Byt neviditelny na lokalnej LAN
Moderátor: Don
- capricorn
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Byt neviditelny na lokalnej LAN
CAUTE. Uz sa to tu niekedy riesilo, ale nepamätám si presný postup. Tak sa vás chcem spýtať, ako svoj počítač zneviditeľniť na lokálnej sieti. Zdá sa mi, že sa to robilo cez nejaký $ v názve počítača, ale keď to chcem napísať, tak win píše, že taký znak sa do názvu nesmie použiť. Tak prosím poraďte. Ešte by som rád vedel, či je niečo na monitorovanie kto a do akých priečinkov je zo sieti pripojený na môj počítač pre Windows XP. Čosi podobné bolo vo Win98 Sledovanie siete. Vďaka
Home1:
P4 2800/800FSB, Asus P4P800 (I865PE), 2x256MB DDRRAM PC333CL2 Twinmos (400/8/4/4/4/2), Sparkle nVidia GForceFX5900XT, Raid0 cez ICH5: 2xHDD Maxtor 120GB (8MBcache) SATA150, WinXP En SP1, SK language pack
Home2:AthlonXP2000+@2600+(Thorton), Asus A7N8XGD-Deluxe (nForce2), 256MB DDRRAM PC333CL2 Twinmos, Powercolor ATI Radeon 9100, HDD Maxtor 120GB (8MBcache) ATA133, WinXP En SP1, SK language pack
P4 2800/800FSB, Asus P4P800 (I865PE), 2x256MB DDRRAM PC333CL2 Twinmos (400/8/4/4/4/2), Sparkle nVidia GForceFX5900XT, Raid0 cez ICH5: 2xHDD Maxtor 120GB (8MBcache) SATA150, WinXP En SP1, SK language pack
Home2:AthlonXP2000+@2600+(Thorton), Asus A7N8XGD-Deluxe (nForce2), 256MB DDRRAM PC333CL2 Twinmos, Powercolor ATI Radeon 9100, HDD Maxtor 120GB (8MBcache) ATA133, WinXP En SP1, SK language pack
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- miho
- Čestný člen

-
Zobrazeni informaci o MS sdileni: Sprava pocitace (computer management)/ sdilene slozky(shared folders)
Zneviditelneni: zapblokovat firewallem porty 137-139 v prichozim smeru. Urcite pomuze zastavit service server ale nevim jake dalsi dusledky by to melo. Odinstalovani protokolu sdileni v sitich MS z vlastnosti pripojeni urcite take zabere ale pak neuvidis nic ani ty
Zneviditelneni: zapblokovat firewallem porty 137-139 v prichozim smeru. Urcite pomuze zastavit service server ale nevim jake dalsi dusledky by to melo. Odinstalovani protokolu sdileni v sitich MS z vlastnosti pripojeni urcite take zabere ale pak neuvidis nic ani ty
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
- Dony
- Středně pokročilý

- majkl.lowec
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- kuavik
- Mírně pokročilý

- cabman
- Středně pokročilý

Tak toto je nejjednoduší a efektivní.Dony píše:na "schovani" se da taky pouzit nastaveni sluzby server prikazem NET CONFIG SERVER /HIDDEN:YES (nebo NO na standardni nastaveni)
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- bruxman
- Nováček

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- cabman
- Středně pokročilý

POZOR NA ROZLIŠENÍ SLUŽEB WORKSTATION A SERVER.
Služba server poskytuje prostředky do sítě a služba workstation je příjmá. Z toho plyne, že pokud zakážeš jen server, tak podle mě klidně můžeš sdílet data od ostatních uživatelů.
Toto je teorie, ale rád bych si přečetl praktický názor protože to nemám skuslé.
Juknout na ty služby se dá příkazem NET STATISTICS.
Služba server poskytuje prostředky do sítě a služba workstation je příjmá. Z toho plyne, že pokud zakážeš jen server, tak podle mě klidně můžeš sdílet data od ostatních uživatelů.
Toto je teorie, ale rád bych si přečetl praktický názor protože to nemám skuslé.
Juknout na ty služby se dá příkazem NET STATISTICS.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no tak to prostě je, co dodatcabman píše:POZOR NA ROZLIŠENÍ SLUŽEB WORKSTATION A SERVER.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)