Vodní chlazení - OT část Stoobi tuning 2.0 projektu

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

dotaz :oops: nechtěl sem zakládat novej thread...jenom sbíram informace...a tohle do tvého tunnigu snad taky patří...

budeš mit nebo už máš :) vodní chlazení? :)
silně o něm uvažuji a chci se zeptat z čeho ho složit ... nebo z čeho si ho složil ty :)

jako zaujaly mě bloky zde: http://www.sweb.cz/galax01 můžu mít i podobné a hezčí ale nevim jejich rozměry ale tyhle se mi líbí taky.... rozhodně chci kombinaci měď a plexi :)

pak radiator tady jeden manik dělal a už mi ho nabízel ale já zapoměl kdo to byl :( tak ten nevim...ale vim že byl moc hezkej a velikost akorát na 120 větrak :) ale nevim zda by dostačoval....

pak expanzka....chtěl bych nějakou zvláštní....přemýšlím o dvou spojených dlouhých plexi trubkách tak 30cm na výšku a 5cm v pruměru každá ..spojeny....nevíš kde nebo kdo dělá něco podobnýho? :)

pak hadice..gumex..ja vim...ale trochu se v tom nevyznam...chtěl bych rozhodně pruhledný a pokuď možno bezbarvý :)

čerpadlo..tak to nevim koukal jsem na
HYDOR Seltz II. 150- 500 litrů za hodinu 14W 985,-

Tiché čerpadlo EHEIM 1048 - 600 litrů za hodinu 10W 2150,-

a ten eheim mi teda příde doost drahej :)na to že má podobný hodnoty ....

no prostě by mě zajímalo co plánuješ ty :) já to plánuju pro P4 prescott 2,8E@3,8 a víše + 6800LEodemčenou...takže bych to potřeboval docela výkonný....budu na to mít tak 5tis....:)
MrkEw.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrkEw. »

4stoobi: lol za 1000 550W....je hlucnej?
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

MrkEw. píše:4stoobi: lol za 1000 550W....je hlucnej?
asi si ještě neslyšel o LCpower550W za 1300,- s dovozem z DE ? :) :lol:

honem si doplň vzdělání.... :oops: není hlučnej a je sakra výkoný...prostě skvělej kauf... :);)
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Digitaldoom píše:...
Takže s tímhle ti velice rád poradím. Pokud to vezmu za sebe, tak mám stejný bloky, přesně Galaxiho výroba, ale teď už dělá jen poniklovaný verze. Ty bloky jsou super, jsou to rozhodně jedny z nejlepších k dostání a cena je ještě lepší.

Radiátor budu mít z Likova (http://www.likov.cz) a to upravenej pro 2x120mm fan...když se zeptáš třeba Jafida, tak ten ti o něm řekne dost, jelikož se o něj taky dost zajimal. A pokud bys vybíral něco jinýho, tak bych doporučoval hlavně koukat na průměry trubiček (ideálně kolem 10mm), materiál (ideálně měď) a taky tvar, mezery mezi žebry atd.

Expanzka - to by ti možná mohl udělat trodas, určitě si viděl jeho "tank'o'matik" v sekci chlazení. Určitě by ti to upravil podle tvých představ.

A jako čerpadlo bych bral spíš toho Eheima, třeba 1046, měl by stačit, ale je to kvalita. Já osobně mám 1048, jelikož budu chladit dost věcí (viz podpis). Ale i ten Seltz by asi nebyl špatnej...pro mě je jasnej favorit eheim a myslím, že na čerpadle by se šetřit nemělo...když se zastaví, tak ti taky může odejít komp...v nejhorším případě samozřejmě!

A jak jsi uvedl tu cenu, tak ta by měla dostačovat...jde jen o to shánět vhodnou kombinaci všecho.

Jo a hadičky, tak bych volil 10/14 půrměr, třeba z Gumexu průhledný, cena je docela nízká. Já jsem použil UV modrý 10/8, jelikož větší nedělaj, jinak bych bral taky 10/14.

Pokud máš ještě nějakej dotaz, tak samozřejmě napiš, rád odpovím...snad ti tohle trochu pomůže, ale hodně věcí najdeš ve vedlejší sekci. Takže přeju hodně úspěchů!
MrkEw. píše:4stoobi: lol za 1000 550W....je hlucnej?
A k tomuhle už dodal Digitaldoom, je to LCpower, ta cena byla lepší proto, že top bylo z Anglie, to jsem psal výše. A mohu ho jen doporučit...je tichej, ale voda je voda :wink:
Fx
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fx »

Nevidim prilisny rozdil mezi Eheimem 1046 a 1048 v uzavrenem okruhu - prutok bude podle me velmi obdobny. Vyhodu 1048ky bych spatroval spis ve vytlaku. Jinak - kdyz vezmes Eheima dovezeneho z Nemecka, budes mit to same, ale opet levneji ;-)
Svět je neskutečně proměnlivá záležitost...
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Stoobi píše: ......
Tak díky za rady...už pracuji na návrzích :) sice to bude celý možné uskutečnit až v létě..ale chci mít jasnou představu kolik si a na co mam připravit....

na www.3dcom.cz je dole v levo ikona 3D tuning a tam jsou k dispozici taky díly na vodní chlazení tak to můžeš skouknout :)

zaujaly mě ty bloky...vypadaj dobře udělány : např Obrázek a cena 700,- za tenhle na CPU není vůbec špatná...ale nevim zatim rozměry a zvhledem k výstupum mi přijde trošku malý :( škoda jen že galaxi už dělá jen ty poniklovaný..ty nechci :( potřebuju měď :) čistou....

trochu sem nepochopil cože to chceš kupovat v tom likově... nějak sem nenašel nic co by se dalo za radiator použít :)) a cena? :)

expanzka: WOW něco takovýhlo sem hledal...ale trošku mě vyděsila ta cena tý trubky...kde se daj v ČR sehnat takový trubky...já bych si to klidně vyrobil...V OBI a podbně to asi mít nebudou :(

hadičky sou mi jasný a už mám poznamenáno...váhám nad těma UV ale asi si necham průhledný a pokusim se možná o UV kapalinu :))

jo a eště sem se chtěl zeptat ty budeš chladit vše..?? včetně zdroje a disků?? :) na tom galaxi maj i nějaký chladiče na disky má to smysl? :)
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

ten blok je mi povědomý...snad je to ten co ho testovali na pct...neni to snad aquacool...ano je to aquacool! mám takový pocit, že ho prodávají za 650 na svém IO. Co do účinnosti je za cascadem, ertyho blokem a galaxem :wink:
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

karf píše:... Co do účinnosti je za cascadem....
o tom sem neslyšel :) hoď nějakej link...jinak ty boloky jsem hodil jako návrh..ale chtěl bych nějaký podobný..plexi-měděný...ale pořádný a taky aby to nějak vypadalo a tyhle jsou hezky udělaný :) podle mě nebo máte někdo lepší??? ho´dte info..myslim že do 5tis za WC si už můžu docela vybírat...

jinak v čem se liší od plexi-měděných ty poniklovaný od galaxiho?? jsou alespoň účinější nebo něco? :)
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Možná by sis na tohle měl založit jinej thread (možná i v jiný sekci :)), ale ještě teda k dotazům:

Ty bloky jsou pořád s plexi víčkem, ale jen povrch mědi je poniklovanej, jinak je to stále měď (jsou na venek stříbrný). Pokud bys opravdu chtěl ty měděnný bez úpravy, tak bych ti možná nechal svoje, mě by se zase víc hodily ty niklovaný...:) Ještě jsem je nepoužil. (ale mám jen CPU a GPU). Já budu chladit vše. zdroj bude chlazený blokem 12x12cm dělaným na zakázku. Disky blokem, který je tady vyfocený, od RadkaB. Měl jsem i ten od Galaxiho, ale nakonec díky ceně jsem vzal ten Radkův, protože za 1200,- je na tři disky najednou, kdežto od Galaxiho za 550,- na jeden. No a pak samozřejmě CPU, GPU a NB, vše Galaxi. Za tu cenu lepší bloky neseženeš! A na ten AQ zapoměň...to není nic moc.

ad Likov:
U mě se jedná o radiátor (otopný registr) OR-J2, viz foto, ale upravený na 25cm délku, pro 2x120mm fan, cenově se vejdeš do 600,- za super radiátor! Chladí fakt dobře. Ale mě se povedlo ho sehnat gratis...:)
Obrázek

Určitě neuděláš ale chybu s jakýmkoli radiátorem z auta, ale vybírej z měděnných...nejlepší řešením je Opel Record, ale jeho cena je kolem 1500,-. Je to ale nej radiátor pro vodníka!!!

Jinak jak jsi mluvil o tom radiátoru pro 1x120mm fan, tak to jsi asi myslel ten modrej od Ertyho, pokud nemáš místo, tak by to nebyla špatná volba...:)

A o hadičkách už jsem psal...svoje výhody i nevýhody mají obě řešení (UV hadičky vs. Uv kapalina)
t0m4s3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od t0m4s3 »

uz je tu o tom clanok na PCT, ale predsa sa spytam. Ma vyznam namiesto vzduchoveho chladenia nahodit vodnika ale bez chladenia vody cez radiator? Ako hlavny klad je urcite hluk, pretoze cpu+gpu fan robia v bedni najvacsi bordel...
AMD X2 4200+ (2530MHz)GIGABYTE K8NS-939A-DATA 2x1024MB DDR400 3-4-4-8 Leadtek A7600GS @ 485/470WD2500KS + Seagate 120 + Seagate 80Enermax Noisetaker 420WNEC 3520ACoolermaster Centurion 5 + Scythe KAMABAY + Akasa AK-FC-03Logitech MX510Logitech UltraXLogitech Formula Vibration FeedbackLG L1740BQCreative Inspire T5900watercooled by eRty & Eheim Compact 150 & NexXxoS HC 240-LE & Glacial 120mm Duo & Krabica od vlasskeho salatu (special thx to MadCap)
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

t0m4s3 píše:uz je tu o tom clanok na PCT, ale predsa sa spytam. Ma vyznam namiesto vzduchoveho chladenia nahodit vodnika ale bez chladenia vody cez radiator? Ako hlavny klad je urcite hluk, pretoze cpu+gpu fan robia v bedni najvacsi bordel...
Počkej, to myslíš jak? jako jen kýbl? No nevím...mě to nepříde moc praktický, ale je to na každým...já raději uzavřenej okruh... :wink:

PS: Už to někdo přesuňtě jinam...tady bych nerad, abych to měl celý zacpaný chlazením....:) PLS nějakej mod to chlazení... :wink:
MrkEw.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrkEw. »

tak nejak jak to ctu tak zacinám premýslet o to vodnikovi taky 8)....

4stoobi: chladit zdroj 12x12 kam se ten blok umistuje....??
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

MrkEw. píše:4stoobi: chladit zdroj 12x12 kam se ten blok umistuje....??
No bude místo původního 12cm fanu...na fotkách to je možná trochu vidět...prostě bude přidělanej na pasivech...a aby trochu ochlazoval okolí (vzduch), tak je tak velkej...ještě se uvidí, ale zatím to vypadá na takovej blok, už jsem dělal nákresy a vypadá docela slušně... :-D
MrkEw.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrkEw. »

muže se topení nastrikat bazvou???
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

To jako myslíš radiátor? No můžou se stříknout fitinky a bok z radiátoru, ale žebra v žádným případě...to by pak ztratilo účinnost a ten radiátor bych nechladil moc kvalitně...
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

OT: jj už ho vytvářim :) samosatnej thread :) necháme to tu Stoobi modu :);)
MrkEw.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrkEw. »

na kolik (cca) vyjde radiator( asi tak 200x100), blok CPU, chipset, grafarna.....+ cerpadlo a příslusenstváý....jen obrazná cena?
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

MrkEw. píše:na kolik (cca) vyjde radiator( asi tak 200x100), blok CPU, chipset, grafarna.....+ cerpadlo a příslusenstváý....jen obrazná cena?
Notak chlapi, proč tady? nepatří to ani do týhle sekce, ani do threadu!

No to je celkem složitý, když vezmeš třeba radiátor ze škody 120 (hliník), tak se dostaneš na cenu, 200 radiátor, 600 CPU blok, 400 NB, 450 GPU, čerpadlo méně kvalitní (Hydor) 500,- a hadičky kolem 300,-...ale už fakt se přesuňte do chlazení

2 any mod: Pls, rozdělte a přesuňte to někdo... :sad:
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Jestli muzu (on to nejaky hodny mod jiste rozdeli), tak ten "otopny registr" sem dneska nasel ve skole v takovym starym znicenym radiatoru... A ja myslel, co sem zase neobjevil... :oops: Proc vsechno zjistim az moc pozde???
To by bylo hodne dobry na pasivni chod, ne (bez FANu)? Ten, co sem videl, mel cca 100×50×20 cm a rozestupy mezi zebrama cca 7 mm.

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Odpovědět

Zpět na „Voda“