frekvence 60Hz pod Win98

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
raptor
Začátečník
Začátečník

frekvence 60Hz pod Win98

Příspěvek od raptor »

Ahoj, potřeboval bych poradit. Mám kartu Hercules 9800 a nejde mi nějak pod Win98 nastavit jiná frekvence než 60Hz. Nainstaloval jsem i poslední ovladače pod Win98 - Catalyst 4.11 a ani to nepomohlo. Ve vlastnostech monitoru nastavím v adaptéru sice 85Hz, ale monitor pořád jede na 60Hz. Ve složce MONITOR od ovladačů Catalyst je ale rzsvícená volba rozlišení při 60Hz. Nejde ale nijak jinak nastavit. Nevíte prosím někdo co s tím?
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
raptor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od raptor »

To jsem četl, ale nic nepomáhá. :-( Nepoužívá tady někdo z Vás kartu 9800 pod Win98?
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Zkus Ati tray tools, tam jsou jednotlivý volby pro rozlišení x refreshe.
raptor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od raptor »

ATi tray tools jsem taky zkoušel a nic. Tváří se to jako nastavené, ale monitor stejně jede na strašných 60Hz. :x Pod WinXP žádný problémy nemám, ale pod Win98 to nějak nemůžu uchodit. Když do PC strčím Geforce 4200, tak pod Win98 jede monitor normálně na 85Hz. Nechápu to.
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Tak pak jedině registr edit :sad: .
ps47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

..ja mam 9800p pod win98se.na nastavenie refreshov pouzivam jednoduchy,i ked trocha dementny postup:
hod desktop do toho rozlisenia ake chces pouzivat v hre,nastav si refresh (vlastnosti obrazovky->nastavenia->spresnit->adapter),ten isty refresh by mal byt potom aj v hre.sprav to pre vsetky rozlisenia,a vzdy budes mat taky refresh aky budes chciet..na druhu stranu,stale je to lepsie ako ruzne hokusy pokusy s refresh overridami a refresh fixami.holt xp je proste dementni system :twisted:
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

ps47 píše:..ja mam 9800p pod win98se.na nastavenie refreshov pouzivam jednoduchy,i ked trocha dementny postup:
hod desktop do toho rozlisenia ake chces pouzivat v hre,nastav si refresh (vlastnosti obrazovky->nastavenia->spresnit->adapter),ten isty refresh by mal byt potom aj v hre.sprav to pre vsetky rozlisenia,a vzdy budes mat taky refresh aky budes chciet..na druhu stranu,stale je to lepsie ako ruzne hokusy pokusy s refresh overridami a refresh fixami.holt xp je proste dementni system :twisted:
Proč XP, když to dělá v 98? :wink:
ps47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

..no lebo xp je :wink: .vsetko ostatne sa samozrejme tyka 98..
Rider008
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rider008 »

Skoda ze nemas lepsi monitor, moj DELL da pri 1024x768 plnych 100Hz a je plochy.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ps47 píše:..no lebo xp je :wink: .vsetko ostatne sa samozrejme tyka 98..
ze xp je dementní systém bych moc netvrdil, sám autor threadu píše že s GF4 refresh lock funguje, spíš jsou dementní ovladače ATi :lol: :oops:

autor: zkus kouknout jestli máš správnej ovladač monitoru :?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

mel jsem tenhle problem v Win XP stacil starej control panel. Dal jsem plocha/vlastnosti/upresnit/obrazovky a vlastnosti monitoru tam jsem mu musel nastavit mu max rozlišeni a max refresh rate. potom uz to normalne fungovalo
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

OOOOOPS - ale raptor má problem pod 98, XP mu to nedělaj!
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“