jak nastavit zvuk 5.1 na integrovaný zvukovce

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
marcos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jak nastavit zvuk 5.1 na integrovaný zvukovce

Příspěvek od marcos »

Zdravim mám základní desku ASUS P4P800S-X na ní je integrovaná zvukovka 5.1 Sound MAX,vim že u integrovaný zvukovky se to nastavuje v tom ovládacim panelu Sound Max jenže já i když to nastavim na 5.1 restaruju počítač,a zkusim tam připojit do těch dalších zdířek repráky,tak to stejně v nich nehraje a jraje jen ta základní line-out...nevim jestli je to tim,že nemám ještě 5.1 repro ale když ty zdířky přepnu tak by do nich měl jít zvuk vždycky ne??nebo musim stáhnout ještě nějaký specialní kodeky který celej zvuk ve windows překomprinujou do 5.1?!jsem z toho nějakej zmatenej....
MTB:GIGABYTE Z97X-Gaming 3, Intel Z97, 1x PCIe x16, DDR3 3200, SATA III RAID, USB 3.0, VGA, DVI, HDMI, Killer GLAN, 8ch audio, ATX, sc1150; Procesor:Intel Core i5-4460 Quad-Core, 3.20GHz (84W);HDD 1:Intel 530 240GB SSD;HDD 2:WD Caviar Green 2000GB SATA II;HDD3:WD Caviar Green 2000GB, SATAII;Blu-Ray:LG BH10LS30-LRB;Operační paměť:4x4GB DDR3 Kingston 1600Mhz, Dualchannel;Skříň:Fractal Design Define R4 Black Pearl - Window;Zdroj:Fortron Aurum S 500;OS:Microsoft Windows 10 Pro
Majk44
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk44 »

Vubec na 5.1 se stahujou spšl ovladce (pokud ti to nejde s tema cos mel na cd)... ja mam realtek ac 97- taky 5.1 intg. a stahl jsme si na ne ¨nejnovejsi ovl. ze stranek vyrobce. u toho je programek a vtom to nastvujes..2.1 ,5.1 in out apod...
ze zacatku jsem s tim mel taky problemy... zkus projet trosku net...
CPU: AMD Athlon XP 2600+@ 2,3GHz MB: MSI 2K7N2 nForce2 OP: PQI 2x256 RAM 400MHz GK: Sapphire Atl. Radeon 9550@9600 HDD: Cuda. 120GB OPM: CD-RW/DVD 48x24x48 ......FIREFOX.....RULEzzz
NB: Asus F5M, Ubuntu 9.10 karmic koala
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: jak nastavit zvuk 5.1 na integrovaný zvukovce

Příspěvek od Jan Machalík »

marcos píše:Zdravim mám základní desku ASUS P4P800S-X na ní je integrovaná zvukovka 5.1 Sound MAX,vim že u integrovaný zvukovky se to nastavuje v tom ovládacim panelu Sound Max jenže já i když to nastavim na 5.1 restaruju počítač,a zkusim tam připojit do těch dalších zdířek repráky,tak to stejně v nich nehraje a jraje jen ta základní line-out...nevim jestli je to tim,že nemám ještě 5.1 repro ale když ty zdířky přepnu tak by do nich měl jít zvuk vždycky ne??nebo musim stáhnout ještě nějaký specialní kodeky který celej zvuk ve windows překomprinujou do 5.1?!jsem z toho nějakej zmatenej....
Nastav si nejakej porsotorovej efekt : "geniric,underwater atd"
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
d0k
Nováček
Nováček

Příspěvek od d0k »

čauec, jde vyvést z notasu analogově 5.1 - ze zvukovky realtek AC97, si myslím, že ta verze 6 channel není freee k downloadu..
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: jak nastavit zvuk 5.1 na integrovaný zvukovce

Příspěvek od cabman »

Jan Machalík píše:
marcos píše:Zdravim mám základní desku ASUS P4P800S-X na ní je integrovaná zvukovka 5.1 Sound MAX,vim že u integrovaný zvukovky se to nastavuje v tom ovládacim panelu Sound Max jenže já i když to nastavim na 5.1 restaruju počítač,a zkusim tam připojit do těch dalších zdířek repráky,tak to stejně v nich nehraje a jraje jen ta základní line-out...nevim jestli je to tim,že nemám ještě 5.1 repro ale když ty zdířky přepnu tak by do nich měl jít zvuk vždycky ne??nebo musim stáhnout ještě nějaký specialní kodeky který celej zvuk ve windows překomprinujou do 5.1?!jsem z toho nějakej zmatenej....
Nastav si nejakej porsotorovej efekt : "geniric,underwater atd"
Efekt je jen způsob jak úplně zmršit zvuk.
První a strašně moc duležitá věc je, jaký máš zdroj zvuku? Like mp3, DVD, jiný? Bez tohoto údaje se nedá nic řešit.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“