Jak vyfoukat tudle skříň
Moderátor: morke
- User[CZ]
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jak vyfoukat tudle skříň
http://www.vhz.wz.cz/skrin.jpg tady je obrázek mojí skříně a nepište že mám třeba bordel v kabelech to dám do kupy
takovou tou škaredou barvou jsem vyzančil kam by měli přijít větráčky a po Vás chci poradit jak kterej dát myslim kam aby foukaly a proste kazda rada dobra az na to s tema kabelama jak jsem uz psal
a dík fík dopředu
- Slezman
- Středně pokročilý

- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
2 Slezman : To bude hlučný. Má tam vzadu tu blbou mřížku a AC fan 2 na střední rychlost je na to pořád moc rychlej...
Navíc, ta mřížka nad horním větrákem je nepoužitelná. Pokud ho tam chceš dát, tak jí vyřízni...
Navíc, ta mřížka nad horním větrákem je nepoužitelná. Pokud ho tam chceš dát, tak jí vyřízni...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Slezman
- Středně pokročilý

no já osobně mám Eurocase 5410, mam ten 2L na plny kule, a diky tem hroznym skviram je to teda hukot.
Ale tu jeho case jsem videl, prutocnej prurez je tam solidni, akorat se zda, je to mensi, protoze jsou tam jakesi jakoby zaluzie, ten arctic na to medium fouka min, ja myslim, ze by to docela slo, muze to dat jeste na LOW, ale pak si nejsem jist, jestli by mu to dobre odvetravalo. I kdyz treba zas tak mohutne odvetravani ani nepotrebuje
jine reseni bez rezání me nenapadá, je třeba to zkusit a pak kdyžtak operovat ty mřížky...
Ale tu jeho case jsem videl, prutocnej prurez je tam solidni, akorat se zda, je to mensi, protoze jsou tam jakesi jakoby zaluzie, ten arctic na to medium fouka min, ja myslim, ze by to docela slo, muze to dat jeste na LOW, ale pak si nejsem jist, jestli by mu to dobre odvetravalo. I kdyz treba zas tak mohutne odvetravani ani nepotrebuje
jine reseni bez rezání me nenapadá, je třeba to zkusit a pak kdyžtak operovat ty mřížky...
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- Slezman
- Středně pokročilý

OT dotaz: vite nekdo, proc ty diry na ty vetraky maji prolisovane dovnitř, takže když tam dáte fan, je tam 1-2 mm široká škvíra, kde utíká falešnej vzduch zpátky do skříně? má to tahle case, můj EC taky (dal jsem tam vrstvičku z aranžovací pistole).
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- User[CZ]
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
já bych spíše uvažoval o variantě 2x120 větráků 
jeden dopředu dolu před disky a druhej na místo těch dvou
akorát budeš muset řezat a dát tam drátovou mřížku...ale bude to velice účiný a hlavně tichý....
Xima tady prodává někde větráky 120x120 za 200,- kus
rozhodně nic nervy nahoru je hovadina... tedy pokud tam nní výměník vodního chlazení
;)
jeden dopředu dolu před disky a druhej na místo těch dvou
Xima tady prodává někde větráky 120x120 za 200,- kus
rozhodně nic nervy nahoru je hovadina... tedy pokud tam nní výměník vodního chlazení
- User[CZ]
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Hele, podle mně, ten hardware, co tam máš, nemůže moc topit, takže nevidím důvod, proč tam dělat nějakej velkej průvan... Jeden větrák dej nahoru jako odsávací (tj. foukat ven) a druhej dej na jednu z těch pozic vzadu (taky foukat ven). To by mělo stačit...User[CZ] píše:No ja uz mam dva 80x80cm s tim uz nic nenadelama mam je dat teda voba ven???
The problem has been eaten.

- Mitoma
- Nováček

Je to ideálna skrinka pre podtlakové chladenie.Ak osadíš vrchnú pozíciu tichým,čidlom riadeným vetrákom,napr.Arctic Cooling Fan Pro TC,zvýši sa priama účinnosť chladenia RAM a prednej časti skrine.Účinnejšie bude aj chladenie zdroja.Vetrák pôlde na minimálne otáčky pri hluku 15 - 20 dB.Zadné pozície by som osadil rovnakými vetrákmi.Budú si riadiť otáčky podľazaťaženia CPU a VGA a tiež pôjdu v stradnom pásme výkonu,kde sú celkom bezhlučné.Predný vetrák nemusí byť,ale doporučujem tichý vetrák 2000 ot.napr.Prime cooler 80x80x15,alebo 80x80x20 s hlučnosťou 20dB,nasávajúci vzduch do skrine.Prípadne Arctic Cooling Fan Pro 2L manuálne riadený.Pri týchto hodnotách snad nebude treba riešiť vycvikanie skrinkových mriežok.Navyše pri zatvorenej skrinke bude zozadu.cez perforáciu PCI záslepiek prúdiť vonkajší chladný vzduch priamo zdola na VGA,čím sa zadarmo zvýši účinok chladenia VGA.Čo sa týka vnútorného zapustenia pre skrutky vetrákov,vyrezal by som zo starej podložky pod myš rámiky veľkosti vetrákov,prípadne osmičkou vrtákom by som urobil zapustenia do dier vetrákov. Pri tejto úprave získame výkonné a tiché chladenie.HDD by som umiestnil do najspodnejšej poície v skrinke a bol by účinne chladený nasávacím vetrákom.PC je obyčajne také hlučné,ako jeho najhlučnejší vetrák. Mitoma
- User[CZ]
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Slezman
- Středně pokročilý

jak říkal TomV, je nejdříve potřeba se zamslet nad tím, jestli to vubec potrebujes. Mas nejaky duvod vic vetrat case? Na necem mas vyssi teploty?
me totiz pripada, ze v ty case nic moc vykonyho a teplyho neni
- OverKill
- Červená karta

- Kontaktovat uživatele:
souhlasim s tebouSlezman(CZE) píše:jak říkal TomV, je nejdříve potřeba se zamslet nad tím, jestli to vubec potrebujes. Mas nejaky duvod vic vetrat case? Na necem mas vyssi teploty?
jinak jak ste mluvily o ty hlucnosti tak si muze ty zadni mrizky vyriznout a dat tam lepsi. Mrizky se daj sehnat na CzechComputer(i ty klasicky ale musis je o to pozadat) dybys nevedel
Naposledy upravil(a) OverKill dne pát 21. led 2005, 22:57, celkem upraveno 1 x.
CPU:Athlon 2600+@3200+ Barton water coolingMB:Epox 8kra2+RAM:512MB DDR 400Mhz KingStonVGA:nVidia GeForce 5600XTSOUND:SoundBlaster Audigi pro platinum eXHDD:Maxtor 80GB,Seagate Baracuda Sata 80GBHitachi Deskstar Sata 160GB
OverKill's Casemod 1.0
OverKill's Casemod 1.0
- 3lemen7
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Dozadu skoro ucite 2 odsavaci, skoda ze nemas vetrak na bocnici ten by ti to pekne schladil, ale bez toho se budes muset nejak obejit :-/, nahoru bych hodil vetrak kterej by nasaval vzduch smerem dovnitr... Podle me je ale fakt tolik vetraku v tvojem pripade zbytecnost, stacil by ti celkem bohate jeden vetrak dozadu (nejlepe AC TC) a maximalne tak este na disky vic nema cenu (u tve sestavy), teda pokud neplanujes nejakej brutalni upgrade 
- User[CZ]
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No fotka uz neni tak aktualni pridal jsem dalsi karty(zvukovka sitovka televizni kartu) a disk. Ted je tam docela pekne ale hlucnost zatim netusim protoze ten boxovej vetrak to vsechno strasne prekrici takze az mi pristi tejden prijde Arctic Cooling Copper Silent 2 TC Revision 2 tak uvidim jak to nakonec bude hlucny. A jeste kdyby ste poradili tak mam jak je na obrazku ASus Geforce 2 mx 400 a ma pasivni chlazeni ale uplne moc moc se ten chladic hreje nebylo by dobry dat ze strany vetracek co by foukal smerem na tu kartu? udelal bych do plechu diru 
- Woyta
- Středně pokročilý

Ja to resil na svem PC tak ze vysavaci dozadu, nasavaci pod hdd (rovnou ho i ochlazuje), windtunel z boku na cpu chladic (do nej budu cpat dalsi vetrak), a odsranil zaslepky pod VGA. Vetraky mam 8*8 Artic Cooler PRO TC. Pokud jsi extremista viděl jsem case s 42 vetraky.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- Mitoma
- Nováček

Ja by som PCI karty umiestnil do spodných slotov a pod grafikou vybral jednu záslepku.Pri zatvorenej skrinke je tam citeľný ťah zospodu dovnútra,takže vzduch musí prúdiť okolo pasívu a pametí na grafike.Zistiť kadiaľ nám do skrinky vniká a uniká vzduch sa dá plamienkom malého kahanca,na rozdiel od sviečky nekvapká a zápalka zadymuje.Základný ťah by mal byť zdola spredu.cez Ramky šikmo hore k procesoru a zadnému výfuku,z tohoto prúdu ťahá aj zdroj.Horný vetrák zvýši odťah,ale musí fúkať von.Čím silnejší je ťah smerom hore,tým silnejší je prúd zvonku na grafiku.Myslím,že tam vetrák nebude treba.Ak dáš chladič CPU do tých 21 dB,tak sa to všetko ukľudní.Ak vrchná pozícia nebude osadená vetrákom,pravdepodobne môže znižovať účinok chladenia,lebo vzduch,ktorý tadiaľ vnikne podtlakom zníži ťah v skrinke a zdroj ho hneďvytlačí von.Zdroj bude síce o trochu chladnejší,ale teplota v skrinke trochu stúpne. V tomto prípade by som vrchnú pozíciu dočasne uzatvoril hoci aj štvorcom z podložky pod myš. Howgh. Mitoma