Pridal jsem vetrak na bocnici..zvedla se teplota

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
elitman
Začátečník
Začátečník

Pridal jsem vetrak na bocnici..zvedla se teplota

Příspěvek od elitman »

Pridal jsem vetrak na bocnici a zvedla se mi teplota u disku a MB a i predni fan se toci rychlejc...
Nemuze to byt tim, ze jeho otacky jsou vetsi nez otacky vetraku na predku a zadku
Jinak ten na bocnici vhani vzduch dovnitr a je umistenej naproti CPU.
Naposledy upravil(a) elitman dne pon 24. led 2005, 16:13, celkem upraveno 1 x.
AMD ATHLON 64bit 2800+ 1.8Ghz@2.3Ghz, GeForce 6800GT(INNO3D), ASUS K8N, DDR 1024MB 400Mhz, HDD 80GB WD SATA, HDD 80GB IDE, external iOMEGA 120GB. Power suply 480W, 2x AC...Monitor LCD SAMSUNG SyncMster 213T 21.3"
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Pridal jsem vetrak na bocnici..zvedla se teplota

Příspěvek od Digitaldoom »

elitman píše:Pridal jsem vetrak na bocnici a zvedla se mi teplota u disku a i predni fan se toci rychlejc...
Nemuze to byt tim, ze jeho otacky jsou vetsi nez otacky vetraku na predku a zadku
Jinak ten na bocnici vhani vzduch dovnitr a je umistenej naproti CPU.
rozrušils asi proudění vzduchu :) nevim ale fan v bočnici je více potíží než užitku...vibrace apod :) skutečně stačí pořádnej 120x120 fan v předu a pořádnej fan 120x120 v zadu a 120 ve zdroji :) a odvětrávání je supr :) v bočnici je to podle mě prostě na nic :)
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

na bočnici jedině tunel. fan na cpu to v pohodě utáhne ale tu 120ku přidej. ta hodně platí. ono je lepší mít v case podtlak než přetlak. to pak vzduch neví kam dřív. ale to už se to hodněkrát řešilo
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
elitman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elitman »

No vepredu a vzadu mam 80tky. Na 120tky neni misto.
AMD ATHLON 64bit 2800+ 1.8Ghz@2.3Ghz, GeForce 6800GT(INNO3D), ASUS K8N, DDR 1024MB 400Mhz, HDD 80GB WD SATA, HDD 80GB IDE, external iOMEGA 120GB. Power suply 480W, 2x AC...Monitor LCD SAMSUNG SyncMster 213T 21.3"
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
elitman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elitman »

Diky :oops:
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

XPM píše:Proudění vzduchu ve skříni: http://svetpocitacu.com/forum/viewtopic.php?t=1141

:roll:
To neplatí vždycky, záleží na MNOHA faktorech, holt to chce experimentovat.
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Sleepy.664 píše:
XPM píše:Proudění vzduchu ve skříni: http://svetpocitacu.com/forum/viewtopic.php?t=1141

:roll:
To neplatí vždycky, záleží na MNOHA faktorech, holt to chce experimentovat.
Souhlasím...přečti si celou tu diskusi, bavíme se o vlivu WT atd..
Obrázek
Více na mých www
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

XPM píše:
Sleepy.664 píše: To neplatí vždycky, záleží na MNOHA faktorech, holt to chce experimentovat.
Souhlasím...přečti si celou tu diskusi, bavíme se o vlivu WT atd..
V tomhle případě (větrák v bočnici) bych řek, že sem mu vzduch možná točí někde, kde nemá (třeba pod grafikou a tak)...já postupně začínám dávat přednost low-profile kartám, protože když tam nacpu velkou placku, ucpe mi to kejs :(

...tazatel by moh poslat foto vnitřku bedny (uspořádání komponent) a pozici větráku...

//TomV : Na tom low-profile něco je... Ale až najdeš low-profile 6800 Ultra, tak dej vědět... :) Možná to za tu svou vyměním... :)
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Sleepy.664 píše:možná točí někde, kde nemá
jo, možná by se tam k pozicím PCI do bočnice mohl dát 80fan na 5V aby to rozfoukal
Obrázek
Více na mých www
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

2XPM: ten obrazek je tak vseobecny, az nicnerikajici
2TomV: zacinam tvuj smysl pro humor obdivovat :)

o vetráku v bocnici jsem s jednim clovekem taky horecne diskutoval a zkrátka mi neveri, ze je spis na prd, nez k necemu
bez fotky case toho moc nezmuzeme, ja osobne jsem se dobral k pro me nejsympatictejsi variante a to:

1)WT s prachovym filtrem a co nejtissim vetrakem
2) dopredu dolu nic
3) dozadu cokoli 80mm a vic a co nejtissi
4) zdroj s 12cm vetrakem

vliv WT je veskrze kladnej, a i když momentalne nepotrebuju ten CPU tak moc chladit, aspon mi tam nerecirkuluje vzduch a pomáhá pasivně chlazené 6800 hezky se chladit
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Mammon
Nováček
Nováček

me to pomohlo!

Příspěvek od Mammon »

Ja musim za sebe rict, ze mi to pomohlo!! Mam Chieftec case a ten ma na bocnici 2 pozice pro 90mm (ja pouzil 80mm, ktery se tam dal pripevnit). Jedna pozice je na urovni grafiky a druhy zhruba na cpu. A jelikoz mam R9800, ktery poradne pece, tak jsem dal jeden fan na bocnici a vyplatilo se mi to. Ale uz se poohlizim po AC ati silencer....a bude to! Ale mam strach o zaruku me grafiky!! Mam ji mesic a pul a uz mi blbne vetracek!!Je to na vymenu karty, uz jsem se ptal :( no a jakykoliv zasah je poruseni zaruky, nebo se mylim? Nevim, jestli by to pak poznali :)
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

2Elitman: můžeš dát foto tvé case a toho větráku v bočnici?

2Mammon: sundáním chladiče přijít o záruku? Proč? mam u své 5900SP v manuálu návod jak chladič odstranit.

2XPM: ten obrázek je v podstatě správný pro základní cirkulaci. diskuzi jsem nečetl, protože mě první příspěvky trochu odradily

jinak co se týče toho větráku na bočnici. na PCT byl o "windtunelu" článek. (myslíme všichni pojmem větrák na bočnici windtunel?) řešené to bylo trobkou z bočnice na větrák na CPU. Na bočnici žádný fan nebyl. CPU nasávalo chladný vzduch pokojové teploty. To je dost zásadní. Pokud někdo tenhle fakt přijme a technicky ho provede, tak nemůže být řeč o zvýšení teploty! mimochodem. Elitmane kolik větráků vyhání vzduch z tvé case? Jeden ve zdroji? Budeš mě považovat za blázna ale já mam v case 4 - 2 pod zdrojem a 2 mezi zdrojem a mechanikama přičemž ty pod zdrojem měli současně s WT zásadní vliv na teplotu CPU (v mém případě kladný) a ty 2 horní zase výrazně ulevili pamětem (RIMM na 960MHz docela topí)
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“