zdravim,
muj internetem nedotčený offline herní oddíl s Win XP se chystá na LAN akci, které se budou učastnit osoby s trojany a jinými sraky na HDD.
Otázka zní jak se chránit po dobu trvání LAN akce
Zatím jsem nainstaloval SP2 a Kerio.
Díky za doporučení
po skončení LAN bude vše (kromě SP2 ) odstraněno pro plné uvolnění syst. prostředků pro hry...
Kerio by mělo stačit. SP2 fw vypni. je naprd. v keriu nastav hry - síťová bezpečnost -> paketový filtr -> přidej hry, které budeš hrát a když porty adersy necháš prázdné, tak budou mít přístup ke všem. win sdílení vypni. nainstaluj serv-u a omez rychlost na rozumné minimum (1-4MB/s) celkově (!!).
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64 Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
takže se pousím to zopakovat s upřesněním, jestli jsem si to vyložil dobře
WIN:
a)firewall sp2 je vypnut, to bylo prvni co probehlo po inst. SP2
b) sdílení ve Win vypnu ve vlastnostech připojení k místní síti, pak nepůjdou sdílet data - náhradou je serv-u, že?
KERIO:
Síťová bezpečnost/Paketový filtr:
dám přidat, nějak to nazvu, zvolim exe soubor dané hry, vše nechám jak je a dám OK, že?
zanmená to, že tím jsem řekl kerio aby přes sebe pustil pouze tyto aplikace, nic jiného neprojde?
jo. ještě tam dej serv-u a někde v nastavní (nevím kde) je, že se kerio učí nebo používá nastavené. Když se nějaký program pokouší komunikovat a není nastaven ve filtru, tak vyskočí otravné okno - povolit x zakázet komunikaci.
jinak bych víc neřešil.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64 Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
chci jen říct, že když sem o vánoce zapojoval své pc se dvěma síťovka s kámošovejma (2pc) a byl sem takovej serve tak sem měl problém právě s SP2. Já a kámoš sme ho měli nainstalovanej a druhej kámoš neměl. Když zapojili pc ke mě tak s kámošem co neměl SP2 a měl jen SP1 tak bylo vše v pořádku, viděli sme se, ale s druhym kámošem co měl SP2 byl problém. Dole jak jsou ty počítače v liště tak tam byl žlutej trojúhelník a psalo to omezené možnosti nebo tak nějak. Psalo to u mě a u kámoše co měl SP2. Kámoš reinstaloval Win a nedal tam už SP2 a bylo vše v poho, u něho se už neukazoval ten trojúhelník, ale u mě pořád. Tak mi nezbylo nic jinýho než reinstalovat svůj WIn a to pomphlo. Nedali sme tam už SP2 a po 6 hodinách sme se mohli pustit do toho co sme měli naplánovaný.
Jen chci upozornit, že může bejt problém. Možná to bylo našim nastevnim SP2... to spíš, takže se pro případný neshody omlouvam
ManchesterUnited píše:Dole jak jsou ty počítače v liště tak tam byl žlutej trojúhelník a psalo to omezené možnosti nebo tak nějak.
no to je když je problém s ip adresou. Když nemáš nastavenou napevno, tak se objeví. Mam nouta s SP2 a připojuju ho na koleji - adresa nastavená a doma - podle dhcp a občas se taky objeví. mam ale hodně suprovou utilitku od IBM - acces něco, která pozná v jaké síti jsem připojenej a nastaví vše potřebné jenže funguje jen s ntb IBM (jestli ví někdo jak nainstalovat na acer a jiné tak mi pls napiště sz )
ještě jeden dotaz: když budu mít vyplé sdílení souborů a tiskáren ve Win, můžu rvát filmy kolegům do jejich nasdlílených adresářů bez rizika??
Chtěl bych se vyhnout tomu FTP serveru....beztak jediný směr proudu dat bude ode mě
prostě jim řekneš ip adresu. oni se na ni připojí -ctrl+n a napsat ip adresu - a budou připojený anonymně - můžeš každýmu vytvořit účet ale je to zbytečný protože všichni budou tahat z jedný složky a nebudou tam moct zapisovat nebo mazat.
karf píše:prostě jim řekneš ip adresu. oni se na ni připojí -ctrl+n a napsat ip adresu - a budou připojený anonymně - můžeš každýmu vytvořit účet ale je to zbytečný protože všichni budou tahat z jedný složky a nebudou tam moct zapisovat nebo mazat.
CTRL+N dají oni ve WinCommanderu. Já musím mít zároveň spuštěný Serv-U?
bez serv-u, když by oni měli nasdílený složky ve win a já skrze Místa v síti jim tam požadované filmy natlačil, to by nešlo? (myšleno s ohledem na zabezpečení)
ono ty to šlo jenže je tu problém s rychlostí. ty si budeš vesele smažit CS a nějakej dobrák od tebe bude tahat a brutálně ti naroste ping. proto je lepší řešit přenost přes ftp. víc si o sdílení přečteš třeba na PCT. byl tam článek
karf píše:ty si budeš vesele smažit CS a nějakej dobrák od tebe bude tahat
ne, to je v pohodě, je to komorní akcička (6 lidí), kdy při hraní nebude nikdo nic stahovat, takže pokud není problém s "tlačením dat" do něčího adresáře, zůstane tedy u jednoho opatření: u paketového filtru v kerio.
Slezman(CZE) píše:muj internetem nedotčený offline herní oddíl s Win XP se chystá na LAN akci, které se budou učastnit osoby s trojany a jinými sraky na HDD.