CDMA v síti

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
vasco
Začátečník
Začátečník

CDMA v síti

Příspěvek od vasco »

Ahoj, mám na svém kompu CDMA a sdílím ho s tátou přes křížený kabel. A jelikož nevím, kdy se mu zachce na net, tak mám neustále puštěný komp. Chtěl bych to udělat tak, aby přes síť nějakým příkazem zapnul moje PC a vytočil to připojení. Jde to nějak? Prostě nechci, aby mi lezl na komp, jde to nějak obsluhovat z jeho notebooku?
I'm a prisoner here, I can never go home
There is nothing here to win or lose
There are no choices needed to be made at all
Not even the choice of having to choose
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

co ma napada, vytvor u seba ucet ktory nebude mat nikam pristup, len bude moct vytocit pripojenie a cez vzdialnu spravu(vnc, windowsacka vzdialena plocha, pcanywhere,..) nech sa nan pripaja..a zapnut pc, hladaj vyraz magic packet ...ine ma nenapada
gt3200
Nováček
Nováček

Příspěvek od gt3200 »

použij ASUS WL-500g , umí obsluhovat CDMA modem
* Athlon XP 2200+ * Spire Whisper Rock IV * Abit NF7 2.0 * 2x 256MB Kingmax DDR 500MHZ Dual Channel * WD 200GB ATA + Maxtor 160GB ATA * GigaByte GF FX5500 128MB * DVD-RW Sony * Proview 19" * Case Modecom * Zdroj Chieftec 300W ATX * Repro : Encore P-705 *
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Pokud nebudeš využívat ten stupidní program od Eurotelu a zavedeš CDMA jako normální vytáčené připojení, tak stačí na svém PC spustit třeba Winproxy, které umí samo připojení vytočit dokonce i on-demand (na vyžádání)
Ale ten ASUS WL-500g je taky dobrej ... korát musíš flashovat firmware a nevím, zda se ti pořízení tohohle APčka na spojení dvou kompů vyplatí (ale je to investice do budoucna, pro rozšíření fomocí WiFi)
Francie ... sladká Francie
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

sovicka2001 píše:Ale ten ASUS WL-500g je taky dobrej ... korát musíš flashovat firmware
nemusíš, už se tuším prodává s přelepkou CDMA ready se správným firmware a CDMA je podporováno oficiálně
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
vasco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vasco »

Tak já samozřejmě nepoužívám ten program od eurotelu. Už od srpna to používám jako vytáčené spojení a mám ho nasdílené. Všem počítačům (teda dvěma :D ) v síti to funguje. Mě jde jen o to, jestli jde nějak po síti zapnout moje PC, kde mám CDMA a otec by si ho mohl ze svého ntb vytočit, aniž by musel k mému kompu. To je vše.

Jinak ten router má i RJ-45 konektory? Musel bych totiž kupovat WiFi adaptéry do PC a to se mi zrovna dvakrát nechce.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

zapnutí po sítí - musí umět WakeOnLAN + vygoogluj si Magic Packet
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
vasco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vasco »

Ok, zatim diky vsem.
sket
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sket »

me by spis zajimalo jak si nasdilel to pripojeni stale to nejak nemuzu rozchodit. na jednom Pc (notebook) mam dany CDMA, kerio a jeste netlimiter, todle pc je ve switchu a ve switchu dalsi pc (na tom chci ten net taky) je na nem kerio ale je vypli. dal sem sdileni CDMAna notebooku a na druhym pc dal v pruvodci instalaci site ze se pripojuju pomoci jineho pc. ale furt me to pise stranku nelze zobrazit.
Gigabyte EP35-DS4, C2D E8400 400FSB 3.6ghz, 2x1024MB 800MHz Geil CL4, Asus GTX260, 2x F1 640Gb Samsung, NEXUS 500W, Zalman Reserator 1 + Laing DDC 12V DDC-1 Plus (vodnik) chladi CPU a GPU,
S/pdif > Marantz Sr5002 > B&W CDM1, B&W 683, Panasonic TH-42PZ80EA
sket
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sket »

tak uz to funguje vsem dik za rady :lol:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“