Upravený bios Gigabyte GA-7VT600 1394
Moderátor: Eddward
- Špidla
- Začátečník

Upravený bios Gigabyte GA-7VT600 1394
Zkoušel jste někdo upravený BIOS z http://underclock.proboards20.com/index ... 1077593586
Features:
- CPU Internal Cache
- CPU External Cache
- Quick Power On Self Test
- Boot Others Device
- MPS Version Control For OS
- Boot to OS2 or DR-DOS
- Dram Timing: add turbo and ultra option
- AGP Mode
- Current AGP Transfer
- System Bios Cacheable
- Video Ram Cachable
- OnChip Serial ATA
- USA Network Device
- ACPI Function
- Disable Unused Clocks
- PCI:AGP Divider
Features:
- CPU Internal Cache
- CPU External Cache
- Quick Power On Self Test
- Boot Others Device
- MPS Version Control For OS
- Boot to OS2 or DR-DOS
- Dram Timing: add turbo and ultra option
- AGP Mode
- Current AGP Transfer
- System Bios Cacheable
- Video Ram Cachable
- OnChip Serial ATA
- USA Network Device
- ACPI Function
- Disable Unused Clocks
- PCI:AGP Divider
- Jirin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No nevim, osobne bych tomu moc neveril...
Jako jediny positivum vidim PCI:AGP Divider, jinak tam podle me vsechno ostatni je - jenom je potreba zmacknout CTRL + F1. Jestli to nekdo ozkousite tak to sem hodte jak jste dopadli...
Vlastne to neni moc velkej risk - ma to dual bios
Jirin
Jako jediny positivum vidim PCI:AGP Divider, jinak tam podle me vsechno ostatni je - jenom je potreba zmacknout CTRL + F1. Jestli to nekdo ozkousite tak to sem hodte jak jste dopadli...
Jirin
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
- Špidla
- Začátečník

Já to po obědě zkusim. Už jsem sice jednou jednu desku zničil nesprávným biosem, ale teď se opravdu nemám skoro čeho bátjiri.jasa píše:No nevim, osobne bych tomu moc neveril...
Jirin
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Špidla
- Začátečník

Tak už ho tam mám. Funguje. Ale jinak nic moc. Sice pár položek v Biosu přibilo (Ctrl+F1 funguje ale dál). Něco jsem vyfotil ale je to jenom z mobilu takže kvalita shit 
Fotky jsou na http://clock.odblokovani.biz
Dělička přibyla, ale nezdálo se mi že by fungovala. Může se nastavit toto:
PLL/16
PLL/20
PLL/24
PLL/32
PLL/40
FSB mi moc zvedat nejde
tak teď jsem zkusil násobič 14 a zatím to jde(2,34 GHz). Na té adrese jsem dal i fotky bench ze Sandry. Jediný co mě štve že mi nechodí moc rychle paměť
(viz.foto bench).
PLL/16
PLL/20
PLL/24
PLL/32
PLL/40
FSB mi moc zvedat nejde
- Jirin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nepredpokladam, ze by ten novej bios vykonu moc pomohl... Ten vykon pameti je fakt celkem malej, ja mam se svym Duronem 3056 / 2843. Predpokladam, ze kdyz zvednes fsb na 200 a das pametim trochu lepsi casovani nes mas, tak to taky udelas...Špidla píše:Tak už ho tam mám. Funguje. Ale jinak nic moc. Sice pár položek v Biosu přibilo (Ctrl+F1 funguje ale dál). Něco jsem vyfotil ale je to jenom z mobilu takže kvalita shit
PLL/16
PLL/20
PLL/24
PLL/32
PLL/40
FSB mi moc zvedat nejdetak teď jsem zkusil násobič 14 a zatím to jde(2,34 GHz). Na té adrese jsem dal i fotky bench ze Sandry. Jediný co mě štve že mi nechodí moc rychle paměť
(viz.foto bench).
To CPU and Voltage menu je trochu jiny. Akorat nevim co to ma bejt zac ta delicka
- Špidla
- Začátečník

Kolik máš bodů v 3DMarku03? Mám totiž stejnou grafiku tak bych to chtěl porovnatjiri.jasa píše: Nepredpokladam, ze by ten novej bios vykonu moc pomohl... Ten vykon pameti je fakt celkem malej, ja mam se svym Duronem 3056 / 2843. Predpokladam, ze kdyz zvednes fsb na 200 a das pametim trochu lepsi casovani nes mas, tak to taky udelas...
To CPU and Voltage menu je trochu jiny. Akorat nevim co to ma bejt zac ta delicka, co je to PLL?? Deska ma umet delicku (3 - 6), tak nevim az to vykoumate tak to sem hodte...
- Jirin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vysledkova listina:Špidla píše:Kolik máš bodů v 3DMarku03? Mám totiž stejnou grafiku tak bych to chtěl porovnatjiri.jasa píše: Nepredpokladam, ze by ten novej bios vykonu moc pomohl... Ten vykon pameti je fakt celkem malej, ja mam se svym Duronem 3056 / 2843. Predpokladam, ze kdyz zvednes fsb na 200 a das pametim trochu lepsi casovani nes mas, tak to taky udelas...
To CPU and Voltage menu je trochu jiny. Akorat nevim co to ma bejt zac ta delicka, co je to PLL?? Deska ma umet delicku (3 - 6), tak nevim az to vykoumate tak to sem hodte...
3DMark2003 - 1398
3DMark2001 SE - 8563
Aqamark 3 - 15400
UT 2003 1024x768 - flyby: 82; botmach: 58
Prehod si fsb na 200 MHz. Pokud by ti tim biosem neslo prehodit tak tam hod dratek do socketu a je to v poho
- Špidla
- Začátečník

Normálně mi to zřejmně přehodit nejdejiri.jasa píše: Vysledkova listina:
3DMark2003 - 1398
3DMark2001 SE - 8563
Aqamark 3 - 15400
Prehod si fsb na 200 MHz. Pokud by ti tim biosem neslo prehodit tak tam hod dratek do socketu a je to v poho(tak jsem to delal ja - necekal jsem na zadnej bios...).
Já mám teď v 3DM03 1178 bodů
Tu grafiku ale nemám přetaktovanou - mám tam teď jenom pasiv
- Jirin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
1. sezen si co nejtensi medenej dratek (vhodny je nejkej z lanka)Špidla píše:Normálně mi to zřejmně přehodit nejdejiri.jasa píše: Vysledkova listina:
3DMark2003 - 1398
3DMark2001 SE - 8563
Aqamark 3 - 15400
Prehod si fsb na 200 MHz. Pokud by ti tim biosem neslo prehodit tak tam hod dratek do socketu a je to v poho(tak jsem to delal ja - necekal jsem na zadnej bios...).
. Všude se píše o drátku
ale nenašel jsem co spojit ???
2. koukni na http://www.sweb.cz/jiri.jasa/ Nejdive se podivej jak vypada 166 MHz - coz nas ty (spojene primo na procaku), no a ty musis dodat dratek (ten sikmej - 200.jpg), aby to bylo 200 MHz.
3. Udelej z dratu vecko a kopni ho do socketu na presne misto - nesmis se felit. Spojis neco ineho a mas po procaku i desce. Hod do socketu procak a je to...
4. Nakonec si sniz multiplayer...
- Jirin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nebo jsete zhlidni toto http://www.ocinside.de/html/workshop/pi ... mod_d.htmljiri.jasa píše:1. sezen si co nejtensi medenej dratek (vhodny je nejkej z lanka)Špidla píše: Normálně mi to zřejmně přehodit nejde. Všude se píše o drátku
ale nenašel jsem co spojit ???
2. koukni na http://www.sweb.cz/jiri.jasa/ Nejdive se podivej jak vypada 166 MHz - coz nas ty (spojene primo na procaku), no a ty musis dodat dratek (ten sikmej - 200.jpg), aby to bylo 200 MHz.
3. Udelej z dratu vecko a kopni ho do socketu na presne misto - nesmis se felit. Spojis neco ineho a mas po procaku i desce. Hod do socketu procak a je to...
- Špidla
- Začátečník

Takže prostě spojit ty 3 ?jiri.jasa píše: 1. sezen si co nejtensi medenej dratek (vhodny je nejkej z lanka)
Snad to zvládnu - jsem elektrikář
- Špidla
- Začátečník

- Špidla
- Začátečník

- Jirin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ted ti to samozrejme nepojede - protoze tam mas ten upravenej bios kterej si bere tu delicku z biosu nezavisle na delicce v socketu. Vraz tam ten starej bios a vykasli se na to upraveny....Špidla píše:Nejde to. Zkoušel jsem tam dát znovu jiný drátek a nic. Zmenšil jsem náspobič takže teď mi to jede na 1 GHz.
Není to u toho mího procesoru jinak ?
HAVE A FUN!
Jirin
- Špidla
- Začátečník

To mě napadlo, ale stim origoš to taky nešlojiri.jasa píše:Ted ti to samozrejme nepojede - protoze tam mas ten upravenej bios kterej si bere tu delicku z biosu nezavisle na delicce v socketu. Vraz tam ten starej bios a vykasli se na to upraveny....Špidla píše:Nejde to. Zkoušel jsem tam dát znovu jiný drátek a nic. Zmenšil jsem náspobič takže teď mi to jede na 1 GHz.
Není to u toho mího procesoru jinak ?![]()
HAVE A FUN!
Jirin
- Jirin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Moznost 1:Špidla píše:To mě napadlo, ale stim origoš to taky nešlojiri.jasa píše: Ted ti to samozrejme nepojede - protoze tam mas ten upravenej bios kterej si bere tu delicku z biosu nezavisle na delicce v socketu. Vraz tam ten starej bios a vykasli se na to upraveny....![]()
HAVE A FUN!
Jirin
Tak to už fakt nevim. Zkus v tom upravenym biosu nastavit frekvenci 200 MHz a zkousej prepinat tou delickou, az tam bude hodnota PCI/AGP: 33/66. Jine hodnoty jsou nebezpecne...
Moznost 2:
Zkus tam ty dratky dat jeste jednou, jestli nevypadli a pod...
- Špidla
- Začátečník

Dneska sem tam zkusil dát silnější drátek ale bez efektujiri.jasa píše: Moznost 1:
Tak to už fakt nevim. Zkus v tom upravenym biosu nastavit frekvenci 200 MHz a zkousej prepinat tou delickou, az tam bude hodnota PCI/AGP: 33/66. Jine hodnoty jsou nebezpecne...![]()
Moznost 2:
Zkus tam ty dratky dat jeste jednou, jestli nevypadli a pod...
Experimentovat z biosem ještě zkusim. Zatim mi to jede stabilne jenom na FSB 172 MHz
- Špidla
- Začátečník