Partition na flash disku
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Frost
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Partition na flash disku
Mam flash disk 128Mb USB2 a nedopatrenim jsem na nem zrusil partition. Dal jsem ji obnovit pomoci instalacniho CD winXp(jinak to neslo) a nechalo mi to 8mb nevytvorenych. Vedel by nekdo jakym softem se da na flash disku hejbat s partition? Nejde mi to zatim nicim...ani partition magikem 8.
PC1:Intel i5 2500K@5GHz 1.38V watercooled Cawedog Zouy 2, Gigabyte Z68XP-UD5, Kingston 2x4Gb 1600MHz 9@8.9.9.28 1.65V, ZOTAC GTX560Ti AMP GPU 1000MHz 1.05V /MEM 4800MHz watercooled Laing DDC 3.2 with XSPC TOP |Crucial M4 SSD 128Gb|1x WD RED 3Tb 7200Rpm 64Mb, Samsung 2Tb 32Mb watercooled|NEC 3551A | NEC 20WGX2 PRO 20" | Chieftec BX-02B-B-SL | Seasonic X-760 | Microsoft Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 | Genius SW-HF 5.1 5000 | Dolby Keyboard |
- Lemra
- Čestný člen

Nejspíš to bude tím, že USB Flash jedou na FAT16, kterou XP instalátor nepodporuje. Nastartuj instalátor XP, na flash disku (je dobrý nezaměnit disky...
) odeber všechny oddíly a restartuj počítač. Potom už pod Windows pravým Výměnný disk - Naformátovat, vyber FAT16, po formátu můžeš vepsat jmenovku. Pokud je disk OK, bude to fungovat.
..
- JirkaH
- Mírně pokročilý

Záleží na tom, jak USB Flash disk naformátuješ. Můj Apacer 128MB jede od počátku na FAT32. Takže možná např. ve WinXP přeformátovat.Lemra píše:Nejspíš to bude tím, že USB Flash jedou na FAT16, kterou XP instalátor nepodporuje. Nastartuj instalátor XP, na flash disku (je dobrý nezaměnit disky...) odeber všechny oddíly a restartuj počítač. Potom už pod Windows pravým Výměnný disk - Naformátovat, vyber FAT16, po formátu můžeš vepsat jmenovku. Pokud je disk OK, bude to fungovat.
- Frost
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Jenze ja si ten muj disk muzu ve widlich formatovat jak chci. Mozna bych na nej narval i ntfs, ale nemuzu na nem zvecit vychozi tabulku s partition.
PC1:Intel i5 2500K@5GHz 1.38V watercooled Cawedog Zouy 2, Gigabyte Z68XP-UD5, Kingston 2x4Gb 1600MHz 9@8.9.9.28 1.65V, ZOTAC GTX560Ti AMP GPU 1000MHz 1.05V /MEM 4800MHz watercooled Laing DDC 3.2 with XSPC TOP |Crucial M4 SSD 128Gb|1x WD RED 3Tb 7200Rpm 64Mb, Samsung 2Tb 32Mb watercooled|NEC 3551A | NEC 20WGX2 PRO 20" | Chieftec BX-02B-B-SL | Seasonic X-760 | Microsoft Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 | Genius SW-HF 5.1 5000 | Dolby Keyboard |
- JirkaH
- Mírně pokročilý

Formátovat svého Apacera můžu také jak chci. Jak se ti ale podařilo zrušit partition? Já jsem na to koukal a nic takového mi to vůbec nedovolí!Frost píše:Jenze ja si ten muj disk muzu ve widlich formatovat jak chci. Mozna bych na nej narval i ntfs, ale nemuzu na nem zvecit vychozi tabulku s partition.
- Frost
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Pri instalaci WInXp jsem chtel zrusit partition na 120gb pevnem disku ktery byl rozdelen na vic kusu, ale mel jsem pri tom pripojenej i muj flash disk. Nevsiml jsem si ze to je on a dal jsem ho zrusit, ale pote jsem zjistil ze nejde sloucit s ostatnima partisny. No dal jsem ho znova vytvorit ale vytvoril se mi jako logicka jednotka a tudiz ma o 8mb min cz mi dost vadi. Sehnal jsem si partition magic 7. Pro ktery by to pry mel umet ale umi kulovi. Tak sem sehnal partition magic 8 a je to to sami...opet nic. Kdyby se mi podarilo flash disk rozchodit v dosu tak bych ho pretvoril fdiskem nebo xfdiskem ale takhle jsem uz fakt bezradnej a to se nepovazuju za lamu ktera nic nevi. Kdo tohle rozlouskne bude u me bossss.
- JirkaH
- Mírně pokročilý

Možná by stálo za pokus připojit flasku do nějakýho "starýho" kompu, který má v biosu podporu USB pro DOS. Pak by to možná šlo zkusit tak jak navrhuješ. Na nových MB bude možná s DOSem problém. Jenže těch 8MB si vyhradí FDisk také, akorát nejsou vidět. Ještě mě napadá co zkusit obnovu původního stavu počítače přes bod obnovení? Ale to už je asi čiré zoufalství, co?
Jak jsem psal, u mého Apaceru mi to ve správci disků pro tuto jednotku nabízí jen formátování. Je to záhada.
Jak jsem psal, u mého Apaceru mi to ve správci disků pro tuto jednotku nabízí jen formátování. Je to záhada.
- Shit
- Odborník PCT

Asi tak..JirkaH píše: Ještě mě napadá co zkusit obnovu původního stavu počítače přes bod obnovení? Ale to už je asi čiré zoufalství, co?
- Serzant
- Nováček

-
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jj... Testdisk rulezzz.
Ale zjistil jsem ještě jednu věc - ten můj flashdisk (SanDisk mini Cruzer 256MB USB2.0) prostě naformátovanej na FAT32 nepojede. Když na něj dám něco kopírovat, Wokna zařvou, že požadavek nelze vyřídit z důvodu chyby I/O a pošlou mě kamsi. Formát na FAT16 to řeší. Divný. Předtím jsem měl 256MB USB2.0 Seitec a ten jel na FAT32. Jen zase tuhnul při přenosu, mrcha... 
EDIT : To, že je na (flash)disku po formátování o něco místa míň je podle mně normální... Filesystém má vždycky nějakou režii, proto je formátovaná kapacita vždycky o něco menší. Nevím, jestli to má být zrovna o 8MB u 128MB verze, ale můj 256 MB ukazuje ve Windows asi 244MB, nebo kolil...
EDIT : To, že je na (flash)disku po formátování o něco místa míň je podle mně normální... Filesystém má vždycky nějakou režii, proto je formátovaná kapacita vždycky o něco menší. Nevím, jestli to má být zrovna o 8MB u 128MB verze, ale můj 256 MB ukazuje ve Windows asi 244MB, nebo kolil...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jo takhle... Už mlčim...pavel.minarik píše:to TomV: jasně že má režii, ale ta je součástí partition, jenže tady se řešil ten problém, že fdisk z Woken nechává 8MB nevyužitých - nepřidělených žádné partition
The problem has been eaten.

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tak, tak, je to prostě jednoúčelová srandička pro lamy - ale zase nutno uznat, že to co má dělat dělá dobře (o tom, že by s tím někdo vrtal do flash disku rozhodně páni z Redmondu nepočítali)TomV píše:V tom případě souhlas s MaWou - poslat na to Linuxí fdisk, ten Wokenní je neschopnej...
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)