Ideální rozmístění větráčků ve vícedispoziční skříni . . .

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Ideální rozmístění větráčků ve vícedispoziční skříni . . .

Příspěvek od spirit64 »

Jsem si na tom málem vylomil zub, ale k věci :
Koupil jsem si KME CX-6062 (Nahoře má držák a 80mm větroň.)
Celkově po zice pro větroně : Vepředu 120mm, Vzdau 92/80mm, Bočnice 80mm + Windtunnel, 8émm na grafiku bez tunelu, nahoře pod držákem 80mm fouká mezi mechaniky a zdroj.

Chtěl bych zde nalézt ideální řešení jak tam ty větroně nasázet a vyregulovat aby byla maximální účinnost. Grafika je slabá (GF2MX440) na tu hodím jen Arctic TC, (BOhatě stačí) ale nevím proč a jestli mám vůbec dát větroň nahorů pod držák, a když ut tak jak, buď foukat dovnitř, ale to se srazí se vzduchem od 120mm.Kdybych ho dal na odfuk, to by zase ral studený vzduch od porcíku. Mám ho tam dát ? . . . .
http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=42252

(Nevšímat obrazu case, kde nemá vrchní větroň)
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

* horni ma foukat ven a ne dovnitr , spis ale vubec, jenom by to fučelo
*do bocnice nic
* dozadu dej arctic 2L bez TC na medium otacky (ta case ma pěknou vyfukovací mřížku)
* disk si dej dopředu dolu a nemusis pred nej nic davat
* ten vetrak na te grafice je nutny? cemu pomuze?

vypozoruj teploty a uvidis, jestli potrebjes neco navic (WT nebo dalsi vetrak)
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

jj do bocnice nic, tam dej akorat ten wintunel. Dopredu bych dal 120mm (to je kvuli podltaku) a dozadu 92mm(ten AC co radi Slezman taky neni spatnej) skvele to odfoukava vzduch od pasivu, kdyz das jeste zdroj nalezato, zere to i z hora a s windtunelem je to best .). Nahoru s tim nemam zkusenosti tak sorry...

A k GPU bych taky nic nedaval, je to zbytecne.
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Aha, to jsou divný rady. Vyskouším to a porovnám, jinak jsem to tam nainstaloval takle :
Vepředu je 120mm, hdd bude nahoře, podfukovanej trochu zezdola, vzadu je AC3 fan no-tc, aby vzduch nabral cestu okolo procáku a nefičel někde tam do zdi, na bočnici bude Windtunnel k CPU, a na jeho začátku Arctic TC, který vždy poběží na nízké otáčky.
Na Grafice ale stejně asi bude 80mm ACTC, nebo tam dám Silencer...
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“