ne... jen kontrola diskuYahoo píše:Mam taky tenhle disk a spokojenost. Mel bych ale dotaz - obcas vyda takovej zvuk, kterej bych pripodobnil kruceni v brise. Je to nejakej problem? Diky.
HDD Hitachi (IBM) 160GB - 7200rpm 8MB
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Twister
- Začátečník

mam Hitachi 160GB (jo jednou byla serie ze byla cela vadna-driv nebo pozdeji) ale to nemeni na faktu ze sou the best of PATA na SATA spis doporucuju Samsung. ale zalezi na tobe ..
Intel Pentium Dual-Core E2180 BOX@3000GHz ,chladic procesoru Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Rev. B,DDR2 ram 2x 1024MB A-DATA + 2x 2048MB A-DATA, Gigabyte P35-DS3R (rev. 2.1),2x Western Digital Caviar SE16 3.5" 320GB WD3200AAKS, ATI HD 4850,
- wendy
- Začátečník

-
Našel jsem si vlákno s parametrem "Hitachi" a název tohoto tématu je totožný s mým novým diskem.
Přečetl jsem několik testů a recenzí, chvíli vybíral, pak objednal a 7.1.05 si 1ks přinesl domů.
Dal jsem jej do otevřeného šuplíku a do šachty s vlastním ventilátorem. Rozdělil jsem jej na tři logické jednotky:
X:Hit1/10GB/FAT32/cluster 16kB (pro digifotky viditelné i z OS Win98SE)
Y:Hit2/75GB/NTFS/cluster 64kB (pro stahování *avi souborů z DV kamery)
X:Hit3/72GB/NTFS/cluster 64kB (pro výsledky renderování a projektů)
V průběhu 3 dní jsem na uvedené oddíly přesunul 6G fotek a všechny videosoubory včetně rozpracovanosti z dvou HDD 8OGB (velikost *avi souborů byla 1-4GB). Všechny videosoubory jsem si pro kontrolu spustil ve WMP9 - vše bylo OK. Disk byl trvale aktivní maximálně hodinu, celkem naběhal tak 5 hodin a při kontrole povrchové teploty byl pouze vlažný.
V parametru provozní teploty měly testy a recenze pravdu.
Nový disk jsem téměř zaplnil a liboval jsem si, jak si udělám místo na provozních discích a budu mít postaráno o archivaci dat.
Včera jsem se na disk Hitachi opět podíval a byl na něm jen první oddíl !!!
Program Partition Magic 8.0 na něm indikoval 147GB nealokovaného prostoru !!!.
Zděšen tím, že takto jsem si archivaci dat nepředstavoval ani v svém nejhroznějším snu, jsem disk odnesl k prodejci. Na jeho PC viděl totéž co já a to ještě některé fotky nešly řádně zobrazit.
Co se vlastně stalo? Uzná prodejce vadu disk? Až dostanu jiný, mám při tvorbě oddílů postupovat nějak specificky k typu disku Hitachi?
Poznámka: Prodejce mi zapůjčil nový disk Seagate 160GB/8MB a udělal jsem s ním prakticky totéž. Až přijdu z práce, vyzkouším přítomnost a kvalitu dat. Jenže od včerejšího šoku budu mít k archivaci dat na disku nepříjemnou nedůvěru.
Snad se jí časem zbavím, protože miliony uživatelů PC archivují právě takto a skoro ani ne jinak. Vypalovací DVD média taky nejsou 100%ní.
Přečetl jsem několik testů a recenzí, chvíli vybíral, pak objednal a 7.1.05 si 1ks přinesl domů.
Dal jsem jej do otevřeného šuplíku a do šachty s vlastním ventilátorem. Rozdělil jsem jej na tři logické jednotky:
X:Hit1/10GB/FAT32/cluster 16kB (pro digifotky viditelné i z OS Win98SE)
Y:Hit2/75GB/NTFS/cluster 64kB (pro stahování *avi souborů z DV kamery)
X:Hit3/72GB/NTFS/cluster 64kB (pro výsledky renderování a projektů)
V průběhu 3 dní jsem na uvedené oddíly přesunul 6G fotek a všechny videosoubory včetně rozpracovanosti z dvou HDD 8OGB (velikost *avi souborů byla 1-4GB). Všechny videosoubory jsem si pro kontrolu spustil ve WMP9 - vše bylo OK. Disk byl trvale aktivní maximálně hodinu, celkem naběhal tak 5 hodin a při kontrole povrchové teploty byl pouze vlažný.
V parametru provozní teploty měly testy a recenze pravdu.
Nový disk jsem téměř zaplnil a liboval jsem si, jak si udělám místo na provozních discích a budu mít postaráno o archivaci dat.
Včera jsem se na disk Hitachi opět podíval a byl na něm jen první oddíl !!!
Program Partition Magic 8.0 na něm indikoval 147GB nealokovaného prostoru !!!.
Zděšen tím, že takto jsem si archivaci dat nepředstavoval ani v svém nejhroznějším snu, jsem disk odnesl k prodejci. Na jeho PC viděl totéž co já a to ještě některé fotky nešly řádně zobrazit.
Co se vlastně stalo? Uzná prodejce vadu disk? Až dostanu jiný, mám při tvorbě oddílů postupovat nějak specificky k typu disku Hitachi?
Poznámka: Prodejce mi zapůjčil nový disk Seagate 160GB/8MB a udělal jsem s ním prakticky totéž. Až přijdu z práce, vyzkouším přítomnost a kvalitu dat. Jenže od včerejšího šoku budu mít k archivaci dat na disku nepříjemnou nedůvěru.
Snad se jí časem zbavím, protože miliony uživatelů PC archivují právě takto a skoro ani ne jinak. Vypalovací DVD média taky nejsou 100%ní.
- Sleyo
- Nováček

-
ja mam sukromne 3x hitachi - no problemo a pracovne som kupil 30 PC s nimi a 1 bol KO klasicky do tyzdna vymenil sa a chodia secky - tie PC boli so 40, 80 a 120GB a mam s nimi dobre skusenosti - to su kancel PC kde treba sa neocakava nejake supis chladenie preto som ich vybral - chladne a tiche - vykon je skor bonus
ked neodide prvy tyzden dva tak mozes byt spokojny dobrej kupe - s reklamaciou som nemal problem...
ked neodide prvy tyzden dva tak mozes byt spokojny dobrej kupe - s reklamaciou som nemal problem...
- Marian
- Středně pokročilý

Ja som si dnes kupil Samsung a zatial som velice spokojny.....neboli ziadne problemy s bootovanim.......a hlucnost...to sa neda porovnat.....samsung je ovela tizsi nez hitachi
Mam Spinpoint P80 PATA 8MB cache.....vecer spravim testy.....uvidim, som zvedavy
Mam Spinpoint P80 PATA 8MB cache.....vecer spravim testy.....uvidim, som zvedavy
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
Casemod