Spojení 2 počítačů

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Spojení 2 počítačů

Příspěvek od Mike.Ace »

Mám následující problém. Na počítači A mam Win XP profi, na který je připojený internet. Ten je spojen s počítačem B přes síťovku a je nastavené sdílení souborů, složek, atd... Z počítače A se nemůžu dostat do počítače B, protože mi to nahodí následující chybovou hlášku:

Obrázek

Ale z počítače B se dostanu do počítače A, funguje mi internet na obou.

Na obou systémech je Win XP Profi.

Nevíte, co s tím?
Dříve jsem měl na počítači B Win 2000, tam to jelo v pohodě. Nastavení u XP i u 2000 bylo stejné.
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

jaký Service packy jsou daný na těch obou pc? stejný nebo u každýho jinej?
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

ManchesterUnited píše:jaký Service packy jsou daný na těch obou pc? stejný nebo u každýho jinej?
Na obou je Win XP SP1 s aktualizací WindowsXP-KB828028.

Jo a na počítači A je nahranej MS .NET Frameworks 1.1, kvůli ATI Control Center.
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Mike.Ace píše:
ManchesterUnited píše:jaký Service packy jsou daný na těch obou pc? stejný nebo u každýho jinej?
Na obou je Win XP SP1 s aktualizací WindowsXP-KB828028.

Jo a na počítači A je nahranej MS .NET Frameworks 1.1, kvůli ATI Control Center.
takže bysme mohli vyloučit problém s SP. jsou to čistý instalace win nebo už tam leží dýl?
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

ManchesterUnited píše:
Mike.Ace píše: Na obou je Win XP SP1 s aktualizací WindowsXP-KB828028.

takže bysme mohli vyloučit problém s SP. jsou to čistý instalace win nebo už tam leží dýl?
Na počítači B je čistá instalace, na A je starší. Ale funkční. Nedavno jsem zapojoval k počítači A několik PC, když jsme byli na lance.

EDIT: z počítače B mi nejede ping.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

jednoduche zdielanie?
skusal si start, cmd a prikaz net use * \\ip_druheho_pc\zdielany_adresar , opyta sa na meno a heslo ( ta * ti to pripoji ako sietovy disk )

//na Acku mas nejaky firewall?alebo aky tam mas antivirak?
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Mike.Ace píše:
ManchesterUnited píše: takže bysme mohli vyloučit problém s SP. jsou to čistý instalace win nebo už tam leží dýl?
Na počítači B je čistá instalace, na A je starší. Ale funkční. Nedavno jsem zapojoval k počítači A několik PC, když jsme byli na lance.
podle mě bude asi chyba na pc B, mě lsem podobný problém když sem hrál s kámošema o vánoce, on byl ke mě v poho připojenej, moh si pohlížet sdílené složky, ale já byl k němu připojenej jen omezeně, vyřešili sme to oba tim, že sme púřeinstalovali win, problém byl že sme oba měli SP2.. asi tam bylo něco špatně nastavený nebo zakázaný, ale my sme to nehledali..
bude u tebe problém asi v nějakym sw.... máš zaplí nebo vyplí fw?
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

Takže ping jsem vyřešil, byl blbě nastavený firewall. Mam na obou PC Kerio personal firewall.

Přes příkazový řádek se také nemůžu dostat do druhého PC.
Průvodce připojení sítě jsem nezkoušel, naposledy my tak roze**al PC, že jsem musel reinstalovat.

Počítače se navzájem vidí.

EDIT: Nemůže to dělat ten MS .NET Frameworks?

V příkazovém řádku to píše:
Došlo k systémové chybě 1327.

Přihlašovací chyba: Omezení uživatelského účtu. Důvodem může být, že není povole
no prázdné heslo , omezení času přihlášení nebo zásadou vynucené omezení.

EDIT 2: Problém je, že se mě to na heslo vůbec nezeptá, rovnou mi to řekne tuhle chybu.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

však to se na heslo nemá co ptát, ověřuje se podle účtu přihlášeného uživatele
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

pavel.minarik píše:však to se na heslo nemá co ptát, ověřuje se podle účtu přihlášeného uživatele
No to je sice hezký, ale co s tím? Když vypnu firewally nejede to, když je zapnu, nejede to (z A nedostanu do B, ale obráceně ano). Já už z toho magořim :(
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no a nějaký nastavení v politkách uživatelských účtů a la ta chybová hláška?
nemá například ten uživatel, pomocí kterého se ověřuješ oproti PC B na PC B zablokovanej účet, prošlý heslo apod.?

zjednodušený sdílení jsi zkoušel?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

pavel.minarik píše:no a nějaký nastavení v politkách uživatelských účtů a la ta chybová hláška?
nemá například ten uživatel, pomocí kterého se ověřuješ oproti PC B na PC B zablokovanej účet, prošlý heslo apod.?

zjednodušený sdílení jsi zkoušel?
Vytvořil jsem nové učty na obou PC, výsledek žádný, problém přetrvává :/

A ještě v účtech mam nový účet: ASP.NET Machine......
A vždy, když se loguju do win, musím vybýrat,na který se připojím (mam na výběr z jednoho účtu, takže to je nějaká blbost toho .NET Frameworks)

Co ten účet smazat?
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

Tak kámoš má stejný problém, na obou PC má XP SP2. Tak fakt už nevím, čím to je :(
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

a to .net na nieco potrebujes? :? pracujes s tym?sak to vymaz ak si myslis...to jednoduche zdielanie si skusal???a co netbios?zapnuty?
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

johny128 píše:a to .net na nieco potrebujes? :? pracujes s tym?sak to vymaz ak si myslis...to jednoduche zdielanie si skusal???a co netbios?zapnuty?
potřebuju to na ATI Catalyst Control center :( Jinak by to už letělo woknem :)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“