Problém s DVD/RW LG GSA-4082B

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Huggo
Nováček
Nováček

Problém s DVD/RW LG GSA-4082B

Příspěvek od Huggo »

Při kopírování z média a při pálení (CD i DVD) s LG GSA 4082B se počítač restartuje. Čtení funguje. Na jiným kompu to pálí, kopíruje, no problem. S originálním firmwarem nešly pálit DVD, nahrál sem novej firmware a od tý doby se i při kopírování CD restartuje počítač. Teď tam mám A208 a restart je skoro okamžitě. Předtím sem vypálil i několik DVDček, takže hádám, že to je firmwarem a mým starým BIOSem. Mám Awarda v6.00PG a základovku K7VZA ver. 3.3b. Z Netu sem stáhl update pro BIOS (Driverguide.com), podle toho softu ho nahrál (v XPčkách), ale pořád to nejde. Celý Wokna sem nainstaloval znova a nic! Nevíte někdo, jakej přesně update mám stáhnout, aby to všechno fungovalo? Nebo to je něčím jiným?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jo to vypadá na KT133A, zkus tu mechaniku dát společně se systémovým diskem na primární větev IDE, v BIOSu nastav PCI Delay Transaction na 32, zruš PCI Master Read Caching a modli se aby to fungovalo :wink:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Huggo
Nováček
Nováček

furt nic

Příspěvek od Huggo »

Dal sem palírnu na primár se systémovým hadrem, ale v BIOSu nemám PCI Master Read Caching a u PCI delay transaction můžu nastavit jen Enable či Disable. Jinak tam kolem PCI je:
- PCI Dynamic Bursting
- PCI Master 0 WS Write
- PCI#2 Access #1 Retry
a u fšechny můžu jen zapnout nebo vypnout.
Fakt nevím, co s tím.
kamro
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamro »

cau mam doma desku taky s chipsetem KT 133A a problem s resetem pocitace jsem pri vypalovani vyresil a to mam mechaniku jako secondary master. Jinak ti chci rict, ze temto problemum silne napomaha pokud mas sblive. Musel jsem se ho zbavit. Mrknu do biosu a podivam se na sve nastaveni a poslu ti ho sem. :)
ASUS A7V600, Barton 2500+ Box@3000+(10.5*200, 1.65V), 2*512MB DDR 400 V-Data cl 2.5, Seagate Baracuda IV 80 GB+Seagate Baracuda IV 160GB, SB Audigy, Original ATI Radeon 9700@9700 Pro 128 MB, Pioneer DVD-RW DVR 108, Teac DW 548D, case middle tower 300W Fortron, AOC 19" 9K+
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“