše:Musi to jit nastavit v BIOS. Nejak ,,keyboard power,, nebo tak nejak.
tím se ničí... v konektoru napájení se pok může něco hromadit a pak když ho zapneš tak to do něj může prásknout... proto má být comp neustále v zásuvce :wink:
...zrejme takhle mi pred casem jeden zdroj odesel ...nastesti jen zdroj ...vypinal sem rozdvojku pod stolem ...jednou sem ji zapnul a padla rana
ASUS M2NBP-VM CSM - AMD Athlon 64 X2 4800+ EE@3,0GHz(240*12,5) + Box - Sapphire HD4850 512MB - 4x512MB DDR 800MHz A-Data - 19" ASUS MB19SE - Seagate 160GB - NEC ND-1300A - 400W zdroj
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

to je normální, ne? mě po vypnutí PC svítěj kontrolky na klávesnici a myš jen trochu pohasne, ale svítí pořád
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

když sem měl athlona XP 1600+ tak myš po vypnutí PC nesvítila, tet mam durona 1,8GHz a myš po vypnutí PC svítí(ostaní HW nebyl měněn)

je to fak nějaký divný
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Ja to neresim, to modry svetlo je docela efektni
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Dony píše:to je normální, ne? mě po vypnutí PC svítěj kontrolky na klávesnici a myš jen trochu pohasne, ale svítí pořád
Normální je to jen tehdy, když máš v BIOSu aktivní funkci Wake-on-Keyboard. Pak musí být i ve vypnutém stavu klávesnice napájena. Nevím, co máš za desku, ale můj EpoX napájí jenom PS/2 port klávesnice, takže ikdyž mi klávesnice svítí, myš je korektně mrtvá... :-)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Kašpy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kašpy »

pokud vypínáš počítač i ze sítě tak tě už nebude otravovat svítící myš..a navíc šetříš i zroj proti přepětí
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

Patrice píše:některé desky nevypínají porty PS/2 tak nechávají puštěný proud do myši a klávesnice, zkus přehodit jumper který se jmenuje v manuálu
"PS/2 power on" nebo "keyboard power on"
a ten bys měl nastavit do polohy off, ale nemám 100% ověřené
no to je ono,ono ked mas funkciu v biose zapnut comp pomocou klavesnice alebo mysi,tak preto ide do nej prud a preto aj svieti ja to mam tak zapnute,mam to na heslo,je to sranda ale ak zabudnete heslo s korim sa zapina komp tak mozete ist ku kamaratovi a prepalit bios inac mate smulu :)
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Mne mys nesviti ze by to bylo tim ze je to M$ Intelimouse :roll: ale asi to bude necim jinym :-D a kalvesnice mi sviti jenom gdyz vypnu pocitac tlacitkem :? normalne ne a blikne gdyz se zapne zdroj do elektryky
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“