Předělávka subwooferu GENIUSU 5.1 VALUE

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Luks píše:Chtel bych se zeptat jestli muzu poskodit Woofer kdyz budu mit bassy porad na maximum? :?
No zalezi ako sa pri tom sprava reprak. Ak je zvuk prebudeny a membrana lieta sem a tam, dokonca reproduktor "rapci", tak sa samozrejme oslabuje a poskodzuje mechanizmus kmitania. Casto sa stane, ze sa cievka utrhne od membrany...
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Vymenil jsem u pravyho predniho repra kabel za nejakej 1.5mm? takovej ten pruhlednej co se casto dava do aut.A ted ten reprak hraje o hodne hlasiteji nez predtim!!Je to mozny?Ze by ten kabel az tolik znat?Je to zhruba 2x tolik!
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Neviem az o kolko je to teraz lepsie....ale ano kabel dokaze urobit docela dost. I ked je to poznat najme pri basakoch, kde je hrubka kabla vyslovene potrebna.
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Z niceho nic mi zacal praskat CENTER ale jen kdyz hnu s kabelem.......kabel jsem menil ale je to porad to samy :?
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
Mnemonic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mnemonic »

Hmm, když je ten sub tak velkej, co tam zkusit vyměnit ten reprák? Jen je teda docela provar, že s tou větší dírou už toho člověk potom moc nenadělá. Jo taky mam ty repra u kompu, protože jsem chtěl slušně hrající a vypadající 5.1 repro a tim myslim ty Geniusy sou za cca 2500, co sem za ně dal. Ty neustálý boje, jestli soou dobrý nebo špatný neřešim, ke kompu sou good. Ale je pravda že ten sub neni zrovna to co sem čekal. Proti 2.1 (nevim možná 2x2W+4W) co sem měl je to fakt bomba. Filmy a gamesy se na tom dají, koneckonců i ta muzika, když to srovnam s jinýma PC chrastítkama, ale kdyby byl nějakej návod na mod, tak bych do toho asi šel:-)
Chieftec MX01, C2D E6420@3500(7*500), 2x2GB Patriot 1066MHz, Gigabyte GA-965P-DS4, Hitachi 320GB 16MB SATAII, WD 1TB FBYS SATA II, ATI Sapphire Radeon HD 2900Pro, Audiotrak Prodigy HD2, DVD-RW NEC ND-3520A, DVD-R Plextor PX-116A, Seasonic S12 500W
Twister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Twister »

no nevim jestli vymenis ten reprak.. bys musel najit stejneho vykonu.. ale stejne jak pisou trofo je poddimenzovane a ty kondiky....
uz vas napadlo zmensit vnitrni prostor??? treba to necim vystlat na vrchu a podto dat nejake 5 mm desku a tu prichytit lepidlem (vypada to jak pistol s tyckou ktera se roztavuje atd..)
a repro bude vypadat porad stejne....
Intel Pentium Dual-Core E2180 BOX@3000GHz ,chladic procesoru Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Rev. B,DDR2 ram 2x 1024MB A-DATA + 2x 2048MB A-DATA, Gigabyte P35-DS3R (rev. 2.1),2x Western Digital Caviar SE16 3.5" 320GB WD3200AAKS, ATI HD 4850,
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

[quote="Halen"]Hele, muzes napsat jaky TS parametry ma ten repracek? A jaky objemy komor tam mas? Ono totiz postavit DOBRE hrajici bandpass je docela slozita zalezitost. BTW, subwoofer od HT 5.1 ma ze vsech subbasu, co jsem kdy slysel, nejhorsi zvuk. :x Zahuhlany a zaduneny, nejde ani rozeznat, jestli hraje BASKYTARA nebo KONTRABAS a to je co rict.[/quote

Genius HT 5.1 taky není dělaný na poslech muiky.už se to tu několikrát řešilo.Je dobrý tak maximálně na filmy,ale stejně se musí vymenit subwoofer,tak jak sem to udělal já.
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

chami píše:
Destroy píše:Ano to s tym subwooferom od Genius 5.1 HT je pravda...... On len huci a duni (hra len "solidny" bas) - na techno a electric mozna dobre, ale na rock, classic, instrument bieda.....
To je svata pravda. Ty basy jsou fakt strasne. Neda se s tim taky neco udelat?
Ja vymenil subwoofer za dexon o prumeru 306mm a dal ho do 60 litrové dřevené bedny.pomohlo to dost
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

2robocop:Takovy kecy nemam rad.Pro normalniho uzivatele jsou na hudbu pohodovy :wink:
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Luks píše:2robocop:Takovy kecy nemam rad.Pro normalniho uzivatele jsou na hudbu pohodovy :wink:
Co je to "normalny uzivatel"? Dobre su pre uzivatela, ktory si nemoze dovolit na repro viac....ale to nema nic spolocne s "normalnym uzivatelom"
12345
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 12345 »

Tak já jsem založil tohle téma ať mi reknete názor na tu bednu... a vy tady zase rešíte ty geniusy HT 5.1!! :) já je mám taky a jak tady bylo řečeno pro normální (nenáročné) uživatele jsou super!!! :)
12345
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 12345 »

robocop píše:
chami píše: To je svata pravda. Ty basy jsou fakt strasne. Neda se s tim taky neco udelat?
Ja vymenil subwoofer za dexon o prumeru 306mm a dal ho do 60 litrové dřevené bedny.pomohlo to dost
To jsi jako koupil ten basák přeletoval jsi ho a dal jsi to celé do jiné bedny jo?? :) A mužeš hodit foto moc by mě zajimalo jak to vypadá!! A ta bedna do které jsi to předělal tak je ve stylu bandpassu?? Fakt byse mohl hodilo to foto!!! :)
Halen
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Halen »

Moc pomuze nasledujici vec. Postavit si home-made subwoofer s repro TVM 5614. Na puvodni bednu subwooferu pribastlit externi konektor a prepinac, ktery zapoji bud vnitrni reproduktor, nebo pusti signal do externiho subbasu. Nevyhodou je dalsi "bedna", ale vysledek stoji za to.

Parametry bedny pro pripadne stavitelem, ozvucnice typu band-bass 1 radu
Uzvrena cast bedny 10 litru, predni 7 litru s natrubkem průměr (vnitřní) 59mm x 150mm délka. Uzavrenou cast bedny pomerne silne vytlumit, predni pouze slabe a tak, aby zustal volny prostor kolem natrubku. Parametry tohoto subwooferu za par kacek

charakteristika 34-160 Hz / -3db, citlivost 84dB/1W/1m

Garantuju vam, ze konecne uslysite slapak spolecne s basou, pokud tam jsou pohromade, nikoli jen basovy huceni : D Pripadnym zajemcum jsem schopen poslat kompletni navod vcetne fotek ze stavby. Na Amplionu me ignorovali, zrejme proto, ze nemam na subbasu povrchovou upravu. :razz:
12345
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 12345 »

Výborně tak mi to pošli na email.. DĚKUJI!!
CPU: AMD Athlon64 3200+ Venice MB: MSI K8N Neo4-F VGA: ATI Sapphire X850Pro RAM: OCZ 2x512MB DDR400 (2-3-3-6) HDD: Seagate Barracuda ATA 120GB DVD-RW: LG GSA-4120B SOUND: Creative SB Live 5.1 CASE: EuroCase ML8023 REPRO: Genius SW-5.1 HT ZDROJ: FORTRON 400W
Halen
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Halen »

Udelal jsem to jinak, nahral jsem to na web. Takze odtamtud je to mozne klidne stahnout http://www.sweb.cz/Kritik.Pavel/SUBBAS/
12345
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 12345 »

Ten word nejde otevřít a jinak je to zajmavá bedna... a nemáš foto jak to máš v celku??
CPU: AMD Athlon64 3200+ Venice MB: MSI K8N Neo4-F VGA: ATI Sapphire X850Pro RAM: OCZ 2x512MB DDR400 (2-3-3-6) HDD: Seagate Barracuda ATA 120GB DVD-RW: LG GSA-4120B SOUND: Creative SB Live 5.1 CASE: EuroCase ML8023 REPRO: Genius SW-5.1 HT ZDROJ: FORTRON 400W
Halen
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Halen »

12345 píše:Ten word nejde otevřít a jinak je to zajmavá bedna... a nemáš foto jak to máš v celku??
Pridal jsem do toho zipu jeste textak. Puvodni doc je totiz delanej v OpenOffice 1.0 Foto bedny jako celku tam je, je na ni polozenej ovladac k televizi. Repro je u bandpassu uvnitr, takze to hraje jen pres natrubek. Jako celek fotku se satelitama dat nemuzu, dost jsem laboroval s umistovanim v pokoji, abych vyeliminoval nekvalitni akustiku v pokoji. :( Takze ted je ta bedna strcena pod skrini na opacny strane pokoje, nez mam pocitac a kde mam i satelity.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“