Mrazici sprej s dusikem?!

Chlazení pomocí dusíku, kompresoru, Peltierem a další.

Moderátor: morke

Mican
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mican »

Pajax píše:Čím se rozpouští ten vtěřiňák v oku?
Přímo na kyanakrylát se rozpouštědlo přímo prodává (malá lahvička bývá často přibalená přímo u vteřinového lepidla, tak to má třeba Loctite), na běžnou dvousložkovou pryskyřici by mělo jít sehnat v potřebách pro modeláře. Nic z toho bych si ale do oka raději nekapal :-)

Při zasažení oka je třeba hlavně zabránit přilepení očního víčka k rohovce (proto to vyplachování vodou - kyanakrylát polymeruje působením vlhkosti a poněkud se při tom zahřívá), oftalmolog už jenom zkontroluje průchodnost slzných kanálků a nechá to v podstatě na přírodě. Lepidlo se naštěstí do rohovky nevsákne a po 12-48 hodinách se vrstva lepidla působením slz a výplachů borovou vodou odloupne. To samé z pokožky a sliznice víčka. O nějakém chemickém rozpouštění nevím, ovšem nejsem oftalmolog.
i7-920, Gf 8800GTS, 6GB RAMěti, hodně disků, videokarta, joypad, Nintendo DSi, Nintendo Wii, XBox360.
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Stoobi - neni skladem :sad:

Pajax - ty chladice se na Epoxikovi zahrali na 132C a preste neupadly - je fakt, ze tahat jsem zane pri tehle teplote nezkousel. Ale jak tu teplotu vyrobit tedka? Plosne? Aniz bych poskodil mobo? :roll:

Mican - proc by se nemohlo prodavat neco, co ma -150C...? Cim by ti zlodeji mrazily ty paky u volantu, aby se daly zlomit uderem kladivem? :roll: -50C na tohle IMHO urco nestaci (nezkousel jsem to)...
A ano, je tam ze to je horlave.
Jinak jsem si vsiml, ze ten AS epoxid trosku mekne lihem, no. I cele mobo jsem namocil do lihu, na par hodin, ale sundat to stale neslo :evil:
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajax »

trodas píše:Stoobi - neni skladem :sad:

Pajax - ty chladice se na Epoxikovi zahrali na 132C a preste neupadly - je fakt, ze tahat jsem zane pri tehle teplote nezkousel. Ale jak tu teplotu vyrobit tedka? Plosne? Aniz bych poskodil mobo? :roll:

Jinak jsem si vsiml, ze ten AS epoxid trosku mekne lihem, no. I cele mobo jsem namocil do lihu, na par hodin, ale sundat to stale neslo :evil:
Po tim všim. Má cenu to ještě sundávat? Funguje ti ta deska :? ? S tim rozpouštěním bych to teda delal jen extra pro tu součástku a acetonem. Ten epoxid rozpouští - stejně může narušit i zbytek MOBO :oops: . Takže to nepřipadá v úvahu... :sad:
U kovem plněných epoxidů jsou teploty měknutí buhužel poněkud vyšší (takže spíš kolem těch 120°C). Nemůžeš čekat že to samo odpadne. Z epoxidu se stane vazká hmota a půjde to docela těžko. Stejně ti ale při téhle teplotě nikdo nezaručí že to mobo rozdýchá. Jak tu teplotu vyrobit? Přece jakoukoliv páječkou.
Dojdi si na kožní (jako že chceš odstranit bradavice) přitáhni tam mobo a až se otočí... :D ... kladívkem to uraz a rychle zdrhni... 8) . Asi ti moc nepomůžu. Sám bych si s tím nejspíš dal práci a mechanicky to opatrně odstranil. Ty ale jistě chceš zachovat ti chladiče.
Co tě nezabije teď, to uspěje později.
Slepé uličky je třeba prozkoumat a světu oznámit: Tudy ne, přátelé.
"Very sad life. Probably have very sad death, but at least there is symmetry."
Mican
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mican »

trodas píše:Mican - proc by se nemohlo prodavat neco, co ma -150C...?
Protože něco s bodem varu -150°C by bylo při pokojové teplotě kapalné jedině pod tlakem mnoha destítek (ne-li stovek) MPa. V práci na dvorku máme láhev s kapalným argonem (bod varu -186°C). Je to pár metráků vážící obluda z několik cm tlusté oceli. Až půjdu ven kouřit, kouknu se ti jaký v tom je tlak. Uznej, že něco takového by se prostě v obchodech prodávat nemohlo.
i7-920, Gf 8800GTS, 6GB RAMěti, hodně disků, videokarta, joypad, Nintendo DSi, Nintendo Wii, XBox360.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní metody chlazení“