Vetrak na predku bedny...s regulaci ci bez?
Moderátor: morke
- elitman
- Začátečník

Vetrak na predku bedny...s regulaci ci bez?
Dokoupil jsem si 2 vetraky, jeden jsem dal dolu pod zdroj, ten vyfukuje teplej vzduch pryc a jeden jsem dal dolu na predni panel, ten fouka vzduch dovnitr. Otazka zni: ma mit ten predni regulaci otacek? Vzhledem k tomu, ze tam je chladneji, tak se nikdy otacky nedostanou nad 1800ot. Ten zadni vali na kolem 2000ot. spise pod. Maximum udavane vyrobcem je 2500ot, znacka je to Artic cooling. Ptam se tedy, dostacuji tyhle otacky, nebo to mam predelat primo na zdroj at to vali naplno?(pokud to ovsem jde kvuli tem cidlum).
Diky za odpovedi
Diky za odpovedi
- elitman
- Začátečník

- Woyta
- Středně pokročilý

Cidlo muzes odstranit ale takovej hukot jsi neslysel. Mam ty articy vpredu, vzadu, ve zdroji a jiz brzy i ve windtunelu. Rekl bych ze je to uplne jedno. jestli na trvas na vysich otackach tak misto cidla nacpy odpor nebo potenciometr.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- elitman
- Začátečník

- Kerry
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- elitman
- Začátečník

- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
jj, buď můžeš použít odpor nebo potencimetr na manuální regulaci. Ale pokud bys chtěl zachovat regulaci podle teploty systemu, což by bylo možná i lepší, tak by stačilo vyvést to čislo od předního fanu někde dozadu, blíž ke komponentům. Fan by se pak reguloval podobně jako ten zadní! A bylo by to možná i lepší!
To čislo by mělo mít dva drátky, takže stačí přeštípnout a hodit tam nějaký kabílky (slabý) a nic by se stát nemělo...
To čislo by mělo mít dva drátky, takže stačí přeštípnout a hodit tam nějaký kabílky (slabý) a nic by se stát nemělo...
- elitman
- Začátečník

- elitman
- Začátečník

Hele Stoobi, ve tvym profilu vidm " WiFi Router ExtraSilent " copak wifi router vydava nejakej zvuk?
AMD ATHLON 64bit 2800+ 1.8Ghz@2.3Ghz, GeForce 6800GT(INNO3D), ASUS K8N, DDR 1024MB 400Mhz, HDD 80GB WD SATA, HDD 80GB IDE, external iOMEGA 120GB. Power suply 480W, 2x AC...Monitor LCD SAMSUNG SyncMster 213T 21.3"
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- elitman
- Začátečník

- elitman
- Začátečník

Byl jsem se ptat na ten potenciometr, a bylo mi receno, ze by se tam toho muselo dat vic nez jen potenciometr...potenciometr jako takovej pry otacky nesnizi..ten vetrak si bude porad brat stejny ampery a tudiz to pojede stejne. Jak to teda je?Stoobi píše:jj, buď můžeš použít odpor nebo potencimetr na manuální regulaci. Ale pokud bys chtěl zachovat regulaci podle teploty systemu, což by bylo možná i lepší, tak by stačilo vyvést to čislo od předního fanu někde dozadu, blíž ke komponentům. Fan by se pak reguloval podobně jako ten zadní! A bylo by to možná i lepší!
AMD ATHLON 64bit 2800+ 1.8Ghz@2.3Ghz, GeForce 6800GT(INNO3D), ASUS K8N, DDR 1024MB 400Mhz, HDD 80GB WD SATA, HDD 80GB IDE, external iOMEGA 120GB. Power suply 480W, 2x AC...Monitor LCD SAMSUNG SyncMster 213T 21.3"
- Kerry
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A kdo ti tuhle blbost rekl ??!!?? to jak kdyby ti rekl ze normalni zarovka ti bude svitit stejne pri 230V a 5V....P*COVINAelitman píše: Byl jsem se ptat na ten potenciometr, a bylo mi receno, ze by se tam toho muselo dat vic nez jen potenciometr...potenciometr jako takovej pry otacky nesnizi..ten vetrak si bude porad brat stejny ampery a tudiz to pojede stejne. Jak to teda je?
shadow, jeho revírem je pct forum, jeho tempo je vražedné, jeho protivníky jsou smetištní krysy, komunisti a zlí admini. Shadow postuje ve dne v noci, jeho úkolem na fóru je bránit spravedlnost...

- elitman
- Začátečník

Olomouc, Kvapil Elektro...pry to z technickeho hlediska nejde. Proste se bude tocit porad stejne prej. Taky mi to pripadne divny...Kelly píše:A kdo ti tuhle blbost rekl ??!!?? to jak kdyby ti rekl ze normalni zarovka ti bude svitit stejne pri 230V a 5V....P*COVINAelitman píše: Byl jsem se ptat na ten potenciometr, a bylo mi receno, ze by se tam toho muselo dat vic nez jen potenciometr...potenciometr jako takovej pry otacky nesnizi..ten vetrak si bude porad brat stejny ampery a tudiz to pojede stejne. Jak to teda je?
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Kerry
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Hmm, koukám, že je tu jeden větší expert, než druhej...XPM píše:Samotným potenciometrem nemůžeš otáčky regulovat, spálil by se...
2 elitman : Potenciometr DOKÁŽE měnit otáčky... Pokud ti to řekl nějaký zaměstnanec firmy Kvapil Elektro, tak mu doporuč zvážit změnu zaměstnání...
2 XPM : Když nebudeš blbej a koupíš drátovej potenciometr stavěnej na vyšší ztrátový výkon (třeba 5 - 10 W), tak se ti nespálí. Ono se to totiž ani jinak nedělá, pokud se zapojuje samotnej poťák...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Kerry
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak ted si rekni o 5 Wattovy, dratovy potenciometr...XPM píše:Teda spálil jsem jich už aspoň 7, ještě jsem v hobby elektronic říkal na co to mám a že v pohodě ano pane atd...![]()
Hold nemůžu vědět všechno
shadow, jeho revírem je pct forum, jeho tempo je vražedné, jeho protivníky jsou smetištní krysy, komunisti a zlí admini. Shadow postuje ve dne v noci, jeho úkolem na fóru je bránit spravedlnost...

- elitman
- Začátečník