Instalace WIN XP na SATA HDD u desky DFI AD77 Infinity
Moderátor: Loki5567
- Milcus
- Nováček

Instalace WIN XP na SATA HDD u desky DFI AD77 Infinity
Mam problem s tim ze mi instalace WIN XP nenalezne v pocitaci muj SATA disk Maxtor Diamond Max 9 ( 6Y160M0 ) na ktery bych chtel tento system nainstalovat . V BIOSu je disk normalne videt. Pouzity SATA radic je Marvell 88i8030. Tento radic by nemel vyzadovat zadny specialni ovladac jako je tomu treba i silikon image.
Na zahranicnich diskuznich forech jsem se docetl ze na teto zakladni desce je jumper kterym se SATA radic aktivuje. Tak jsem koukal do manualu na strankach DFI a s prekvapenim jsem zjistil ze takovy jumper se ve schematu opravdu nachazi ale na me desce neni ( asi mam jinou revizi ).
Jestli jste se uz nekdo z Vas s timto problemem setkal byl bych vazne moc vdecny za Vasi radu.
Na zahranicnich diskuznich forech jsem se docetl ze na teto zakladni desce je jumper kterym se SATA radic aktivuje. Tak jsem koukal do manualu na strankach DFI a s prekvapenim jsem zjistil ze takovy jumper se ve schematu opravdu nachazi ale na me desce neni ( asi mam jinou revizi ).
Jestli jste se uz nekdo z Vas s timto problemem setkal byl bych vazne moc vdecny za Vasi radu.
- Milcus
- Nováček

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- JanHavlicek
- Středně pokročilý

No tak jako když ti BIOS disk detekuje, tak je SATA řadič aktivovanej ne ? Dostal jsi k desce nějaký CD s těma ovladačema ? Na stránkách www.dfi.cz fakt píšou, že ty ovladače nejsou potřeba 
//edit: Něco jsem našel:
Takže nějaký ovladače musí být
//edit: Něco jsem našel:
Kód: Vybrat vše
Jak mohu nainstalovat systém Windows XP na základní desku DFI AD77 Infinity s připojeným pevným diskem na Serial-ATA rozhraní ?
Základní desky DFI AD77 Infinity obsahují jeden konektor Serial-ATA pro připojení pevných disků s tímto rozhraním. Samotný chipset ovšem tuto podporu nemá a komunikace je tak zajišťována speciálním chipem, který je napojen na přídavný IDE řadič RAID. V případě použití Serial-ATA disku tak není možné využívat rozhraní RAID a naopak.
Vzhledem k použité verzi RAIDu je třeba při instalaci Windows XP načíst ovladače pro tento RAID řadič pomocí klávesy F6. Spusťte instalaci operačního systému Windows XP, při načítání jednotlivých komponent se v dolní liště postupně zobrazují hlášení, až se objeví informace "chcete-li instalovat ovladače pro zařízení SCSI či RAID, stiskněte klávesu F6". V této chvíli je třeba stisknout F6, vložit disketu s ovladači a načíst potřebné ovladače. Teprve poté budou Windows XP schopny detekovat připojený disk na Serial-ATA a instalace bude pokračovat.
Pokud potřebné ovladače nenahrajete, Windows XP pevný disk nenajdou a instalace se ukončí!Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
- Milcus
- Nováček

tak to s tou instalaci toho raidu ( F6 ) jsem to zkousel podle Vaseho popisu ale stejne me to nenechalo pokracovat. Zase to potom ten disk nenaslo
Na strankach DFI, Marvellu proste zadnej vhodnej ovladac neni. Jestli by mi nekdo jeste mohl pomoct najit ten ovladac tak potom bych to mozna byl schopnej rozchodit.
btw. prolezl jsem vsechny mozny stranky a diskuze ale nenasel jsem nic.
proste uz dva dny na tom delam ale bez vysledku a mam takovej pocit ze se asi nedockam toho abych to rozchodil.
Zitra od jednoho cloveka ziskam CD k teto desce tak snad tam to bude ale jinak vazne nevim
Na strankach DFI, Marvellu proste zadnej vhodnej ovladac neni. Jestli by mi nekdo jeste mohl pomoct najit ten ovladac tak potom bych to mozna byl schopnej rozchodit.
btw. prolezl jsem vsechny mozny stranky a diskuze ale nenasel jsem nic.
proste uz dva dny na tom delam ale bez vysledku a mam takovej pocit ze se asi nedockam toho abych to rozchodil.
Zitra od jednoho cloveka ziskam CD k teto desce tak snad tam to bude ale jinak vazne nevim
- Milcus
- Nováček

Tak jsem to vyresil
Byla to docela banalita. Slo o to si z DFI stahnout ovladac RAID Driver na moji desku pak si ho na disku rozbalit a z toho rozbalenyho zipka jenom na disketu zkopirovat soubory ze slozky WIN XP + soubory Disk 1 a Txtsetup.oem pak uz jen stacilo pouzit ten postup ktery je popsany vis v tomto foru.
Pisu to sem pro pripad ze by se nekdo dostal do stejne situace jako ja
.
Byla to docela banalita. Slo o to si z DFI stahnout ovladac RAID Driver na moji desku pak si ho na disku rozbalit a z toho rozbalenyho zipka jenom na disketu zkopirovat soubory ze slozky WIN XP + soubory Disk 1 a Txtsetup.oem pak uz jen stacilo pouzit ten postup ktery je popsany vis v tomto foru.
Pisu to sem pro pripad ze by se nekdo dostal do stejne situace jako ja
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Matias
- Začátečník

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
však nepotřebuješ ovladač na diskMatias píše:Mam podobny problem ale z diskem WD2500jd a nemuzu najit ten ovladac, nehelpnul by mne nekdo pls? potrebuji to co nejrychleji.
problematika podpory velikostí disků je diskutována velmi podrobně v sekci disků (nečekaně)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)