Odtraneni chladice z procesoru AMD Athlon 64 3000+ s939
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- mad_skaarj
- Nováček

-
Odtraneni chladice z procesoru AMD Athlon 64 3000+ s939
Mohl by mi nekdo plz rict navod jak odstranit prilepeny chladic ze zde uvedeneho procesoru. Chladic se mi totiz prilepil pomoci adheze k porchu procesoru a oddelat ho nasilim si rika o poskozeni socketu, desky nebo procesoru. A pridelavani chladice je bohuzel reseno tak ze se neda strcit nic tenkeho mezi procesor a chladic.
- mandarinka
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Tohle jsem (h)resil pred tydnem.. Napadly me 2zpusoby, bud nazvednout jednu stranu chladice a snazit de ho odlepit silou, nebo ten chladic zvednout nasilim kolmo, a vytahnout ho i s procesorem z desky. Volil jsem moznost druhou, sice je to nasilny ale jinak to podle me ani nejde
Deska zije a procesor taky 
- N@$ty
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Odtraneni chladice z procesoru AMD Athlon 64 3000+ s939
Rozhodně bych tam nestrkal nic tenkeho ani kdyby to šlo. Došlo by k poškrábání procesoru a chlaiče. Ja sem ho jednou sundal tak, že jsem s nim kroutil do stran (nešlo to moc, ale trochu jo a on se pustil.)mad_skaarj píše:Mohl by mi nekdo plz rict navod jak odstranit prilepeny chladic ze zde uvedeneho procesoru. Chladic se mi totiz prilepil pomoci adheze k porchu procesoru a oddelat ho nasilim si rika o poskozeni socketu, desky nebo procesoru. A pridelavani chladice je bohuzel reseno tak ze se neda strcit nic tenkeho mezi procesor a chladic.
Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
- Shit
- Odborník PCT

To samý se mně stalo u sc.754mandarinka píše:Tohle jsem (h)resil pred tydnem.. Napadly me 2zpusoby, bud nazvednout jednu stranu chladice a snazit de ho odlepit silou, nebo ten chladic zvednout nasilim kolmo, a vytahnout ho i s procesorem z desky. Volil jsem moznost druhou, sice je to nasilny ale jinak to podle me ani nejdeDeska zije a procesor taky
- kolo
- Mírně pokročilý

- PepíkHřebík
- Začátečník

- mad_skaarj
- Nováček

-
Uz sem ho sundal
Sundal sem ho tak jak je to napsano v prvnim prispevku proste sem vytah nasilim chladic i s procakem ze socketu jinak to uz neslo a kdyz sem pak videl pri sundavani procaku z chladice jak to bylo prilepeny tak mi bylo zle. Na takovou pastu bych se nejradsi vykaslal. Proto bych mel jeste jeden dotaz. To za A da se pouzit pasta ktera nelepi? nebo za B nedal sem tam zatim zadnou pastu a teplota procaku soupla pri plnym zatizeni zhruba asi o 5 stupnu (42 -> 47). Jak moc tedy bude vadit kdyz tam pasta nebude, nemuze se to nejak lokalne prehrat i kdyz to je zaplity v hlinikovym pouzdre ?
... jeste dodatek co takhle stribrna pasta jak ta se chova ?, bila je nepouzitelna s tou se mi to stalo
... jeste dodatek co takhle stribrna pasta jak ta se chova ?, bila je nepouzitelna s tou se mi to stalo
Naposledy upravil(a) mad_skaarj dne ned 16. led 2005, 21:45, celkem upraveno 1 x.
- Shit
- Odborník PCT

Re: Uz sem ho sundal
To nelepí pasta, ale vznikne tam skoro "vakuum" a drží to defakto atmosferickým tlakem. (Na podobným "principu" makaj veškerý přísavky).mad_skaarj píše: To za A da se pouzit pasta ktera nelepi?
- Jája
- Středně pokročilý

Když tam dáš běžnou bílou silikonovou pastu tak se to tak nepřichytí, na boxovanejch chladičích dodávanejch u A64 je použitá hodně hustá pasta a proto se to tak hodně "přilepí".
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- mad_skaarj
- Nováček

-
Bila pasta
No s tou bilou se mi to prave stalo. 
- Shit
- Odborník PCT

- Jája
- Středně pokročilý

Re: Bila pasta
Zajimavy, mě se to taky (2x) stalo ale právě u těch boxovanejch chladičů, pak sem tam dal bílou pastu a po týdnu sem to sundával u jednoho cpu znovu, a šlo to vpohodě, zatímco u té šedé sračky to po dnu zahořování neělo sundatmad_skaarj píše:No s tou bilou se mi to prave stalo.
Ono obecně záleží na konzistenci pasty, čím hustší tím to jde pak hůř sundat.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Jája
- Středně pokročilý

S tou bílou se mi to taky přichytilo ale jen trochu, stačilo s chladičem jen trochu zavrtět v rámci možností toho rámečku co je kolem chladičeShit píše:Omyl, dělá to i "s běžnou bílou silikonovou pastou".Jája píše:Když tam dáš běžnou bílou silikonovou pastu tak se to tak nepřichytí, na boxovanejch chladičích dodávanejch u A64 je použitá hodně hustá pasta a proto se to tak hodně "přilepí".![]()
- Shit
- Odborník PCT

Ani ťuk, to jsem taky zkoušel.Jája píše:S tou bílou se mi to taky přichytilo ale jen trochu, stačilo s chladičem jen trochu zavrtět v rámci možností toho rámečku co je kolem chladičeShit píše:Omyl, dělá to i "s běžnou bílou silikonovou pastou".![]()
2 Jája: Je to docela pochopitelný: Plocha cca 4cm² a při "vakuu" jsou to cca 4 kg.
- Kerry
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Shit píše:2 Jája: Je to docela pochopitelný: Plocha cca 4cm² a při "vakuu" jsou to cca 4 kg.
jakej je vzorecek ?
shadow, jeho revírem je pct forum, jeho tempo je vražedné, jeho protivníky jsou smetištní krysy, komunisti a zlí admini. Shadow postuje ve dne v noci, jeho úkolem na fóru je bránit spravedlnost...

- Shit
- Odborník PCT

- Kerry
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- mad_skaarj
- Nováček

-
Odpoved
No porad jeste nikdo neopovedel na to co takhle bez pasty.
- Jája
- Středně pokročilý

Jojo je to docela problém, dřív třeba u K6 byl v headspreaderu aspoň žlábek, a když tak se dal posunout chladič bokem tady na S754/939 je to fakt naprd.Shit píše: Ani ťuk, to jsem taky zkoušel.![]()
![]()
2 Jája: Je to docela pochopitelný: Plocha cca 4cm² a při "vakuu" jsou to cca 4 kg.
Chjo, soudruzi nad tím asi nepřemýšleli
to mad_skaarj: bez pasty bych to nedával, narovinu kolikrát to budeš ještě sundávat?
- tovr1203
- Začátečník

Bez tý pasty bych to neriskoval, je tam aby vyplnila nerovnosti mezi chladičem a procesorem .... já bych se to bez pasty neodvážil zapnout. A že se to "přilepí" ... no a co, to ten chladič sundáváte každý den nebo co?
PC: Ryzen5 1600; MSI B350 Tomahawk; 2x4GB + 2x8GB; Gigabyte GTX 1050Ti OC; Kingston 120GB SSDnow300V + Seagate 1TB + Samsung F1 500GB; LG GH20LS10 black (SATA); GMC H-60 Phoong; EVGA supernova 550 G3; Asus 28" TUF gaming V289Q
konzole: PS5
konzole: PS5