Budu teď svoje připojení k netu upgradovat na WiFi.
Ale potřeboval bych poradit s výběrem routeru. Potřebuju router na který pujde připojit externí anténa, a hlavně, aby se šlo z netu připojit na moje PC, na kterém běží Apache.
Celá síť v baráku bude vypadat takto
Anténa -> Router -> Switch -> 3 PC
//Edit : cena by neměla být vyšší jak 2 000 Kč bez DPH.
jak? bezdrátově nebo kabelem? tohle ap umí 2 mody - ap a klient. pak je tam ještě hybrid ale to nějak nechápu na zadní straně je 5xUTP 1xLPT 1xUSB a 1x ten malej samec na anténu (chytří doplní přené označení). V modu klient se bezdrátově můžeeš připojit do sítě, a to ap (ale v modu klient) bude fungovat jako router takže můžeš připojit celkem 5 pc přes utp kterým můžeš buď napevno nebo dynamicky přidělovat adresy. konfiguruje se to částečně přes telnet a částečně (mac a ip) přes webové rozhraní, takže pohoda.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64 Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
on myslí aby se moch zvenčí připojit na své PC, musis najit routr kterej umí port forwarding. Přesto se to dá v pohodě udělat. dlink dl514 za cca 1500kc to myslim umí.
pepa.02 píše:on myslí aby se moch zvenčí připojit na své PC, musis najit routr kterej umí port forwarding. Přesto se to dá v pohodě udělat. dlink dl514 za cca 1500kc to myslim umí.
Nebylo by lepší antena -- AP -- Router -- 3PC
Většina levných routeru ccz do 1500 má už v sobě 4 port switch
Můj D-Link dl-604 má v sobě virtuál server kde můžeš určit na jakou vnitřní IP a port se z venku dostaneš.
Pokud je tohle co potřebuješ.
Já jsem za tímto routerem a jak ftp tak apache mi ne můj pc běhá nevím ale jestli jde udělat aby ti ten apache jel třeba na dvou PC za routerem.
Amd Athlon 64 X2, ASUS M2N SLI DELUX, 2GB, Gainward 8600, Hitachi 7K250 160GB 8MB SATA
tak jsem se rozmyslel a asi pujdu do ASUS WL-500b (http://www.wifishop.cz/inshop/scripts/d ... 3&level=64), takže se chci zeptat jestli umí vše co já potřebuju: routování netu na ethernet, připojení externí antény, forwarding ?