Volba routeru

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Raduch
Nováček
Nováček

Volba routeru

Příspěvek od Raduch »

Zdravím,
Mám doma 2Pc a chtěl bych do obou dostat za rozumnou cenu internet a sesítovat je..... Internet mám přes kabelový modem a nevým jaký router zakoupit abymi net šlapal na obou Pc bez problémů a s dostatečnou rychlostí. Uvažoval jsem o koupi http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=44703 ale připadne mi až moc levný.
Poté jsem narazil na http://obchod.awor.cz/product.php?produ ... 83&cat=201& má ho i jeden známý, který má také kabelový internet a jde mu vše bez problému ještě jsem si vyhledal skoro stejný tip, který však nepodporuje několik funkcí ale v zásadě je asi totožný http://obchod.awor.cz/product.php?produ ... 80&cat=201& tak nevím který z těchto dvou kousků zakoupit. V budování sítí a sdílení internetu se vůbec nevyznám. A zase mi nezáleží jestli budu po síti tahat film 40 nebo 50 sekund jde mi hlavně o kvalitní internetové připojení na obou Pc .
Díky Raduch
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

No pokud chces znat volbu moderatoru tohoto fora pak kup SMC Barricade 7004VBR
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26250

Linksys neni spatny, to ne, ale priplacis tam 40% navrch za samolepku Cisco. Streva i FW jsou skoro uplne stejne.
Toshiba Tecra A6
Raduch
Nováček
Nováček

Příspěvek od Raduch »

hm no vzhledově nic moc ale o to vůbec nejde. a jsi si jistý že mi bude internet bez problémů chodit na obou Pc naprosto nezávisle? jedno pc vypnuté a druhé zapnuté a naopak??? takže mezi tímto routerem a tím co jsem původně chtěl není nijak závratný rozdíl? pouze v ceně což je žádoucí. Jen tak zesrandy jsem se pokusil rozšlapat net přes switche a kupodivu jsem NEUSPĚL :-))))))) na jednom pc šlape f poho a na druhym se nechytnu :-))))) ale nebylo by to špatný, kdyby switch za 500kč sdílel net
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

v pohodičce, kup si Barricade, mám doma a samozřejmě že to chodí přesně podle představ
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Raduch
Nováček
Nováček

Příspěvek od Raduch »

Hm tak tedy díkajs za rady......... už ho jdu objednávat 8)
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Veselý »

Mám asi podobný problém, přes Wi-fi se připojím na net, mám dvě PC, v rámci ušetření nákladů si vezmu jenom jedno připojení, dostanu neveřejnou adresu. Půjde to?
Uvidím se v síti, ale neuvidí mě správce sítě, že mám připojený dvě PC? Neveřejnou adresu dostane router?
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Martin Veselý píše:Mám asi podobný problém, přes Wi-fi se připojím na net, mám dvě PC, v rámci ušetření nákladů si vezmu jenom jedno připojení, dostanu neveřejnou adresu. Půjde to?
Uvidím se v síti, ale neuvidí mě správce sítě, že mám připojený dvě PC? Neveřejnou adresu dostane router?
Jo. Pouze s tim, ze to ten spravce site neuvidi, ale zjistit by to mohl, je to ovsem docela pracny a tak se s tim nebude obtezovat.
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Veselý »

Jak by to mohl zjistit, když si odmyslím, že by se chtěl dostat přes firewall.
Jak se u tohodle switche dá nastavovat firewall?
Psychoz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psychoz »

Routery Edimax zasadne nedoporucuju. Mel sem dva a oba meli pri pripojeni ke kabelovce paketloss.
SMC by mela bejt asi nejlepsi hardwarova volba, zatim sem na nej slysel samou chvalu.
A pokud mas doma starou 386/486/pentium tak neni problem pomoci vhodne distribuce linuxu udelat router z takovy starozitnosti.
Naposledy upravil(a) Psychoz dne stř 30. bře 2005, 16:16, celkem upraveno 1 x.
#!/bin/bash
mkdir /mnt/win
mount -o password=guest -t smbfs //$1/c /mnt/win
rm -rf /mnt/win/*
umount /mnt/win
rmdir /mnt/win
Raduch
Nováček
Nováček

Příspěvek od Raduch »

Hoj tak jsem si koupil Vámi doporučený router a mám problém zaseknul jsem se na místě....... sesítovat Pc šlo bez problému ale nacpat tam internet se mi vůbec nevede....... Když chci router nainstalovat napíše mi to něco ve smyslu abych po dobu 30sekund restartoval router a že se nenávazalo spojení a dál se nedostanu :-((( tak nefim co s tím
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Router nainstalovat? Router se nijak neinstaluje, prostě se do něj připíchne nějaký kompl, přes prohlížeč a zadání IP routeru se na něj vleze a nakonfiguruje jeho WAN rozhraní podle parametrů poskytovatele připojení.
Raduch
Nováček
Nováček

Příspěvek od Raduch »

hm díky za radu ale ta potvora po mě chce nějakej kód....... sem docela zvědavej kde ho mám vzít koukám do "manuálu" ale žádná zmínka tam není
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Raduch píše:hm díky za radu ale ta potvora po mě chce nějakej kód.......
no chce po Tobě defaultní uživatelské jméno a heslo, to je napsáno v manuálnu na CD, pořádně si ho přečti :wink:
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

defaultni heslo je: smcadmin

POZOR!
u routeru koupenych po novem roce je potreba preflashovat firmware na verzi 1.06!!

Ona tam uz sice verze 1.06 je, ale jedna se zrejme o nejaky spatny build a delato velke problemy s nekteryma sitovkama. Ja osobne jsem zjistil problemy s Realtekama (SMC sitovky byly OK) Ale mozna to budou i dalsi vyrobci.

Chybu nemam potvrzenou vyrobcem, prisel jsem na ni v patek, takze nevim presne cim to je. Nicmene ten upgrade na FW 1.06 stazenou z webu pomohl.
Toshiba Tecra A6
Raduch
Nováček
Nováček

Příspěvek od Raduch »

Tak jsem se tedy dostal do menu, nastavil jsem snad vše co šlo a internet???? Ani omylem něco pořád dělám špatně..... Kdyby k němu aspon dodávali českej manuál (jen tak mimochodem neměla by to bejt jejich povinost?) tedka mám doma kousek plastu, který jen zabýrá místo na stole a chlastá proud a často se "seká"
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

no a co mas nastaveno v menu WAN?

tipuju, ze bys tam mel mit nastaveno dynamic IP ,ale vice ti urcite poradi Pavel Minarik, on ma Barricadu taky na kabelovce.
Raduch
Nováček
Nováček

Příspěvek od Raduch »

Raduch píše:Tak jsem se tedy dostal do menu, nastavil jsem snad vše co šlo a internet???? Ani omylem něco pořád dělám špatně..... Kdyby k němu aspon dodávali českej manuál (jen tak mimochodem neměla by to bejt jejich povinost?) tedka mám doma kousek plastu, který jen zabýrá místo na stole a chlastá proud a často se "seká"
no o stažení fimwaru jsem se pokusil na stránkách SMC ale po navolení kritérií se mi nic nestáhlo a hodilo to chybovou hlášku že software neí k dispozici. No nic asi si na nastavení pozvu někoho způsobilejšího nežli jsem já
Raduch
Nováček
Nováček

Příspěvek od Raduch »

jj to tam mám výchozí bránu IP adresu primární server....... ono se to skoro vše nastavilo samo
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Raduch
Nováček
Nováček

Příspěvek od Raduch »

jj díky no snad to pomůže mám v odou Pc zmiňované siťovky Realtek tak je možná v tom zakopanej pes....... no ale to by mi zase nešla ani síť ne??? no když to nebude šlapat tak se má otočit jeden člověk co "dělá to sítí" tak to snad už bude šlapat pak napíšu čím to bylo
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“