Chci si pořídit digitální kameru (s možností připojení analog. vstupu do ní) - Sony DCR-TRV 345 nebo vyšší. Chci ji využít i na převod starých VHS kazet do PC (samozřejmě neočekávám žádné zázraky - jde mi pouze o uchování starších "rodinných" videí).
Vím, že ke kameře je možno připojit TV a chci se zeptat, zda je obecně možno digitální kameru použít jako "on-line" mezistupeň pro přímé nahrávání TV pořadu na PC (kameru s PC propojím firewirem), či zda je nutno TV program nejprve nahrát na digi-kazetu a tu pak "nahrát" do PC a tam upravit. Pokud to jde - do jakého formátu se takový kamerou zprostředkovaný TV program do PC dostane? (avi, mpeg,..). Na úpravy v PC mám rezervovánu 80 GB particii - bude to stačit?
PC: P4/3GB, 1GB RAM, Radeon9800Pro 256MB. Budu potřebovat hw-střižnu? (myslím, že se dodává s kamerou).
Díky za rady či vysvětlivky - o digitálním videu toho zatím opravdu moc nevím... Odborníkům se omlouvám za neodbornou terminologii.
video: záznam z TV do PC prostřednictvím dig. kamery
- L-Core
- Nováček
-
- jahe
- Nováček
-
Pokud jde o SONY tak Vám neporadím, ale používám Panasonic GS 50 a je to v pohodě Obecně je nutné aby kamera měla DA převodník a vstup a výstup jak digital tak analog. Já si staré záznamy přehraji na kazetu do kamery a pak šup do PC. Dokonce není problém stáhnout video z VHS natočeném v NTSC a z kamerky je uložit v PALu. Oosbně mohu říci subjektivně, že záznam je mnohdy znatelně lepší než na kazetě. Proto u SONY kamery koukejte aby měla VSUP/V7STUP DV i Analog.
S pozdravem Jarda
S pozdravem Jarda
- jahe
- Nováček
-
Ještě doplňuji. V PC potřebujete nějaký program pro stažení a úpravu videa. Ulead Video 7, Pinacle v 8, nebo jiný. Při stažení si v tomto programu nastavíta v jakém formátu ho chcete stáhnout následně upravíte a odešleete do PC zde si také nastavíte zda ho chcete v DVD,DV,SVCD,VCD. Faktem je, že v DVD zabere nejvíce místa. Dle mého názoru Vámi udávaný prostor stačí.
- L-Core
- Nováček
-
Ta kamera vyhovuje (DA převodník, analog. a digi vstupy i výstupy). Ještě tedy konkrétně: jde tedy z TV (prostřednictvím I/O kamery) nahrávat přímo do PC bez nahrávání na kazetu? A v jakém formátu? - následně bych to na PC upravil (popř. převedl do divx apod. a vypálil). 80GB by na ty úpravy snad mělo stačit (např. na TV film, sport. záznam,...) a po zpracování a vypálení to vzdy z PC vymažu. Kolik "minut" mi tak na těch 80GB vleze? (záznam by měl být co možná nejkvalitnější - samozřejmě, že po úpravách se soubor výrazně zmenší, aby v pohodě vlezlo třeba na CD 90minut... Díky za doplňující informace.