Sdileni netu jednomu, ne druhymu

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Sdileni netu jednomu, ne druhymu

Příspěvek od NoTHX »

Takze nastinim modelovou situaci: Mel bych v jednom PC tri sitovky, jednu od netu a tech dvouch po jednom kompu, pro jeden bych chtel sdilet net, pro druhy ne. Reseni me napadlo nasledujici, "Master" nastaven na sdileni, IP 192.168.0.1, jedno PC s IP 192.168.0.2, brana a DNS nastavena na "mastra", druhe pc s IP 192.168.0.3, dns a brana nic, tj. do lokalni site by se mel dostat (otazka je jestli jen na mastra, nebo i na 192.168.0.2, samozrejme by byla lepsi druha moznost), na net ne, vse resit jen "wokennima" moznostma (na mastrovi jsou XP), bez instalace dalsiho softu.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

mě to zní logicky, zkus to takhle a uvidíš, mělo by to takhle fungovat (kdyžtak Ti poradním takový ošklivý trik - pokud ten PC bude využíván pod běžným uživatelským účtem - tedy ne admin - tak můžeš prasácky nastavit připojení přes místní síť - vnutit tam nesmyslnej proxy server)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

Takle... ne ze bych byl takovej skrt, ale jde o to ze 192.168.0.2 JE druhej kompik na mej domaci siti a 192.168.0.3 asi brzo BUDE nasitovanej kamos, kerej ma svuj net a precejen nechci aby vyuzival jeste ten muj...

nonic az to budu realizovat a budou problemy, ozvu se... 8)
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

pavel.minarik píše:mě to zní logicky, zkus to takhle a uvidíš, mělo by to takhle fungovat (kdyžtak Ti poradním takový ošklivý trik - pokud ten PC bude využíván pod běžným uživatelským účtem - tedy ne admin - tak můžeš prasácky nastavit připojení přes místní síť - vnutit tam nesmyslnej proxy server)
můžeš to prosím popsat, chtěl bych to doma vyzkoušet. Včera jsem si nastavil druhej kompik (mám pouze dva pc) tak, jak popisuje NoTHX a nejelo mi to.
Dik
na obou je WXP a admin účty (omezovat uživatele nehodlám, takže to snad nevadí)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

_Stepan píše:omezovat uživatele nehodlám, takže to snad nevadí)
a výše jsem psal co? vadí

ten postup je takovej, že v nastavení připojení MSIE řekneš, že připojení je přes místní LAN a vymyslíš si tam eexistující proxy server a vono to pochopitelně nepude

a nebo můžeš nastavit IP protokol tak, že neuvedeš bránu nebo tam dáš nesmyslnou bránu
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Nebo firewall kde udelas pravidlo pro IP ze muze jenom do vnitrni site a hotovo
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

Dobrý, se nerozčiluj.... Sdílený NET mi chodí, ale pouze v případě, že mám vypnutý Kerio Personal Firewall. Když ho zapnu tak, se na net z vnitřního PC nepodívám ačkoliv v FW mám nastavenou tuto IP v důvěryhodné zóně. Položku o sdílení NETu ve FW mám taky zaškrtlou.
V čem by mohl být problém????
Dik
miho
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miho »

Tusim, ze kerio personal FW takto zamerne pracovat nemuze (omezeni free verze). A priori nezavisle na nastaveni zahazuje pakety, ktere se snazi pocitacem jen projit.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

miho tuší správě, kdyby hledal zde na fóru, tak se to tu několikráte řešilo :wink:
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

2_Stepan:
jj, v pripade plne verze kerio umoznuje nastavit "rezim internetove brany" nebo tak nejak, pak to chodi

2pavel.minarik:
pokud bych u kamose nastavil prasacky proxynu apod. nerozhodil bych mu tim net? dalsi vec, on ma na svem kompiku samozrejme admina, tj. by si to moh kdykoli "napravit"? asi by takova swina nebyl, ale spolejhat na to nehodlam ;)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

NoTHX píše:2pavel.minarik:
pokud bych u kamose nastavil prasacky proxynu apod. nerozhodil bych mu tim net? dalsi vec, on ma na svem kompiku samozrejme admina, tj. by si to moh kdykoli "napravit"? asi by takova swina nebyl, ale spolejhat na to nehodlam ;)
jiste, vsak jsem take ucinil prepoklad - ze nema ucet admina ta osoba
a zaroven v dobe odpovedi jsem netusil, ze ten kamos ma svuj vlastni net, jinak bych samozrejme takovou opdoved nepsal :wink:
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“