Informační LCD displej

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
stanimir
Nováček
Nováček

Příspěvek od stanimir »

Lukáš K. píše:No a jak si mám udělat abych pomocí programu který si napíšu v Qbasicu mohl ovládat větší tátěž na pinech 2 až 9 ? Něco jsem slyšel o nějakým interface, který odlehčí výstupy.

P.S. jde mi pouze o LPT protože na něm je 8 výstupů které lze ovládat.
Zkus se podívat na stránky :
http://master-akustik.prodejce.cz/projekt/serv02.htm
Lukáš K.
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukáš K. »

Díky, to jsem potřeboval.
stanimir
Nováček
Nováček

Příspěvek od stanimir »

A ještě není od věci si stáhnout prográmek na ovládání:
http://www.kemo-electronic.com/download ... imer11.exe
Lukáš K.
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukáš K. »

Díky i za ten prográmek. Je lepší než to psát ručně v QBASICU. A navíc tady můžu nastavit i milisekundy což u QBASICU nejde.

Opravdu děkuji.
mikrom®
Nováček
Nováček

Příspěvek od mikrom® »

Jen par postrehu.. o tomhle displeji sem uvazoval, ale nechtelo se mi ho kupovat, a hlavne ho nikde v okoli nemaj (neb za moc penez), ale kdyz sem na setkani radioamateru v Holicich videl LCDcko 2*16znaku za 100Kc, taxem ho vzal ze se s nim neco svede.
Bohuzel nema tech 14 (16)vyvodu pekne v rade, jak je to na vsech schematech, ale ma jich asi 15 cik-cak.. nikde se mi nedarilo najit zapojeni, ale zjistil jsem ze to "SOLOMON" co je na nem napsano je vyrobce tedle displeju, psal sem jim primo na tajwan, a k memu prekvapeni mi i odpovedeli. Bohuzel to, ze konkterne tenhle displej nevyrabej.. :)
Po nekolika ruznych kombinacich se mi podarilo najit datasheet primo k tomu obvodu HD44700 (neb jak to je) a kdyz jsem to merakem prozvonil, zjistil sem, ze je to zapojeny uplne jinak, nez sem si myslel..

POINTA: i dyz sem pripojoval napajeni na datovy, hodinovy a vselijaaky jiny vstupy/vystupy tak to ten integrac prezil!! uplne v pohode. a vsechno facha..
Problem je, ze nema podsvetleni a pokusy s nasvetlovanim LEDkama skoncily neuspechem.. takze to ten displej lezi.. kdyby mel nekdo zajem.. :)
artaz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od artaz »

aha :D
PC:AMD 64 3200+, MSI K8N NEO Pl. ed. bios Award 1.4, Transcend 512MB 500MHz, Maxtor 120Gb sata, MSI GF 5900XT, Forton 350W 12cm fun, myš MX510, kl. Genius Kb-16e, Flopy mech., DWD RW Lite-On 1653S, case EC 8830, ADI P755, Creative 5.1 P580, Sound Blaster Live, MSI Bluetooth k moji T610 , T630 a k750i@w800i+další vylepšení :)
Notebook: Asus A6KM-Q070
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Když už je tady diskuze o informačních displayích, rád bych se zeptal jestli by byl zájem, abych udělal nějakej srozumnej návod na změnu podsvícení u tohohle displaye:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26811

cena přestavby je od 10 - 80Kč ... podle použité diody
potřebné díly: dioda, pilník/dremel, pájka a přísl...
Francie ... sladká Francie
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“