Horozontální rozmazání u LCD připojenýho k VGA

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Horozontální rozmazání u LCD připojenýho k VGA

Příspěvek od SleepY.664 »

Mám Eizo L-568 připojený přez VGA (sice prasárna, ale nemám prachy na upgrade). Jde mi o to, že je obraz horizontálně rozmazanej, třeba když mám zobrazenej bílej text na černým pozadí, vidím za ním šedivou čmouhu (skoro jak motion-blur při pohybu po obrazovce zprava doleva). Může to způsobovat zprasenej výstup u nepříliš kvalitní grafárny, nebo by stačil lepší VGA kabel? Tady ve škole sou AOC LCDčka, taky přez VGA a sou krásně ostrý.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Horozontální rozmazání u LCD připojenýho k VGA

Příspěvek od shadow »

Sleepy.664 píše:Mám Eizo L-568 připojený přez VGA (sice prasárna, ale nemám prachy na upgrade). Jde mi o to, že je obraz horizontálně rozmazanej, třeba když mám zobrazenej bílej text na černým pozadí, vidím za ním šedivou čmouhu (skoro jak motion-blur při pohybu po obrazovce zprava doleva). Může to způsobovat zprasenej výstup u nepříliš kvalitní grafárny, nebo by stačil lepší VGA kabel? Tady ve škole sou AOC LCDčka, taky přez VGA a sou krásně ostrý.
No, kdyžtak se na to doma pak juknu, ted to z hlavy nevim, protože jedu přes DVI (btw ten kabel stojí necelý tři stovky.. to zas není taková pálka, nebo spíš asi nemáš dvi výstup na kartě, že jo...), ale určitě by tam měl být butonek pro automatický vyladění panelu (případně to lze i manuálně vykalibrovat). Postupuj kdyžtak podle manuálu.
show must go on..
Gaba_cz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gaba_cz »

Kamblem by to bejt nemelo mezi analogem a DVI zas extremě velke rozdili nejsou akurat u analogu trva déle nez se vykoreguje.Ses v nativním rozlišení? nemáš zaple clear type? a skus dat auto kalibraci!.
Vae mihi qui cogitare ausus sum.

(Camus Albert)
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

shadow: DVI na kartě nevedu...

Gaba_cz: všechno se nastavený, samozřejmě, že používám nativní rozlišení, nejsem debil 8-)

///EDITED: Blbosti, jako cleartype nepoužívám, autokalibrace mi to vyhodila ještě horší (v jiným směru...část obrazu OK, zbytek naprd, tohle je ale něco jinýho)

///EDITED: Teď sem do něj narval 75Hz a je to ještě horší, takže za to snad může grafárna.
Murdoc
Nováček
Nováček

Příspěvek od Murdoc »

Sleepy.664 píše:shadow: DVI na kartě nevedu...

Gaba_cz: všechno se nastavený, samozřejmě, že používám nativní rozlišení, nejsem debil 8-)

///EDITED: Blbosti, jako cleartype nepoužívám, autokalibrace mi to vyhodila ještě horší (v jiným směru...část obrazu OK, zbytek naprd, tohle je ale něco jinýho)

///EDITED: Teď sem do něj narval 75Hz a je to ještě horší, takže za to snad může grafárna.
ano, shitózní grafická karta, nebojím se odhadnout na 100%
Gaba_cz
Nováček
Nováček

Asi

Příspěvek od Gaba_cz »

Jo tak to bude asi tou grafikou.Zaleži jakou máš. Ja mám treba z 97 , nebo 98 TNT A mam to nadherne , kamos rikal ze to mám este peknejší než on.Zkus si pucit od nekoho grafarnu a uvidíš. hodně štestí.
Vae mihi qui cogitare ausus sum.

(Camus Albert)
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Za 1200 sem teda koupil GF4Ti4200 64MB, zatím jedu na VGA (DVI kabel nemám) a je to fakt mnohem lepší :wink:

Díky... :oops:
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Horizontální posun lze dokalibrovat. Pokud máš však nekvalitní grafickou kartu, tak třeba zaostříš jen část obrazu a zbytek je rozmazanej.
S tímto jsem se setkal i u docela drahých barebone s Intel extreme sh*t graphics. Když jsem tam pak dal Geforce 2 GTS, monitor šel krásně doostřit.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“