Pridal jsem vetrak na bocnici..zvedla se teplota
Moderátor: morke
- elitman
- Začátečník

Pridal jsem vetrak na bocnici..zvedla se teplota
Pridal jsem vetrak na bocnici a zvedla se mi teplota u disku a MB a i predni fan se toci rychlejc...
Nemuze to byt tim, ze jeho otacky jsou vetsi nez otacky vetraku na predku a zadku
Jinak ten na bocnici vhani vzduch dovnitr a je umistenej naproti CPU.
Nemuze to byt tim, ze jeho otacky jsou vetsi nez otacky vetraku na predku a zadku
Naposledy upravil(a) elitman dne pon 24. led 2005, 16:13, celkem upraveno 1 x.
AMD ATHLON 64bit 2800+ 1.8Ghz@2.3Ghz, GeForce 6800GT(INNO3D), ASUS K8N, DDR 1024MB 400Mhz, HDD 80GB WD SATA, HDD 80GB IDE, external iOMEGA 120GB. Power suply 480W, 2x AC...Monitor LCD SAMSUNG SyncMster 213T 21.3"
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Pridal jsem vetrak na bocnici..zvedla se teplota
rozrušils asi proudění vzduchuelitman píše:Pridal jsem vetrak na bocnici a zvedla se mi teplota u disku a i predni fan se toci rychlejc...
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
na bočnici jedině tunel. fan na cpu to v pohodě utáhne ale tu 120ku přidej. ta hodně platí. ono je lepší mít v case podtlak než přetlak. to pak vzduch neví kam dřív. ale to už se to hodněkrát řešilo
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- elitman
- Začátečník

- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- elitman
- Začátečník

- SleepY.664
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- SleepY.664
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
V tomhle případě (větrák v bočnici) bych řek, že sem mu vzduch možná točí někde, kde nemá (třeba pod grafikou a tak)...já postupně začínám dávat přednost low-profile kartám, protože když tam nacpu velkou placku, ucpe mi to kejsXPM píše:Souhlasím...přečti si celou tu diskusi, bavíme se o vlivu WT atd..Sleepy.664 píše: To neplatí vždycky, záleží na MNOHA faktorech, holt to chce experimentovat.
...tazatel by moh poslat foto vnitřku bedny (uspořádání komponent) a pozici větráku...
//TomV : Na tom low-profile něco je... Ale až najdeš low-profile 6800 Ultra, tak dej vědět...
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Slezman
- Středně pokročilý

2XPM: ten obrazek je tak vseobecny, az nicnerikajici
2TomV: zacinam tvuj smysl pro humor obdivovat
o vetráku v bocnici jsem s jednim clovekem taky horecne diskutoval a zkrátka mi neveri, ze je spis na prd, nez k necemu
bez fotky case toho moc nezmuzeme, ja osobne jsem se dobral k pro me nejsympatictejsi variante a to:
1)WT s prachovym filtrem a co nejtissim vetrakem
2) dopredu dolu nic
3) dozadu cokoli 80mm a vic a co nejtissi
4) zdroj s 12cm vetrakem
vliv WT je veskrze kladnej, a i když momentalne nepotrebuju ten CPU tak moc chladit, aspon mi tam nerecirkuluje vzduch a pomáhá pasivně chlazené 6800 hezky se chladit
2TomV: zacinam tvuj smysl pro humor obdivovat
o vetráku v bocnici jsem s jednim clovekem taky horecne diskutoval a zkrátka mi neveri, ze je spis na prd, nez k necemu
bez fotky case toho moc nezmuzeme, ja osobne jsem se dobral k pro me nejsympatictejsi variante a to:
1)WT s prachovym filtrem a co nejtissim vetrakem
2) dopredu dolu nic
3) dozadu cokoli 80mm a vic a co nejtissi
4) zdroj s 12cm vetrakem
vliv WT je veskrze kladnej, a i když momentalne nepotrebuju ten CPU tak moc chladit, aspon mi tam nerecirkuluje vzduch a pomáhá pasivně chlazené 6800 hezky se chladit
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- Mammon
- Nováček

me to pomohlo!
Ja musim za sebe rict, ze mi to pomohlo!! Mam Chieftec case a ten ma na bocnici 2 pozice pro 90mm (ja pouzil 80mm, ktery se tam dal pripevnit). Jedna pozice je na urovni grafiky a druhy zhruba na cpu. A jelikoz mam R9800, ktery poradne pece, tak jsem dal jeden fan na bocnici a vyplatilo se mi to. Ale uz se poohlizim po AC ati silencer....a bude to! Ale mam strach o zaruku me grafiky!! Mam ji mesic a pul a uz mi blbne vetracek!!Je to na vymenu karty, uz jsem se ptal
no a jakykoliv zasah je poruseni zaruky, nebo se mylim? Nevim, jestli by to pak poznali 
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
2Elitman: můžeš dát foto tvé case a toho větráku v bočnici?
2Mammon: sundáním chladiče přijít o záruku? Proč? mam u své 5900SP v manuálu návod jak chladič odstranit.
2XPM: ten obrázek je v podstatě správný pro základní cirkulaci. diskuzi jsem nečetl, protože mě první příspěvky trochu odradily
jinak co se týče toho větráku na bočnici. na PCT byl o "windtunelu" článek. (myslíme všichni pojmem větrák na bočnici windtunel?) řešené to bylo trobkou z bočnice na větrák na CPU. Na bočnici žádný fan nebyl. CPU nasávalo chladný vzduch pokojové teploty. To je dost zásadní. Pokud někdo tenhle fakt přijme a technicky ho provede, tak nemůže být řeč o zvýšení teploty! mimochodem. Elitmane kolik větráků vyhání vzduch z tvé case? Jeden ve zdroji? Budeš mě považovat za blázna ale já mam v case 4 - 2 pod zdrojem a 2 mezi zdrojem a mechanikama přičemž ty pod zdrojem měli současně s WT zásadní vliv na teplotu CPU (v mém případě kladný) a ty 2 horní zase výrazně ulevili pamětem (RIMM na 960MHz docela topí)
2Mammon: sundáním chladiče přijít o záruku? Proč? mam u své 5900SP v manuálu návod jak chladič odstranit.
2XPM: ten obrázek je v podstatě správný pro základní cirkulaci. diskuzi jsem nečetl, protože mě první příspěvky trochu odradily
jinak co se týče toho větráku na bočnici. na PCT byl o "windtunelu" článek. (myslíme všichni pojmem větrák na bočnici windtunel?) řešené to bylo trobkou z bočnice na větrák na CPU. Na bočnici žádný fan nebyl. CPU nasávalo chladný vzduch pokojové teploty. To je dost zásadní. Pokud někdo tenhle fakt přijme a technicky ho provede, tak nemůže být řeč o zvýšení teploty! mimochodem. Elitmane kolik větráků vyhání vzduch z tvé case? Jeden ve zdroji? Budeš mě považovat za blázna ale já mam v case 4 - 2 pod zdrojem a 2 mezi zdrojem a mechanikama přičemž ty pod zdrojem měli současně s WT zásadní vliv na teplotu CPU (v mém případě kladný) a ty 2 horní zase výrazně ulevili pamětem (RIMM na 960MHz docela topí)
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64