[PHP 4.3.x + IIS 5.1] funkce ImageCreateFromJpeg() pada

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
howard
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

[PHP 4.3.x + IIS 5.1] funkce ImageCreateFromJpeg() pada

Příspěvek od howard »

Narazil jsem na problem v jednom projektiku a potreboval bych nasmerovat pripadne poradit jak dany problme obejit.

server PHP 4.3.x + IIS 5.1

Problem tkvi v nasazeni funkce ImageCreateFromJpeg()
Pouziva se k otevreni velkych uploadlych obrazku a automatickeho vytvoreni mensich nahledu.

V online manualu na php.net pisou ze pod woknama tato funkce od verze 4.3.0 pada... Nikde ovsem neni uvedeno nic o pripadnem reseni nebo obejiti.

Pokusy se zavedenim modulu gd2 a zvetsovani memory limitu nevedly k uspechu.

Setkal jste se s tim nekdo prosim, pripadne jak jste danou vec resili?
Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.
k23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od k23 »

Mozna zalezi na tom jak ti bezi php, jestli jako CGI nebo modul serveru, imho u IIS to jako modul mozna nebeha, zkus jinej server, na php se vyborne hodi http server apache, ktery dokaze uchodit php jako modul serveru, takze je vse rychlejsi a stabilnejsi.

Zkus a hod report jestli to pomohlo.
howard
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od howard »

Kombinaci PHP+IIS na windows serveru ber jako axiom.
PHP bezi jako CGI.
O vyhodach apache me nemusis presvedcovat. Zde jsem ovsem vazan resenim u zakaznika (navic tam bezi plno ASP.NET webu).
Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.
k23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od k23 »

howard píše:Kombinaci PHP+IIS na windows serveru ber jako axiom.
PHP bezi jako CGI.
O vyhodach apache me nemusis presvedcovat. Zde jsem ovsem vazan resenim u zakaznika (navic tam bezi plno ASP.NET webu).
chapu :x nekteri zakaznici jsou problematictejsi, s tim mam take svoje zkusenosti. Zkusim se ti o tom poptat v praci a znamych, mozna na neco prijdeme :)
k23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od k23 »

mam pro tebe odpoved od kolegy:

"No - jde o to, jesli se vubec gd2 zavede - mam pocit, ze je we Windows standardne vypnuta a musi se ve php.ini zapnout odkomentovanim extension=php_gd2.dll. Pak jde o to, jestli jde o velikost - vyskouset jestli otevre maly jpegy a od jaky velikosti to zlobi. A pokud by to neslo pouzit, tak bych pouzil externi program - treba nconvert z xnview."
howard
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od howard »

Dik za rady.

Zavedenim a odkomentovanim jsem myslel prave toto:
howard píše:Pokusy se zavedenim modulu gd2 a zvetsovani memory limitu nevedly k uspechu.
Ty otvirane jpegy jsou kolem mega a maji se z nich delat maly.

Spousteni externiho programu na konverzi je vyborny napad, zkusim to navrhnout, ale musim si to napred vyzkouset, ten nconvert bude mit urcite hodne parametru :-)

Ale lepsi by bylo rozchodit tamtu funkci, protoze drive to fungovalo (do verze 4.3.0), resp. obejit to nejak php prostredkama.
k23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od k23 »

Sorac, ja jsem si to tak zbezne precet a nevsim sem si tech veci se zavadenim gd.

Pokud jde o ty nahledovy obrazky, uz na hodne mistech jsem cetl, ze provadeni techto operaci na serveru skriptovacim jazykem vede k velke zatezi, coz se nemusi libit nekterym hostingovym serverum. Ja sam jsem ted u jednoho docela velkeho projektu ktery je zameren na fotogalerie tuto moznost zavrhl a presvedcil zadavatele abychom to vyresili externi utilitou.

Jeste jednou sorry za zmatky :oops:
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“