Zoom u DVD přehrávačů
- Lister
- Začátečník
-
Zoom u DVD přehrávačů
Dnes jsem zkoušel v prodejně jeden přehrávač a hlavně funkci zoom. Nejdřív jsem byl nadšený, protože mezi formátem 2,35:1 a 16:9 bylo asi 6 mezikroků, ale pak dál při zvětšování se obraz schovával za pevné černé okraje které byly nahoře a dole jako by to hrálo pořád 16:9, prostě to nešlo nazoomovat na celou obrazovku. Film byl 2:35 nejspíš dělaný anamorfně. Řekl jsem si, že to nebude problém, že víc něž těch 16:9 nevyužiju, ale pak jsem si uvědomil, že by se mi asi schovaly titulky. Fakt jsem byl z něho nadšený, ale teď nevím. V menu bylo několik možných nastevení formátu obrazovky, 4:3 LB, 4:3 normál, 4:3 Wide a pak ještě jeden profil, ale ten nevím. Zkoušeli jsem ten LB a normal a pořád to bylo stejné. Funguje takhle zoom i jinde. Je ještě nějaká jiná možnost jak to natáhnout na těch 16:9 a přitom nepřijít o titulky, třeba nějaká metoda Pan And Scan, nebo se to u přehrávačů řeší tím Zoomem.
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2