johny128 píše:6 rokov
zombux píše:johny - ono 6 měsíců u programování není zas tak moc

Jo, tak ted taky nevim, jestli su blbej a nebo to je spatne napsany. Myslim si, ze kdyz to clovek cte, tak by si to mel okamzite vyzkouset.... Jak ses na tom? Uz tu knizku chapes, nebo je to porad takovy slozity?sovicka2001 píše: Koupil jsem si tohle a je to fakt dost velkej brutál - buď jsem blbej já, nebo ta kniha je mizerně napsaná ... Co asi bude pravděpodobnější?
http://knihy.cpress.cz/pocitac/Book.asp?ID=635

Se slovy "Zlatý tabulky a zlatý PHP" jsem knihu odhodil a občas tam mrknu na nějakou funkci ... jinak to absolutně neberu, ten člověk je na mě (asi) moc rychlej.Dewil píše:Uz tu knizku chapes, nebo je to porad takovy slozity?

Mam jeho starou knizku (ale opravdu starou (opravdu moc starou)) a jak sem si to tak cetl, tak sem z toho nepochopil nic, ale ja bych si asi koupil nejakou knizku vic pro zacatecniky, nebo rovnou pro lamy.zombux píše:znova opakuju to co už tady padlosovicka2001 píše:Hledám nějakou dobrou knížku o C (nikoliv o C++ či C#) ... slyšel jsem, že z toho vychází PHP, tak by mi to třeba mohlo jít líp než CpluskoHerout rulezzzz

Kód: Vybrat vše
<html>
<head> <title> Dewil's Pages </title>
</head>
<frameset rows="70, *" cols="*, *" border="5">
<frame name="reklama" src="reklama.html">
<frame name="Dewil" src="Dewil.html">
<frameset cols="200, *" border="5">
<frame name="nabídka" src="index.html">
<frame name="hlavni" src="uvodtxt.html">
</frameset>
</frameset>
</html>

tak cssDewil píše:A jestli to ten debilní Explorer nerozchodí, tak tabulky

THXjohny128 píše:tak cssDewil píše:A jestli to ten debilní Explorer nerozchodí, tak tabulky
http://www.jakpsatweb.cz/css/css-design-position.html

Kód: Vybrat vše
Event thread: onclick
Error:
name: TypeError
message: Statement on line 3: Expression evaluated to null or undefined and is not convertible to Object: document.styleSheets
Backtrace:
Line 3 of inline#1 script in file://localhost/D:/Web/CSS/neco.html
document.styleSheets[0].disabled = x != "m";
In unknown script
ZmenCSS("m");
At unknown location
{event handler trampoline}Kód: Vybrat vše
Event thread: onclick
Error:
name: TypeError
message: Statement on line 4: Expression evaluated to null or undefined and is not convertible to Object: document.styleSheets
Backtrace:
Line 4 of inline#1 script in file://localhost/D:/Web/CSS/index.html
document.styleSheets[0].disabled = x != "m";
In unknown script
ZmenCSS("m");
At unknown location
{event handler trampoline}

tobe bych doporucil zamyslet se nad tim o cem je dneska web, resp. kam se web kvuli tomu co tu rikas dostal (do stadia chaosu a nefungujicich stranek v jinych prohlizecich nez IE). Ten clovek kterej to psal neni rychlej, jen vyzaduje trochu jiny pristup. Ono kdyz si prectes prvni kapitolu, pochopis o cem je css. PRECTI SI TO PORADNE A ZAMYSLI SE nad tim nez tu zmates zacatecniky!sovicka2001 píše:Se slovy "Zlatý tabulky a zlatý PHP" jsem knihu odhodil a občas tam mrknu na nějakou funkci ... jinak to absolutně neberu, ten člověk je na mě (asi) moc rychlej.Dewil píše:Uz tu knizku chapes, nebo je to porad takovy slozity?
(a taky jsem zatim nenašel výhodu pro mě, proč přejít teď hned z tabulek na CSS)

hou,hou,hou ... NIKOMU jsem tam necpal, ať nepoužívá CSS, nikomu jsem neříkal, že tabulky jsou lepší ...k23 píše:tobe bych doporucil zamyslet se ...

sorac, ja nechtel aby to vypadalo ze rvusovicka2001 píše:hou,hou,hou ... NIKOMU jsem tam necpal, ať nepoužívá CSS, nikomu jsem neříkal, že tabulky jsou lepší ...k23 píše:tobe bych doporucil zamyslet se ...
Ale i sám autor v knize píše, že jemu samotnému trvalo dost dlouho pochopit, proč by měl přejít na CSS.
Knih o kompech jsem přečet už pěknou řádku (teda, relativně, bylo jich kolem třiceti) , každou jsem nějak zkousnul, ale tenhle styl psaní mi prostě nevyhovuje, to není o tom že bych nečetl pořádně ...
-mmch. nemusíš tu na mě řvát
-mmch2. stadium chaosu? nekompatibilita? ... to bych svaloval na víc faktorů, než jen na to, že někdo dělá místo starší technologie novější (zde CSS místo tabulek)
-mmch3. dobře, dostals mě (resp. Zombux) ... za domácí úkol mám CSS