Windows XP SP2 CZ - diskuse, problémy, postřehy a rady

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
X-diablo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-diablo »

pavel.minarik píše:příkazový řádek se pouští cmd
to vím, zkoušel jsem to přes command i přes cmd, ale mě vůbec nechce spustit hry pro dos nebo programy které v SP-1 normálně fungovaly.
Obrázek
X-Diablo Inside™

AMD Athlon 3500+ (AM2), ASUS M2N-E nForce 570, A-Data 3GB RAM 667MHz, Sapphire ATI Radeon HD2600XT 256MB GDDR3, Seagate BCuda 7200.10 250GB SATAII
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

X-diablo píše: ale mě vůbec nechce spustit hry pro dos nebo programy které v SP-1 normálně fungovaly.
Tento flastr taky nepomáhá ? :?
3TNHO
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

SP2

Příspěvek od 3TNHO »

hi, mam problem s instalaci SP2 , vse probehne tak jak ma, ale kdyz prijde na samotnou instalaci, tak cca. v polovine to hodi chybu a pak dalsi...opravdu nevim co stim...nevite nekdo neco?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: SP2

Příspěvek od zombux »

3TNHO píše:hi, mam problem s instalaci SP2 , vse probehne tak jak ma, ale kdyz prijde na samotnou instalaci, tak cca. v polovine to hodi chybu a pak dalsi...opravdu nevim co stim...nevite nekdo neco?
a kdo má vědět co s tím když nepíšeš jakou chybu to hodí? :roll:
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
3TNHO
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3TNHO »

zombux píše:
3TNHO píše:hi, mam problem s instalaci SP2 , vse probehne tak jak ma, ale kdyz prijde na samotnou instalaci, tak cca. v polovine to hodi chybu a pak dalsi...opravdu nevim co stim...nevite nekdo neco?
a kdo má vědět co s tím když nepíšeš jakou chybu to hodí? :roll:

Proste pri instalaci, to haze chybu, znova to instalovat a ztratit tak hafo casu...se mi nechce...nejdriv to bylo neco za nejaka cast nejde stahnout...a potom kdyz sem se nastval, tak sem stahnul celejch 260 Mb a tehdy sem myslel, ze to pujde...ale chyba lavky...jako by tomu neco chybelo..ale nevim co..(presny zneni chyby nedokazu popsat..)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

3TNHO píše:presny zneni chyby nedokazu popsat
nojo to je těžký pak něco řešit, my nedokážeme věštit :) zkus si to vybavit líp. bez znění chyby se nedá odhalit příčina, nemyslíš?
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Monkei123
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

SP - ochrana proti nelegalnimu softu

Příspěvek od Monkei123 »

Ahoj,
nevite neco o tom, ze bud v SP2 anebo v nakem novem pripravovanem SP je pry seznam urcitych seriovych cisel (ktere jsou nelegalni), a pokud ty SP nainstalujes na Winy ktere byli instalovane s takovymto SN taxe nak sesypou nebo neco takovyho....?
Petr Kocourek
Procesor: AMD Athlon 2000+ Througbread RAM: 256MB DDR Základní deska: ASUS A7V600-X, VIA KT600 Operační systém:Windows XP Disk: S-ATA 80GB Grafická karta: Matrox G450 32MB Zvuková karta:ADI AD1980 SoundMAX Síťová karta: 3Com 3C940 100 Mbps Internet: Chello Easy 256/64 kbps
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: SP - ochrana proti nelegalnimu softu

Příspěvek od JanHavlicek »

Monkei123 píše:Ahoj,
nevite neco o tom, ze bud v SP2 anebo v nakem novem pripravovanem SP je pry seznam urcitych seriovych cisel (ktere jsou nelegalni), a pokud ty SP nainstalujes na Winy ktere byli instalovane s takovymto SN taxe nak sesypou nebo neco takovyho....?
Ne, SP nepude nainstalovat
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: SP - ochrana proti nelegalnimu softu

Příspěvek od Shit »

Monkei123 píše:Ahoj,
Ten původní seznam mám (nakonec to MS udělal jinak), ale publikovat ho zatím nebudu :P A co pravidla fóra PCT? :evil:

Už se to tady řešilo, použij hledání :wink:

//pavel.minarik: promazány kraviny
silent
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

no problem

Příspěvek od silent »

SP2 som nahodil aj ja - cez slipstream a novú inštaláciu. Beží to úplne bez problémov, zrýchlil sa štart aj vypínanie. Po niekoľkých otravných upozorneniach som vypol firewall, autoupdate a antivirus check a nakoniec aj celé Security Center. Na domácom PC bez prípojky na internet je to fakt zbytočné.
Zatial som tam spustil všetko čo som používal pri SP1, takže som spokojný.
Epox 8RDA3+ rev 3.2, AthlonXP 2500+, 2x256MB PC400 (A-Data), 2x120GB Seagate 7200.7, DVD LG GSA-4120B, Dart TV Radio Live, LG 995 FT plus
sotek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

zatím spokojenost

Příspěvek od sotek »

Tak sem se konečně odhodlal nainstalovat SP2. Předtím sem ale 2 hodiny četl diskusi, zkusil sem i nainstalovat win s "importovaným" SP2 na zákazníkův komp a pak už sem jenom čuměl jak rychle to chodí. Instalace na mém PC trvala včetně restartu asi 10 min. Pak jsem ještě musel odinstalovat klienta na internet a svěřit vše winům. Zatím vše funguje naprosto bez problémů (zatím sem neobjevil ani jeden problem uvadeny zde na foru) a dál mám takový pocit, že se práce trochu zrychlila. Ještě mi dá chvíli zabrat nastavení Firewallu, ale jinak sem spokojen. 8)
ASUS P7P55D-E, i3-540 3.06@4.4GHz, 2x2GB DDR3 1600 Kingston, Gigabyte GTS250
TotalTrum
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TotalTrum »

tak teda nevim jestli si ten SP 2 nemam odinstalovat kdyz si ctu ty nezadouci prispevky.Uz sem to tady rikal ale napr. hra chaser tak ty 3 uvodni animace mi trvaji nekdy celkem dyl nez normalne a nejak se o malinko spomalily hry(asi jen spousteni) nevite co s tim ? nemusi se nahodu taky preinstalovat ovladace grafarny atd ????????????? a taky je to problem ze vlastne SP 2 po nainstalovani hlasi ze uveden eprogramy nemusi pracovat spravne.Je to mozne ? to jako ze treba hra chaser si zvykla na predchozi stav pocitace a SP 2 mu nevyhovuje ?
Procesor: AMD Athlon 2000 XP +, Pamět: 512 MB ram DDR, Harddisk: 80gb seagate, Grafická karta: Geforce FX 5500 128 MB (nvidia) ovladače 56.72 WHQL, Základní deska: Kudoz KT/600. Win Xp proff. SP 2, +navíc Back-UPS CS 350
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamsquare »

Co tomu říkáte:
http://www.novinky.cz/04/89/84.html
(doufám, že jsem neobjevil ameriku :roll:)

resp. DOWNLOADS http://www.maxpatrol.com/fw_download.asp

instalovat nebo ne?
Lenovo 330S | AMD Ryzen 3 2200U | 8GB 2666MHz | Vega 3 2GB | 256GB SSD Transcend MTE100S NVMe | Seagate 2TB | W10Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
Nil
Začátečník
Začátečník

Problémi se SP2

Příspěvek od Nil »

Mám problém a doufám že píšu na správné místo ,kde bych ho mohl vyřešit.Totiž když jsem si na XPéčka nainstaloval SP2 tak to bylo všechno v pohodě.Tak po měsíci se mi začal zpomalovat celý systém i s Nerem jsem pálil tak 12rychlostně!!A ktomu mi začal hodně padat i Explorer a to jsem měl nejnovejší verzi(tuším že 6SE nebo tak nějak).Stále po mě chtěl odesílat chybové hlášky.Rozhodl jsem se odinstaluji SP2.To se stalo ale pak systém nechtěl startovat,jako by mu chyběly startovací soubory.Tak jsem ho zformátoval.Na nové Xp mi ale nešli nějaké ovladače které jsem potřeboval a tak jsem zkusil nainstalovat znovu SP2.Všechno bylo v pořádku ale tak zase po měsíci mi hlavně Explorer davá o sobě vědět a stále padá a to mám opět 6SE.Nevíte nějaké řešení??Díky za každou radu.
Voloď
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Voloď »

asi myslis Internet explorer ,ze.... :oops: tak skus iny int. prehliadac, mne int. explorer strasne blbne, vyhadzuje vseliake okna a kaslem na to , lebo ho nepouzivam.....
a okrem toho explorera ti nic ine neblbne?
P4 NW 3,0GHz@3,6GHz 1,575V (box) MSI Intel 865PENeo2 pfisr 2x512MB apacer DDR 400MHz @430 MHZ 2-3-3-7 (dual chanell) Maxtor 40Gb Maxtor 60Gb (7200rpm) Seagate baracuda 7200.9 250GB MSI RX800SE AGP 425/800@606/1140) Zalman VF700AlCu, MSI DVD R/RW, Fujitsu siemens P19-2, Thermaltake pure power 480W / MEMBER OF DDRT (Daddy Doughnut Racing Team)
Nil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nil »

Jinak zatím žádné problémy nejsou.Asi to tak udělám ten explorer je na nic. :sad:
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

Nil píše:Jinak zatím žádné problémy nejsou.Asi to tak udělám ten explorer je na nic. :sad:
Obávám se, že problém Tím nevyřešíte. IE nepadá jen tak pro nic za nic, nebo že by stál ZA HOUBY. Jděte po důvodu, je tam. Vypište si chybové hlášení a hoďte ho sem. Několikrát jsem již narazil na podobnou destabilizaci IE a vždy to bylo z nějakého důvodu. Naposledy shazoval IE6 na WXP-SP2 program ACDSEE (cracknutý) .... stačilo, že byl v PC nainstalovaný. A td a td .....
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

lama dotaz: kde zjistim ve windows XP jestli jsou aktivovany a nebo nejsou? A vubec v cem je rozdil mezi aktivovanymi a nebo neaktivovanymi?
paax
Nováček
Nováček

Divné chování panelu s nabídkou Start

Příspěvek od paax »

S tímhle zvláštním chováním panelu jsem se setkal už dříve a přisuzoval jsem ho viru, nebo červu, ovšem teď s tím mám problém zase. Mám XP nastavené tak, že vypadají jako 98, když ovšem instaluju nějaký sys. ovládač a restartuju, nebo prostě jen restartuju komp, zmení se při novém naběhnutí nabídka i celá vizáž XP zase na tu XPéčkovou zelenomodrou. Někdy to neudělá a někdy zase jo. Mám všechny aktualizece co jsou k dispozici. Setkal se s tím někdy někdo, nebo nevíte jak se toho zbavit ? Docela mě to se.e.
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

OBR píše:lama dotaz: kde zjistim ve windows XP jestli jsou aktivovany a nebo nejsou? A vubec v cem je rozdil mezi aktivovanymi a nebo neaktivovanymi?
neaktivovany se samy ozvou ze chtej aktivovat....
aktivovany fungujou neomezene, neaktivovany musis do 30ti (cca) dnu aktivovat :wink:
jinak aktivaci to nabizi hned po instalaci (bublina vedle pruvodce systemem v systrayi) :evil: :evil:
ASUS F3T
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“