Nepřehraju nic

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
fr.franta
Nováček
Nováček

Nepřehraju nic

Příspěvek od fr.franta »

Nejsem schopný normálně přehrát vůbec nic, video i se zvukem se seá zhruba v sekundových intervalech. Ať dělám, co dělám - zlobí to při přehrávání DVD (PowerDVD), avi souborů (WMP, Vplayer, RealPlayer, InterActualPlayer a čertví jakej ještě player) kodeků jsem vyzkoušel taky pár, několikery Detonátory, nový Via 4in1...
Mimochodem, mírně se sekají i některé (spíše starší) hry, vím, že ta moje sestava není až tak moc, ale starou Age of Empires by to snad mohlo zvládnout...
Vyzkoušel jsem i FX 5200 - bylo to horší.

Co mi zbývá - dále zkoušet kombinace kodeků ? (ty hry vem čert)

Někde jsem zaslechl, že si někdy nerozumějí novější karty Nvidie a čipset KT600, neví někdo něco o tom?

Díky za každý nápad (příp. projevenou soustrast)
Franta

Athlon 1800+, MB AsusA7V600X, 512MB RAM, GF FX5700LE 256MB, W 98SE
(toto je možná dotaz spíše do jiného fóra, v tom případě se omlouvám) :(
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

urcite by pomohl novejsi OS, na tehle sestave provozovat W98 SE je skoro silenost...
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Dony píše:urcite by pomohl novejsi OS, na tehle sestave provozovat W98 SE je skoro silenost...
Je to šílenost, souhlas, ale maká to OK i na A64 3000+ s WMe. :? 8-) :oops:
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

máš nastaveno DMA u disků? Případně drivery na čipset...
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
kuceraj
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuceraj »

Určitě tam hoď WXP. Možná půjde o nějaký konflik kodeků. Nejlepší je všechny odinstalovat a nainstalovat znovu, ale jen DivX, XviD, AC3. To by mělo stačit. Pokud jsi použil nějaký pack kodeků, tak ho normálně odinstaluj přes přidat/odebrat prg. Jinak zbytek můžeš odebrat ze srpávce zařízení - Ovladače zvuku videa a her - Videokodeky/Zvukové kodeky. Zkus sledovat vytížení CPU při přehávání filmu. Většinou když jsou kodeky v konflíktu, tak to dokáže vytížit CPU na 100 procent - z toho je to sekání ...
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
fr.franta
Nováček
Nováček

Příspěvek od fr.franta »

Provedl jsem - (divx_311alpha.exe, XviD-1.0.3-2012204.exe, ac3filter_0_70b.exe), DMA povoleno, zetížení do cca 45%, GSpot je spokojený,....) je to pořád stejné
Dříve chodilo plynule minimálně jsem si přehrál DVD z půjčovny, což teď nemohu, ani ty staré hry se nesekaly- (na původní desce s KT266, Duronem a GF 4MX400-jesli si to dobře pamatuji)
Nejhorší je, že si nepamatuji, kdy to vzniklo - jestli po překopáni hardwaru, nebo po reinstalaci W98 (to nebylo bez problémů, setup nešel a musel jsem použít setupcore)
Nemůže jít přece jen o špatný hardware?

W98 na táto sestavě je šílenost? Asi ano, ale já jsem asi taky celkem šílenej. Jinak proti WXP nic nemám, taky časem budou, ale pořád ještě nevím, proč jsou o tolik lepší.

Díky za rady
Franta
Nesquik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nesquik »

Určitě si dej XP. Když sem měl eště starej comp (166Mhz) taxem měl Win98. Paxem kupoval jinej comp (deska stejná jak máš ty) a na těch 98 sem měl problém pustit i Mp3. Prostě sekáč největší. A to nemluvim o hrách. Jakakoliv hra šla sekaně a po cca 5min. spadla. Dej si XP a máš po problémech. :wink:
ASUS A7V600-X,AMD SEMPRON2500+@2.1GHz,256DDR400, GeForce MX4000 128M..... LEHOUČKEJ tuning
Mates-6
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Nepřehraju nic

Příspěvek od Mates-6 »

NO hele, je to možné že to je v procesoru, co máš za procesor, by to chtělo aspoň 1GHz, potom dyžtak zkus jestli tam máš dobře zasazenou kartu (grafickou), dofám že tam nemáš nějakej hajzl, buď značku ATI nebo Nvidia, a rok výroby aspoň 2000, prostě ten novější typ, když to ani to nepomůže tak zkus si tam nahrát kodek ACE MEGA CODEC5 Pack.
A to už by mělo jít, když to nepůjde tak nemáš vyladěnné komponenty v PC, (ty značky se sebou nekomunikují, lépe řečeno hádají se tak se radči nespustí, žádná, v hrách ti neporadím ty já nehraju.

Hodně úspěchu
Mates
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“