Spálí se nebo ne?

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Spálí se nebo ne?

Příspěvek od robocop »

Mam AMD Athlon XP-M (Barton) 2600+

chtěl bych zkusit taktnout ho na vyšší frekvenci pomocí napětí 2,07V.
Jen by mě zajímalo jak dlouho bych ho mohl na tomto napětí provozoVAT NEŽ BY PŘIROZENĚ ODEŠEL.
Předpokládám teplotu cca 70-75stupnů.
Nemůže se stát že by se prehratim spalil a nebo už má ochranu proti prehrátí,že se vypne pc.

A jaké by byly případné škody?odnesla by to i deska?

Pište overclockeři...jestli s tim mate zkušenosti...
C@esar
Začátečník
Začátečník

Re: Spálí se nebo ne?

Příspěvek od C@esar »

robocop píše:AMD Athlon XP-M (Barton) 2600+... ...napětí 2,07V...
huhh... :shock: odvazny chlapec... podla mna ho spalis... to neprezije...
CPU: AMD64 Winchester 3000+@1,8GHz , VCore 1,4V; Cooler: TT Tower 102; MB: Abit AV8; RAM: 2,5 GB; HDD: Seageate Barracuda 120GB 7200rpm 2MB cache; 2x Seageate Barracuda 250GB SATA 7200.10 16MB cache (raid 0) VGA: ASUS Radeon x1950, 512MB, AC Accelero X2; Mechaniky: Asus DVD-E616P, DVD-RW LG; Audio: Creative Sound Blaster Audigy2 ZS; Case: MidiTower 3R System Neon Light/AKASA 460W; Repro: Creative Inspire P580 5+1; Mouse: Logitech MX1000; Keyboard: Logitech Internet Navigator; Monitor: HP w2207h
RYAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RYAN »

C@esar píše:
robocop píše:AMD Athlon XP-M (Barton) 2600+... ...napětí 2,07V...
huhh... :shock: odvazny chlapec... podla mna ho spalis... to neprezije...
huh asi tak...... na 2,07V 75 stupnov?no neviem to ti dlho nevydrzi kup vodnika a uvidis ale skusal si ho uz dat na 2,07V?
Intel Core 2 Duo E6300@3220Mhz,Asus P5B Deluxe,2GB DDR2 800MHz CORSAIR TWINX XMS2@1150MhzCL4,MSI OC 8800GT,250GB 7200.10 16MB Seagate SATA2,320GB 16 MB Samsung Sata2,Audigy 4+Logitech Z5500,DSL 4 MB 1:1
DENIUS
BOOk:MSI M655X-Turion 2GHz,1GB RAM,100GB,x1600@550/1400DDR3
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Pri tydle teplote mu vic nez mesic nedavam :wink:
A tak po tejdnu se ti uz zacne des zvedat :wink: zacne pomalu vodchazet az se v nem udela zkrat a konec
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

robocop píše:Mam AMD Athlon XP-M (Barton) 2600+

chtěl bych zkusit taktnout ho na vyšší frekvenci pomocí napětí 2,07V.
Jen by mě zajímalo jak dlouho bych ho mohl na tomto napětí provozoVAT NEŽ BY PŘIROZENĚ ODEŠEL.
Předpokládám teplotu cca 70-75stupnů.
Nemůže se stát že by se prehratim spalil a nebo už má ochranu proti prehrátí,že se vypne pc.

A jaké by byly případné škody?odnesla by to i deska?

Pište overclockeři...jestli s tim mate zkušenosti...
tak ty seš blázen, jestli to ten procesor vydrží, tak fakt maximálně měsíc.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Pokud do něj budeš tolik pouštět tak se musíš dostat pod 50°C nebo raději ještě mín!
Každopádně dej vědět jak si dopadl.
Já do něj pouštěl nejvíc 1,8V při 66°C ale od 1,7V sem se výše nedostal
takže jsem ho zbytečně potrápil :oops:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajax »

Kolik do toho pouštíš těď když to chces zvednout na 2,07V? Moc mě to zajímá. Já jsem stabilně jel na 1,825V něž mi to chcíplo :( .
Co tě nezabije teď, to uspěje později.
Slepé uličky je třeba prozkoumat a světu oznámit: Tudy ne, přátelé.
"Very sad life. Probably have very sad death, but at least there is symmetry."
Rider008
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rider008 »

Pajax pri akej teplote si ho prevadzkoval a pri akom chladici???
pHr3aK
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pHr3aK »

hmmm ja do nej poustim 1.8 pri teplote 55
ale v biosu to obcas ukazuje i 1.85 je to normalni nebo mam divnej zdroj ?
jak dlouho vydrzi ? doufam ze neodejde :( to by bylo smutny .
Hlavne ,jak se projevuje to ze je na ceste do vecnych lovist ?
Athlon XP Barton 2600+ @ 3400+ ,A7N8X-X, 1024 Codůmdal RAM, nVidia 6600GT 128MB AGP,SB Audigy 2
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Pajax píše:Kolik do toho pouštíš těď když to chces zvednout na 2,07V? Moc mě to zajímá. Já jsem stabilně jel na 1,825V něž mi to chcíplo :( .
ted do něj davam 1,75V.ale když dám třeba 1,84 tak to stejně výš nedostanu.
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Rider008 píše:Pajax pri akej teplote si ho prevadzkoval a pri akom chladici???
Pri nejvyšší zátěži to ted má 63 stupnů.S chladičem GIGABYTE GH-PCU31-VH (na 2500rpm).Když zvýším otáčky tak to řve a teplota klesne jen na 55stupnů.
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

pHr3aK píše:hmmm ja do nej poustim 1.8 pri teplote 55
ale v biosu to obcas ukazuje i 1.85 je to normalni nebo mam divnej zdroj ?
jak dlouho vydrzi ? doufam ze neodejde :( to by bylo smutny .
Hlavne ,jak se projevuje to ze je na ceste do vecnych lovist ?
No ja do něj poustim 1,750 a v biosu to ukazuje 1,79.Takže se nediv.Ale mam obyč zdzdroj.Myslím že s Fortronem by to tolik nedelalo.
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Jak to tady čtu tak se do toho napětí 2,07V pouštet nebudu.Chci aby mi ten procák aspon rok vydržel.

Ale když sem procházel nejaké americké forum,tak je tam kotel týpků kteří to provozují na 1,95 1,97 2,06 2,01 2,09V
Tak nevim...
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

robocop píše:Jak to tady čtu tak se do toho napětí 2,07V pouštet nebudu.Chci aby mi ten procák aspon rok vydržel.

Ale když sem procházel nejaké americké forum,tak je tam kotel týpků kteří to provozují na 1,95 1,97 2,06 2,01 2,09V
Tak nevim...
V zivote by som do toho tak nepustil, je to strasne moc. Ak chces, pusti to tam, ale odporucal by som vodne chladenie. Nie obycajnym chladicom, alebo ak vzduchom, tak nieco fakt riadne ucinne. A na tych dvoch voltikov by ti moc nevydrzal
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Axis píše:
robocop píše:Jak to tady čtu tak se do toho napětí 2,07V pouštet nebudu.Chci aby mi ten procák aspon rok vydržel.

Tak nevim...
V zivote by som do toho tak nepustil, je to strasne moc. Ak chces, pusti to tam, ale odporucal by som vodne chladenie. Nie obycajnym chladicom, alebo ak vzduchom, tak nieco fakt riadne ucinne. A na tych dvoch voltikov by ti moc nevydrzal

Ja vim,je to trochu moc z 1,45 na 2,06V.

zkusim to nekdy az budu kupovat 64bit procak.
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajax »

Rider008 píše:Pajax pri akej teplote si ho prevadzkoval a pri akom chladici???
Procák přestal fungovat, protože chcipla deska. Byl to asi nejaký zmetek. Jestli sebou nevzala kus procu to budu vědet tak za měsíc(zatím jsem pouze vyzkousel jeho funkčnost).
Jinak jsem to měl docela dost kvalitně chlazené. Přes 40 to v létě nestouplo. Ono když se zvyšuje napětí tak prý s kvadrátem roste emitované teplo. Sice tomu nevěřím, ale na nějakých stránkách byl takový výpočet: mě vyšlo 100W :oops: . Chladím to wodou.
Můj postřeh: Na 1,800V PRIME 95 běželo max 8minut. Na 1,825 tak 4hodiny při stejné teplotě. Teď v zimě to bylo jistě bylo lepší, ale bohužel nemůžu ověřit. Můj procesor sel s BOXem max na 197.11(1,775V). S kvalitním waterblokem na 205.11(1,825V) docela nanic nárůst, ale doufám, že když ho budu chladit,tak alespoň víc vydrží :lol: . Když to mělo vysokou teplotu(v BOXu) tak jsem si netroufal jít výš. Když ale slyším, že v Americe jdou přes dva volty... nechladili to náhodou dusíkem? :roll: Já bohužel už nemůžu riskovat, záruku nemám - odštípl jsem 2 růžky, když jsem nandával BOX! :down:
//edit Závislost zdá se mi jasná: Když zvednete napětí a teplota úměrně vzroste(na boxu) tak máte velký kulový zvyšování frekvence(teplota se požere s napětím :oops: ). Když to ale uděláte u lepšího chladiče tak vám při zvednutí napětí teplota vzroste nanejvýš o pár desetinek a máte tedy trochu více prostoru ke zvýšení frekvence(malý kulový prostor :) ).
// edit: Ignorujte me, trosku jsem to popletl. Zjistil jsem si více o mobile athlonech a teď už vím že jsem :offtopic: . Můj křemík je více z kraje :oops: . Vy ze středu tam můžete cpát Voltů víc. Opravdu Sorrry.
Naposledy upravil(a) Pajax dne stř 26. led 2005, 22:23, celkem upraveno 1 x.
Co tě nezabije teď, to uspěje později.
Slepé uličky je třeba prozkoumat a světu oznámit: Tudy ne, přátelé.
"Very sad life. Probably have very sad death, but at least there is symmetry."
Rider008
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rider008 »

Mne bezal moj procak na 2205Mhz pri 1,50 V co je default, ale chcem od toho viac.Tak som to dal na 2305Mhz a uz si to pitalo 1,58V myslim ze pri 2405Mhz si to uz bude pitat 1,70V ak nie viac.

Zatial staci 2305Mhz.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

2 robocop : při dvou voltech by 75°C znamenalo okamžitý průraz tranzistorů a tím pádem smrt...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Mino
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mino »

TomV píše:2 robocop : při dvou voltech by 75°C znamenalo okamžitý průraz tranzistorů a tím pádem smrt...
To ho radšej neskúšaj, lebo ti chcípne a potom už nebudeš mať z neho nič. A ak ho predáš tak budeš mať aspoň niečo na prípadný upgrade. Ja osobne som do toho mobila viac ako 1.7V nepúštal, ten výkonový rozdiel už potom nie je adekvátny tomu navýšeniu napätia a hlavne teploty.
stebloo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stebloo »

mete nekdo zkusenosti s touhle verzi??
Mobile AMD Athlon XP-M 2600+
IQYFA 034STPM
Intel c2d E6850, Asus P5K Premium, 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz PC6400 A-DATA, Seagate 160 GB 8MB+Seagate Sata 160GB 8mb, ENERMAX PRO82+ 425W, DVD+-RW LG GSA H10N, Gainward 7600GS Golden sample 500@575, 1200@1500, WRT-311
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“