Skvrna na obrazovce

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Dezert
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Skvrna na obrazovce

Příspěvek od Dezert »

Mám 19palcovy monitor IIYAMA Vision Master Pro 452,před nějakou dobou při čištění se mi na něm objevila při pravém okraji taková skvrna,docela velká, a když se skrz ni podívám tak je obraz světlejší,zbytek obrazovky je tmavší,tak jak má být.Jak kdyby z vnitřní strany slezla nějaka vrstva nebo barva.Později se mi udělala ješte jedna další,menší zhruba uprosřed.Čistil jsem to přípravkem Emtec Screen Cleaning.Celkově to nijak nebrání v zobrazování,ale hlavně to ruší.Jo a při začátku čištění byla menší,pak se zvětšila.už je to delší dobu,tak si to hůř pamatuji.Jak by to šlo napravit?díky za odpovědi
HalenTech
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Skvrna na obrazovce

Příspěvek od HalenTech »

Dezert píše:Mám 19palcovy monitor IIYAMA Vision Master Pro 452,před nějakou dobou při čištění se mi na něm objevila při pravém okraji taková skvrna,docela velká, a když se skrz ni podívám tak je obraz světlejší,zbytek obrazovky je tmavší,tak jak má být.Jak kdyby z vnitřní strany slezla nějaka vrstva nebo barva.Později se mi udělala ješte jedna další,menší zhruba uprosřed.Čistil jsem to přípravkem Emtec Screen Cleaning.Celkově to nijak nebrání v zobrazování,ale hlavně to ruší.Jo a při začátku čištění byla menší,pak se zvětšila.už je to delší dobu,tak si to hůř pamatuji.Jak by to šlo napravit?díky za odpovědi
Nijak :wink: čištěním jsi odstranil antireflexní vrstvu. Jediné řešení je buď výměna obrazovky, nebo očistit takto celý monitor.
AMD The S I L E N C E R powered by: PcLinuxOs
San Diego 3500+@3080MHz 11*280MHz, vcore 1.42V , AC Freezer 64, MSI K8N Neo2 FX nForce3 250Gb, Patriot PDC 1GB DDR500 8-4-4-3, Sapphire Ati Radeon x1950 pro 512 + Arctic Cooling Accelero S1, Antec Nine Hundred, PSU Seasonic S12-2 500W, LG GSA-4136, Pioneer A09XL, Logitech X-530. 3DMark01/03/05/06 29485/15384/9894/4597 marks
Dezert
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Dezert »

Ale ony se tak objevily téměř v jednom okamziku a už nepřibývají,když obrazovku čistím.A k cemu je dobra ta antireflexni vrstva?Nejak si nemůžu vzpomenout :)
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

Dezert píše:Ale ony se tak objevily téměř v jednom okamziku a už nepřibývají,když obrazovku čistím.A k cemu je dobra ta antireflexni vrstva?Nejak si nemůžu vzpomenout :)
Možná sis jich předtím nevšim, nebo ta vrstva byla v těch místech nějak oslabená (výrobní vada :? ) a holt to slezlo jen někde.

Antireflexní vrstva je tam proto, aby nedocházelo k výraznejm odleskům světla v monitoru, takže monitor potom nepůsobí tolik jako zrcadlo...

///EDITED: Mimochodem... Samsung SyncMaster 959NF, kterej sem tu měl, byl vybaven podobnou vadou už z výroby. Byly vidět 2 světlejší tečky (absence antireflexní vrsty)...sice velký jak hlavička špendlíku, ale byly tam :roll:
Dezert
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Dezert »

Ničeho sem si nevšim,mohly tam být.Šlo by to vyreklamovat?
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Dezert píše:Ničeho sem si nevšim,mohly tam být.Šlo by to vyreklamovat?
Zkusit to můžeš, ale dost pochybuju, že ti to uznají, bude to asi opravdu problém s antireflexní vrstvou. Zkus sem ještě dát nějaké fotky, pokud máš k dispozici foťák
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Dezert
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Dezert »

A ješte dotaz,mohlo to být tím, že jsem te přípravek stříkal na obrazovku než na hadr? :sad: a můžete mi doporučit nějaké místo,kam ty fotky můžu umístit?
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“