acer 4500 a disk
Moderátor: Don
- PAN_Kravata
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
acer 4500 a disk
zdravim mam tento typ acera, zjistil jsem ze tam mam jeste jeden "neviditelny" oddil disku s kapacitou cca 3GB ale nemuyu se na nej nijak dostat, vidim ho jen ve spravci disku.Zajimalo by me co na tom disku je, jak ho pripadne zviditelnit a nebo jak ho smazat, kdyz jsem dostal CD recovery atd.....Potom acer neumoznuje vyber na format zda NTFS nebo FAT32, ale rovnou zacne instalaci jako fat32 a ja bzch chtel ntfs, jak na ten disk a ten format????diky
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- PAN_Kravata
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- karf
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: acer 4500 a disk
když jsem to instaloval já, tak se v závěru ten 3GB disk odstranil - teda instalátor ho odstranilPAN_Kravata píše:zdravim mam tento typ acera, zjistil jsem ze tam mam jeste jeden "neviditelny" oddil disku s kapacitou cca 3GB ale nemuyu se na nej nijak dostat, vidim ho jen ve spravci disku.Zajimalo by me co na tom disku je, jak ho pripadne zviditelnit a nebo jak ho smazat, kdyz jsem dostal CD recovery atd.....Potom acer neumoznuje vyber na format zda NTFS nebo FAT32, ale rovnou zacne instalaci jako fat32 a ja bzch chtel ntfs, jak na ten disk a ten format????diky
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- PAN_Kravata
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- marao
- Červená karta
-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Spectral
- Středně pokročilý
-
Na té skryté partition jsem nějakou dobu laboroval a výsledek je takovýto: Je to partition na začátku disku, skrytá nějakou servisní verzí Partition Magicu. V běžném PMagicu jde tato partition pouze odstranit, nic jiného. Nejde ani zmenšit (obsahuje jen něco přes 1,5 GB dat), ani zviditelnit. Jsou v ní uložené Ghosťácké image s Windowsama a spousta záplat. Při stisknutí kombinace Alt+F10 během POSTu se přepne bootování na tuto skrytou partition (jmenuje se PQSERVICE), zapne se Ghost a provede klasické Image to Partition, čímž dojde k přepsání původního obsahu jednotky C:. Důležité je, že jednotka C: je po obnově VŽDY FAT32 a jediný způsob, jak mít NTFS, je zkonvertovat to ve Winech.PAN_Kravata píše:zdravim mam tento typ acera, zjistil jsem ze tam mam jeste jeden "neviditelny" oddil disku s kapacitou cca 3GB ale nemuyu se na nej nijak dostat, vidim ho jen ve spravci disku.Zajimalo by me co na tom disku je, jak ho pripadne zviditelnit a nebo jak ho smazat, kdyz jsem dostal CD recovery atd.....Potom acer neumoznuje vyber na format zda NTFS nebo FAT32, ale rovnou zacne instalaci jako fat32 a ja bzch chtel ntfs, jak na ten disk a ten format????diky
Obsah skryté partition je aktuálnější než obsah Acer Recovery CD (CD neobsahuje některé záplaty, ale to se dá překousnout). Takže pokud potřebuješ uvolnit místo na HDD, klidně tu partition odstraň (třeba pomocí PM). Případnou obnovu provedeš pomocí Recovery CD. Nutno podotknout, že obnova přímo z HDD je pohodlnější a vždy po ruce, takže rozhodnutí je na tobě.
Analýzu obsahu skryté partition jsem provedl tak, že jsem Ghostem vytvořil její image a ten jsem pak prohlížel image explorerem.
Pokud bys měl nějaké dotazy (nebo kdokoliv jiný), tak se klidně ptejte.
Veterán
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mě instalátor neodstranil nic ani žádnou možnost nenabídlkarf píše:když jsem to instaloval já, tak se v závěru ten 3GB disk odstranil - teda instalátor ho odstranilPAN_Kravata píše:zdravim mam tento typ acera, zjistil jsem ze tam mam jeste jeden "neviditelny" oddil disku s kapacitou cca 3GB ale nemuyu se na nej nijak dostat, vidim ho jen ve spravci disku.Zajimalo by me co na tom disku je, jak ho pripadne zviditelnit a nebo jak ho smazat, kdyz jsem dostal CD recovery atd.....Potom acer neumoznuje vyber na format zda NTFS nebo FAT32, ale rovnou zacne instalaci jako fat32 a ja bzch chtel ntfs, jak na ten disk a ten format????diky
A docela se to hodilo ve čtvrtek jsem dělal reinstal z té hide partition
neboť XP SP2 nezkousli přepsání boot obrazovky"ntoskrnl.exe" jako na desktopu ze SP1,
na lepší než je ta wokení a při dalším bootu se kousli a nešlo nic ani nouzák ani poslední funkčí konfigurace prostě nic! Dokonce recovery konzole zklamala dokázala ten soubor z win32 smazat ale přepsat tam zálohu z D: hlásila jako zakázaný přístup to samé při extrahování z instal CD. To jen kdybyste to někdo zkoušel tak bacha na to. Asi tam při bootu hledá to logo Aceru protože ta new boot obrazovka nabíhala a zásek nastal těsně před logem Acer.