Upravený bios Gigabyte GA-7VT600 1394

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Špidla
Začátečník
Začátečník

Upravený bios Gigabyte GA-7VT600 1394

Příspěvek od Špidla »

Zkoušel jste někdo upravený BIOS z http://underclock.proboards20.com/index ... 1077593586

Features:
- CPU Internal Cache
- CPU External Cache
- Quick Power On Self Test
- Boot Others Device
- MPS Version Control For OS
- Boot to OS2 or DR-DOS
- Dram Timing: add turbo and ultra option
- AGP Mode
- Current AGP Transfer
- System Bios Cacheable
- Video Ram Cachable
- OnChip Serial ATA
- USA Network Device
- ACPI Function
- Disable Unused Clocks
- PCI:AGP Divider
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

No nevim, osobne bych tomu moc neveril...
Jako jediny positivum vidim PCI:AGP Divider, jinak tam podle me vsechno ostatni je - jenom je potreba zmacknout CTRL + F1. Jestli to nekdo ozkousite tak to sem hodte jak jste dopadli...
Vlastne to neni moc velkej risk - ma to dual bios :roll:

Jirin
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
Špidla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Špidla »

jiri.jasa píše:No nevim, osobne bych tomu moc neveril...
Jako jediny positivum vidim PCI:AGP Divider, jinak tam podle me vsechno ostatni je - jenom je potreba zmacknout CTRL + F1. Jestli to nekdo ozkousite tak to sem hodte jak jste dopadli...
Vlastne to neni moc velkej risk - ma to dual bios :roll:

Jirin
Já to po obědě zkusim. Už jsem sice jednou jednu desku zničil nesprávným biosem, ale teď se opravdu nemám skoro čeho bát :-D
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

jewzis lidi ceho se bojite?? vzdyt ty desky maj dualbios , nanejvis si poserete jeden bios ale druhej by mel bejt OK
0118 999 881 999 119 7253
Špidla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Špidla »

Tak už ho tam mám. Funguje. Ale jinak nic moc. Sice pár položek v Biosu přibilo (Ctrl+F1 funguje ale dál). Něco jsem vyfotil ale je to jenom z mobilu takže kvalita shit :-)
Fotky jsou na http://clock.odblokovani.biz

Dělička přibyla, ale nezdálo se mi že by fungovala. Může se nastavit toto:
PLL/16
PLL/20
PLL/24
PLL/32
PLL/40

FSB mi moc zvedat nejde :( tak teď jsem zkusil násobič 14 a zatím to jde(2,34 GHz). Na té adrese jsem dal i fotky bench ze Sandry. Jediný co mě štve že mi nechodí moc rychle paměť :x (viz.foto bench).
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Špidla píše:Tak už ho tam mám. Funguje. Ale jinak nic moc. Sice pár položek v Biosu přibilo (Ctrl+F1 funguje ale dál). Něco jsem vyfotil ale je to jenom z mobilu takže kvalita shit :-)
Fotky jsou na http://clock.odblokovani.biz

Dělička přibyla, ale nezdálo se mi že by fungovala. Může se nastavit toto:
PLL/16
PLL/20
PLL/24
PLL/32
PLL/40

FSB mi moc zvedat nejde :( tak teď jsem zkusil násobič 14 a zatím to jde(2,34 GHz). Na té adrese jsem dal i fotky bench ze Sandry. Jediný co mě štve že mi nechodí moc rychle paměť :x (viz.foto bench).
Nepredpokladam, ze by ten novej bios vykonu moc pomohl... Ten vykon pameti je fakt celkem malej, ja mam se svym Duronem 3056 / 2843. Predpokladam, ze kdyz zvednes fsb na 200 a das pametim trochu lepsi casovani nes mas, tak to taky udelas...
To CPU and Voltage menu je trochu jiny. Akorat nevim co to ma bejt zac ta delicka :o , co je to PLL?? Deska ma umet delicku (3 - 6), tak nevim az to vykoumate tak to sem hodte...
Špidla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Špidla »

jiri.jasa píše: Nepredpokladam, ze by ten novej bios vykonu moc pomohl... Ten vykon pameti je fakt celkem malej, ja mam se svym Duronem 3056 / 2843. Predpokladam, ze kdyz zvednes fsb na 200 a das pametim trochu lepsi casovani nes mas, tak to taky udelas...
To CPU and Voltage menu je trochu jiny. Akorat nevim co to ma bejt zac ta delicka :o , co je to PLL?? Deska ma umet delicku (3 - 6), tak nevim az to vykoumate tak to sem hodte...
Kolik máš bodů v 3DMarku03? Mám totiž stejnou grafiku tak bych to chtěl porovnat :roll:
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Špidla píše:
jiri.jasa píše: Nepredpokladam, ze by ten novej bios vykonu moc pomohl... Ten vykon pameti je fakt celkem malej, ja mam se svym Duronem 3056 / 2843. Predpokladam, ze kdyz zvednes fsb na 200 a das pametim trochu lepsi casovani nes mas, tak to taky udelas...
Kolik máš bodů v 3DMarku03? Mám totiž stejnou grafiku tak bych to chtěl porovnat :roll:
Vysledkova listina:
3DMark2003 - 1398
3DMark2001 SE - 8563
Aqamark 3 - 15400
UT 2003 1024x768 - flyby: 82; botmach: 58

Prehod si fsb na 200 MHz. Pokud by ti tim biosem neslo prehodit tak tam hod dratek do socketu a je to v poho 8) (tak jsem to delal ja - necekal jsem na zadnej bios...).
Špidla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Špidla »

jiri.jasa píše: Vysledkova listina:
3DMark2003 - 1398
3DMark2001 SE - 8563
Aqamark 3 - 15400

Prehod si fsb na 200 MHz. Pokud by ti tim biosem neslo prehodit tak tam hod dratek do socketu a je to v poho 8) (tak jsem to delal ja - necekal jsem na zadnej bios...).
Normálně mi to zřejmně přehodit nejde :-( . Všude se píše o drátku :sad: ale nenašel jsem co spojit ???

Já mám teď v 3DM03 1178 bodů
Tu grafiku ale nemám přetaktovanou - mám tam teď jenom pasiv
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Špidla píše:
jiri.jasa píše: Vysledkova listina:
3DMark2003 - 1398
3DMark2001 SE - 8563
Aqamark 3 - 15400

Normálně mi to zřejmně přehodit nejde :-( . Všude se píše o drátku :sad: ale nenašel jsem co spojit ???

1. sezen si co nejtensi medenej dratek (vhodny je nejkej z lanka)
2. koukni na http://www.sweb.cz/jiri.jasa/ Nejdive se podivej jak vypada 166 MHz - coz nas ty (spojene primo na procaku), no a ty musis dodat dratek (ten sikmej - 200.jpg), aby to bylo 200 MHz.
3. Udelej z dratu vecko a kopni ho do socketu na presne misto - nesmis se felit. Spojis neco ineho a mas po procaku i desce. Hod do socketu procak a je to...
4. Nakonec si sniz multiplayer...
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

jiri.jasa píše:
Špidla píše: Normálně mi to zřejmně přehodit nejde :-( . Všude se píše o drátku :sad: ale nenašel jsem co spojit ???

1. sezen si co nejtensi medenej dratek (vhodny je nejkej z lanka)
2. koukni na http://www.sweb.cz/jiri.jasa/ Nejdive se podivej jak vypada 166 MHz - coz nas ty (spojene primo na procaku), no a ty musis dodat dratek (ten sikmej - 200.jpg), aby to bylo 200 MHz.
3. Udelej z dratu vecko a kopni ho do socketu na presne misto - nesmis se felit. Spojis neco ineho a mas po procaku i desce. Hod do socketu procak a je to...
Nebo jsete zhlidni toto http://www.ocinside.de/html/workshop/pi ... mod_d.html
Špidla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Špidla »

jiri.jasa píše: 1. sezen si co nejtensi medenej dratek (vhodny je nejkej z lanka)
Takže prostě spojit ty 3 ?
Snad to zvládnu - jsem elektrikář :D
Špidla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Špidla »

Tak jsem to udělal, ale žádná změna :x . Furt 166 (zkoušel jsem to i přepnout na 100 a nic). Ještě se na to podívám, třeba to nemá dotek.
Špidla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Špidla »

Nejde to. Zkoušel jsem tam dát znovu jiný drátek a nic :( . Zmenšil jsem náspobič takže teď mi to jede na 1 GHz.
Není to u toho mího procesoru jinak ?
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Špidla píše:Nejde to. Zkoušel jsem tam dát znovu jiný drátek a nic :( . Zmenšil jsem náspobič takže teď mi to jede na 1 GHz.
Ted ti to samozrejme nepojede - protoze tam mas ten upravenej bios kterej si bere tu delicku z biosu nezavisle na delicce v socketu. Vraz tam ten starej bios a vykasli se na to upraveny.... 8)

HAVE A FUN!
Jirin
Špidla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Špidla »

jiri.jasa píše:
Špidla píše:Nejde to. Zkoušel jsem tam dát znovu jiný drátek a nic :( . Zmenšil jsem náspobič takže teď mi to jede na 1 GHz.
Ted ti to samozrejme nepojede - protoze tam mas ten upravenej bios kterej si bere tu delicku z biosu nezavisle na delicce v socketu. Vraz tam ten starej bios a vykasli se na to upraveny.... 8)

HAVE A FUN!
Jirin
To mě napadlo, ale stim origoš to taky nešlo :(
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Špidla píše:
jiri.jasa píše: Ted ti to samozrejme nepojede - protoze tam mas ten upravenej bios kterej si bere tu delicku z biosu nezavisle na delicce v socketu. Vraz tam ten starej bios a vykasli se na to upraveny.... 8)

HAVE A FUN!
Jirin
To mě napadlo, ale stim origoš to taky nešlo :(
Moznost 1:
Tak to už fakt nevim. Zkus v tom upravenym biosu nastavit frekvenci 200 MHz a zkousej prepinat tou delickou, az tam bude hodnota PCI/AGP: 33/66. Jine hodnoty jsou nebezpecne... :x
Moznost 2:
Zkus tam ty dratky dat jeste jednou, jestli nevypadli a pod...
Špidla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Špidla »

jiri.jasa píše: Moznost 1:
Tak to už fakt nevim. Zkus v tom upravenym biosu nastavit frekvenci 200 MHz a zkousej prepinat tou delickou, az tam bude hodnota PCI/AGP: 33/66. Jine hodnoty jsou nebezpecne... :x
Moznost 2:
Zkus tam ty dratky dat jeste jednou, jestli nevypadli a pod...
Dneska sem tam zkusil dát silnější drátek ale bez efektu :(

Experimentovat z biosem ještě zkusim. Zatim mi to jede stabilne jenom na FSB 172 MHz :(
Špidla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Špidla »

Tak ta dělička asi nefunguje :( :x :(
Vyčet jsem to i na zahraničních fórech :(

Asi se picnu
Špidla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Špidla »

Tak dneska sem komunikoval s autorem toho biosu. Dělička se mu nepodařila :( , ale aspoň tam dal nový Realtek PCI Ethernet Bios Ver 2.13 (bios síťovky). Kdo s ní má problémy tak mu to třeba pomůže.
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“