Sdileni netu jednomu, ne druhymu
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- NoTHX
- Středně pokročilý
-
Sdileni netu jednomu, ne druhymu
Takze nastinim modelovou situaci: Mel bych v jednom PC tri sitovky, jednu od netu a tech dvouch po jednom kompu, pro jeden bych chtel sdilet net, pro druhy ne. Reseni me napadlo nasledujici, "Master" nastaven na sdileni, IP 192.168.0.1, jedno PC s IP 192.168.0.2, brana a DNS nastavena na "mastra", druhe pc s IP 192.168.0.3, dns a brana nic, tj. do lokalni site by se mel dostat (otazka je jestli jen na mastra, nebo i na 192.168.0.2, samozrejme by byla lepsi druha moznost), na net ne, vse resit jen "wokennima" moznostma (na mastrovi jsou XP), bez instalace dalsiho softu.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
mě to zní logicky, zkus to takhle a uvidíš, mělo by to takhle fungovat (kdyžtak Ti poradním takový ošklivý trik - pokud ten PC bude využíván pod běžným uživatelským účtem - tedy ne admin - tak můžeš prasácky nastavit připojení přes místní síť - vnutit tam nesmyslnej proxy server)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- NoTHX
- Středně pokročilý
-
- _Stepan
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
můžeš to prosím popsat, chtěl bych to doma vyzkoušet. Včera jsem si nastavil druhej kompik (mám pouze dva pc) tak, jak popisuje NoTHX a nejelo mi to.pavel.minarik píše:mě to zní logicky, zkus to takhle a uvidíš, mělo by to takhle fungovat (kdyžtak Ti poradním takový ošklivý trik - pokud ten PC bude využíván pod běžným uživatelským účtem - tedy ne admin - tak můžeš prasácky nastavit připojení přes místní síť - vnutit tam nesmyslnej proxy server)
Dik
na obou je WXP a admin účty (omezovat uživatele nehodlám, takže to snad nevadí)
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
a výše jsem psal co? vadí_Stepan píše:omezovat uživatele nehodlám, takže to snad nevadí)
ten postup je takovej, že v nastavení připojení MSIE řekneš, že připojení je přes místní LAN a vymyslíš si tam eexistující proxy server a vono to pochopitelně nepude
a nebo můžeš nastavit IP protokol tak, že neuvedeš bránu nebo tam dáš nesmyslnou bránu
- Geeker
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- _Stepan
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý, se nerozčiluj.... Sdílený NET mi chodí, ale pouze v případě, že mám vypnutý Kerio Personal Firewall. Když ho zapnu tak, se na net z vnitřního PC nepodívám ačkoliv v FW mám nastavenou tuto IP v důvěryhodné zóně. Položku o sdílení NETu ve FW mám taky zaškrtlou.
V čem by mohl být problém????
Dik
V čem by mohl být problém????
Dik
- miho
- Čestný člen
-
- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- NoTHX
- Středně pokročilý
-
2_Stepan:
jj, v pripade plne verze kerio umoznuje nastavit "rezim internetove brany" nebo tak nejak, pak to chodi
2pavel.minarik:
pokud bych u kamose nastavil prasacky proxynu apod. nerozhodil bych mu tim net? dalsi vec, on ma na svem kompiku samozrejme admina, tj. by si to moh kdykoli "napravit"? asi by takova swina nebyl, ale spolejhat na to nehodlam
jj, v pripade plne verze kerio umoznuje nastavit "rezim internetove brany" nebo tak nejak, pak to chodi
2pavel.minarik:
pokud bych u kamose nastavil prasacky proxynu apod. nerozhodil bych mu tim net? dalsi vec, on ma na svem kompiku samozrejme admina, tj. by si to moh kdykoli "napravit"? asi by takova swina nebyl, ale spolejhat na to nehodlam
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
jiste, vsak jsem take ucinil prepoklad - ze nema ucet admina ta osobaNoTHX píše:2pavel.minarik:
a zaroven v dobe odpovedi jsem netusil, ze ten kamos ma svuj vlastni net, jinak bych samozrejme takovou opdoved nepsal