Vetrak na predku bedny...s regulaci ci bez?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

elitman
Začátečník
Začátečník

Vetrak na predku bedny...s regulaci ci bez?

Příspěvek od elitman »

Dokoupil jsem si 2 vetraky, jeden jsem dal dolu pod zdroj, ten vyfukuje teplej vzduch pryc a jeden jsem dal dolu na predni panel, ten fouka vzduch dovnitr. Otazka zni: ma mit ten predni regulaci otacek? Vzhledem k tomu, ze tam je chladneji, tak se nikdy otacky nedostanou nad 1800ot. Ten zadni vali na kolem 2000ot. spise pod. Maximum udavane vyrobcem je 2500ot, znacka je to Artic cooling. Ptam se tedy, dostacuji tyhle otacky, nebo to mam predelat primo na zdroj at to vali naplno?(pokud to ovsem jde kvuli tem cidlum).

Diky za odpovedi
elitman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elitman »

Jo a ten Q FAN se nastavuje kde vlastne? Jenom v BIOSU? Zadna jina utilitka?
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Cidlo muzes odstranit ale takovej hukot jsi neslysel. Mam ty articy vpredu, vzadu, ve zdroji a jiz brzy i ve windtunelu. Rekl bych ze je to uplne jedno. jestli na trvas na vysich otackach tak misto cidla nacpy odpor nebo potenciometr.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
elitman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elitman »

Cidlo je ta zelena vecicka co tam na me u stredu kouka?
Kerry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kerry »

elitman píše:Cidlo je ta zelena vecicka co tam na me u stredu kouka?
jo je
shadow, jeho revírem je pct forum, jeho tempo je vražedné, jeho protivníky jsou smetištní krysy, komunisti a zlí admini. Shadow postuje ve dne v noci, jeho úkolem na fóru je bránit spravedlnost...
Obrázek
elitman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elitman »

Ok, videl bych to na potenciometr...je nutne zachovat nejakou hodnotu potenciometru? Jako treba odpor atd..?
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

jj, buď můžeš použít odpor nebo potencimetr na manuální regulaci. Ale pokud bys chtěl zachovat regulaci podle teploty systemu, což by bylo možná i lepší, tak by stačilo vyvést to čislo od předního fanu někde dozadu, blíž ke komponentům. Fan by se pak reguloval podobně jako ten zadní! A bylo by to možná i lepší!

To čislo by mělo mít dva drátky, takže stačí přeštípnout a hodit tam nějaký kabílky (slabý) a nic by se stát nemělo... :wink:
elitman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elitman »

Ok, moc diky, kouknu na to
AMD ATHLON 64bit 2800+ 1.8Ghz@2.3Ghz, GeForce 6800GT(INNO3D), ASUS K8N, DDR 1024MB 400Mhz, HDD 80GB WD SATA, HDD 80GB IDE, external iOMEGA 120GB. Power suply 480W, 2x AC...Monitor LCD SAMSUNG SyncMster 213T 21.3"
elitman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elitman »

Hele Stoobi, ve tvym profilu vidm " WiFi Router ExtraSilent " copak wifi router vydava nejakej zvuk?
AMD ATHLON 64bit 2800+ 1.8Ghz@2.3Ghz, GeForce 6800GT(INNO3D), ASUS K8N, DDR 1024MB 400Mhz, HDD 80GB WD SATA, HDD 80GB IDE, external iOMEGA 120GB. Power suply 480W, 2x AC...Monitor LCD SAMSUNG SyncMster 213T 21.3"
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

elitman píše:Hele Stoobi, ve tvym profilu vidm " WiFi Router ExtraSilent " copak wifi router vydava nejakej zvuk?
Sice je to OT, ale to není jako komplet koupenej WiFi router, ale PC (viz komponenty u něj) modovanej na ticho. A funguje to jako router (mám WiFi do USB)... :wink:
elitman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elitman »

jo takhle...
elitman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elitman »

Stoobi píše:jj, buď můžeš použít odpor nebo potencimetr na manuální regulaci. Ale pokud bys chtěl zachovat regulaci podle teploty systemu, což by bylo možná i lepší, tak by stačilo vyvést to čislo od předního fanu někde dozadu, blíž ke komponentům. Fan by se pak reguloval podobně jako ten zadní! A bylo by to možná i lepší!

To čislo by mělo mít dva drátky, takže stačí přeštípnout a hodit tam nějaký kabílky (slabý) a nic by se stát nemělo... :wink:
Byl jsem se ptat na ten potenciometr, a bylo mi receno, ze by se tam toho muselo dat vic nez jen potenciometr...potenciometr jako takovej pry otacky nesnizi..ten vetrak si bude porad brat stejny ampery a tudiz to pojede stejne. Jak to teda je?
Kerry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kerry »

elitman píše: Byl jsem se ptat na ten potenciometr, a bylo mi receno, ze by se tam toho muselo dat vic nez jen potenciometr...potenciometr jako takovej pry otacky nesnizi..ten vetrak si bude porad brat stejny ampery a tudiz to pojede stejne. Jak to teda je?
A kdo ti tuhle blbost rekl ??!!?? to jak kdyby ti rekl ze normalni zarovka ti bude svitit stejne pri 230V a 5V....P*COVINA
shadow, jeho revírem je pct forum, jeho tempo je vražedné, jeho protivníky jsou smetištní krysy, komunisti a zlí admini. Shadow postuje ve dne v noci, jeho úkolem na fóru je bránit spravedlnost...
Obrázek
elitman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elitman »

Kelly píše:
elitman píše: Byl jsem se ptat na ten potenciometr, a bylo mi receno, ze by se tam toho muselo dat vic nez jen potenciometr...potenciometr jako takovej pry otacky nesnizi..ten vetrak si bude porad brat stejny ampery a tudiz to pojede stejne. Jak to teda je?
A kdo ti tuhle blbost rekl ??!!?? to jak kdyby ti rekl ze normalni zarovka ti bude svitit stejne pri 230V a 5V....P*COVINA
Olomouc, Kvapil Elektro...pry to z technickeho hlediska nejde. Proste se bude tocit porad stejne prej. Taky mi to pripadne divny...
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Samotným potenciometrem nemůžeš otáčky regulovat, spálil by se...
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
Kerry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kerry »

XPM píše:Samotným potenciometrem nemůžeš otáčky regulovat, spálil by se...
ani dratovym 5W ? :roll:
Obrázek
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

XPM píše:Samotným potenciometrem nemůžeš otáčky regulovat, spálil by se...
Hmm, koukám, že je tu jeden větší expert, než druhej... :roll:

2 elitman : Potenciometr DOKÁŽE měnit otáčky... Pokud ti to řekl nějaký zaměstnanec firmy Kvapil Elektro, tak mu doporuč zvážit změnu zaměstnání... :stupid:

2 XPM : Když nebudeš blbej a koupíš drátovej potenciometr stavěnej na vyšší ztrátový výkon (třeba 5 - 10 W), tak se ti nespálí. Ono se to totiž ani jinak nedělá, pokud se zapojuje samotnej poťák... :roll:
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Teda spálil jsem jich už aspoň 7, ještě jsem v hobby elektronic říkal na co to mám a že v pohodě ano pane atd... :x

Hold nemůžu vědět všechno :(
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
Kerry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kerry »

XPM píše:Teda spálil jsem jich už aspoň 7, ještě jsem v hobby elektronic říkal na co to mám a že v pohodě ano pane atd... :x

Hold nemůžu vědět všechno :(
tak ted si rekni o 5 Wattovy, dratovy potenciometr...
Obrázek
elitman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elitman »

Takze ho mam proste vzit a nebavit se s nim o tom zda to jde ci nejde? Ok.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“