tak podlhej dobe som sa rozhodol preinstalovat win a chcel som si spravit particie takto
swap - fat32 2gb
syst part - 7 gb ntfs
data part - 52 gb ntfs
data part - 52 gb ntfs
ale ked som spravil swap a dal instalovat winxp sp2 na tu syst part 7bg tak windows si hodil este nejake veci aj na swap a vo windows to hlasilo ze ten swap nie je fat32 ale len fat
nevie niekto poradit ako spravit aby ten swap ostal cisty a len fat32?
fat32 preto ze je trosku rychlejsi a k defragmentacii by tam nemalo dojst kedze virtualna pamet je jeden subor
No myslím že swap má význam dať do inej particie ako win keď máš 2 disky. Toto rozdelenie mi příde mierne postavené na hlavu. Ale keď už tak swap na začiatku disku, potom win a potom data, formatovať všetko, potom install win a potom presun swapu na 1. particiu.
1 part - swap - fat32
2 part - win - ntfs
3 part - data - ntfs
4 part - data - ntfs
bohuzial dva disky nemam
ale chcem vediet ako sa to da srpavit pretoze ako som pisal ked to spravim takymto sposobom, tak si win hodi nejake veci do tej prvej particie aj ked ho dam instalovat na tu druhu, a potom sa ta prva particia vo wine javy ako fat a nie ako fat32
Co na tom disku se swapem přesně vytváří ??? System volume information, ... ??? Pokud tam vytváří pouze to Sysvolinfo, tak je to OK. S tím, že swap má význam dát na jinou partici jenom za předpokladu, že máš 2 disky nesouhlasím ... Pokud je swap na samostatné partici, tak nedochází k tak velké fragmentaci jako na disku, kde je samotný systém a kde probíhá mnoho diskových operací ... Akorát si myslím, že nemá smysl dělat tu swap partici jako fat32, protože to nebude mít žádný význam co se týče výkonu ...
No... nevšimol som si že by sa mi swap fragmentoval (občas použijem Norton SystemWorks ale swap je celistvý aj pred defrag.) Ja mám disky 2 úplne rovnaké a skúšal som aj swap dať na druhý disk aj RAID 0. A musím skonštatovať že je to všetko na normálne domáce použitie hovadina. Teraz mám na prvom disku 16G systemový oddiel a zvyšok data a druhy disk nerozdeleny.
Nebude to nahodou tim, ze mas prvni partition oznaceny jako aktivni, tudiz se pouziva jako bootovaci a je na nem OS Loader (boot.ini, ntldr, ntdetect.com...) ?
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... Windows Vista je tady, řekněte "WTF"