Zástupce či ikona vysunující dvd mechaniku

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
valvex
Nováček
Nováček

Zástupce či ikona vysunující dvd mechaniku

Příspěvek od valvex »

Mám barebone MEGA 180 od MSI a musím pro vysunutí dvd mechaniky pracně vstupovat do TENTO POČÍTAČ a pravým tlačítkem na řádku dvd volit Vysunout, čož mě štve.
Bylo by možné si vytvořit něco, co by bylo umístěné na ploše a po kliknutí na to něco bych si dvd mechaniku vysunul a zase zasunul?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Mám na to utilitku.

SwitchCD.exe velikost 40kB podívej se po tom na netu.

Umí SW vysunout i zasunout mechaniku. Zástupce pak stačí dát na panel rychlé spuštění a je to :)

Nebo třeba můžeš v nějakém manageru nastavit kláv. zkratku na spuštění toho prográmku či naprogramovat na multimediální klávesnici.

Akorát jsem ještě nezkoušel to, když mám více mechanik, tak aby se mi otevírala právě ta, co chci. Pokud máš jen jednu, tak jsi v poho.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Manji
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Manji »

var oWMP = new ActiveXObject('WMPlayer.OCX.7');
var colCDROMs = oWMP.cdromCollection;
for(var i = 0; i < colCDROMs.count; i++)
colCDROMs.item(i).eject();
oWMP.close();
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“