Fedora Core 3

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
Miroslav
Začátečník
Začátečník

Fedora Core 3

Příspěvek od Miroslav »

1.lidi please, jaktože Fedora(amd 64) neobsahuje standartně mc? Já myslel, že tohodle oknovýho managera má každá distribuce linuxu. Nebo jsem ho nezahrnul při instalaci, já ale dával skoro všechno.
2. Jak ručně do Fedory přidám podporu ntfs?
3. Už jsem jednou řešil problém s mojí GF6 a Suse a refresh rate, musim i tady stáhnout Linux drivers z Nvidia a kompilovat vše zase růčo? V seznamu grafik totiž GF6 není
Díky
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

ad 1. Asi to bude tim, ze ho tam nedali. Myslis standardni instalaci (u rady distribuci se standardne mc neinstaluje), nebo vubec neni na instalacnich mediich (tak je to treba u RHELu).
ad 2. Tak jako do libovolneho jineho linuxu - postaras se o to, aby byla podpora pro ntfs v jadre
ad 3. Proc si myslis, ze to bude jinak? nvidiacke firemni ovladace nejsou v zadne distribuci.
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
Miroslav
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Miroslav »

dobrý ale jak tam tu podporu ntfs do jádra přidám?
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

mas 2 moznosti - zkus nahrat modul, ale ten by se nahral automaticky pri pokusu o pripojeni ntfs oddilu, takze bys nemel problem, presto muzes zkusit "modprobe ntfs", nebo si prekompiluj jadro a pridej podporu. Nejjistejsi a nejjednodussi bude z distribuce nainstalovat zdrojaky jadra (kernel-source balicek) a :

Kód: Vybrat vše

# cd /usr/src/linux
# make menuconfig
V menu v podmenu filesystems vybrat co potrebujes. Kdyz das ntfs jenom jako modul, bude ti pak stacit

Kód: Vybrat vše

# make modules modules_install
# modprobe ntfs
Nebudes muset (nejspis) ani restartovat.
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“