Jen par postrehu.. o tomhle displeji sem uvazoval, ale nechtelo se mi ho kupovat, a hlavne ho nikde v okoli nemaj (neb za moc penez), ale kdyz sem na setkani radioamateru v Holicich videl LCDcko 2*16znaku za 100Kc, taxem ho vzal ze se s nim neco svede.
Bohuzel nema tech 14 (16)vyvodu pekne v rade, jak je to na vsech schematech, ale ma jich asi 15 cik-cak.. nikde se mi nedarilo najit zapojeni, ale zjistil jsem ze to "SOLOMON" co je na nem napsano je vyrobce tedle displeju, psal sem jim primo na tajwan, a k memu prekvapeni mi i odpovedeli. Bohuzel to, ze konkterne tenhle displej nevyrabej..

Po nekolika ruznych kombinacich se mi podarilo najit datasheet primo k tomu obvodu HD44700 (neb jak to je) a kdyz jsem to merakem prozvonil, zjistil sem, ze je to zapojeny uplne jinak, nez sem si myslel..
POINTA: i dyz sem pripojoval napajeni na datovy, hodinovy a vselijaaky jiny vstupy/vystupy tak to ten integrac prezil!! uplne v pohode. a vsechno facha..
Problem je, ze nema podsvetleni a pokusy s nasvetlovanim LEDkama skoncily neuspechem.. takze to ten displej lezi.. kdyby mel nekdo zajem..