Snížení ot. vent. ve zdroji...

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

vlada83 píše:tím chceš říct že máš kisnu na stole nebo zdroj na stole :?
ja kisnu nevedu :lol: este sem ji nevyrobil :lol: (vyrabim ji asi tak rok a este sem nezacal :lol: :oops: )
http://forum.pctuning.cz/gallery/displa ... &pos=-1460
a nebo aktualni foto :lol:
http://217.75.210.223/apache2-default/f ... 130002.jpg
(to je u me takze de jenom nekdy protoze je prave na tom stole vedle zdroje 8) )
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
keras
Nováček
Nováček

Příspěvek od keras »

1. To pískání myslíš někde z tlumivky nebo z tyristorů??? Já když vrtuli zastavím řebíkem tak neslyším vůbec nic, ani náznak pískání nebo bzukotu...(jestli náhodou nepíská "transformace" právě v té 12ce vrtuli-TC co já vím u větráků bzučí všechny...)

2. Ty hele medůzo nechápu ale proč si dělal termoregulaci do EC zdroje s 12 vrtulí když přece ten zdroj má TC (THERMOCONTROL) ??? Nebo to máš bez TC???

3. Říkáš, že když jsi to zpomalil, že se to nepřehřeje? Můj je taky skoro studenej,ale větrák trochu fučí...
asus A7V880,Athlon 3000+barton 400fsb,2x256MB 400DDR dual,Seagate 120GB SATA,2xDVD,Saphire R9600Pro,17¨LCD,300W,win XP SP2
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

keras píše:1. To pískání myslíš někde z tlumivky nebo z tyristorů??? Já když vrtuli zastavím řebíkem tak neslyším vůbec nic, ani náznak pískání nebo bzukotu...(jestli náhodou nepíská "transformace" právě v té 12ce vrtuli-TC co já vím u větráků bzučí všechny...)
Zřejmě to jsou tlumivky. Už jsem to taky slyšel (náš pokusnej wifi router jede na vyřazeném IBMku z banky (nějaký PII 300) a ten zdroj tomu teda zpívá solidně...

Jinak, TC může bzučet jenom za předpokladu, že je realizovaná přes PWM... A to mi přijde na vestavbu do větráku docela složitá konstrukce... Tam spíš bude lineární regulace, nebo nějakej hybrid, aby to bylo co nejjednodušší... A tam nevím, co by mohlo bzučet... :?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

piskani vypada na spatnou izolaci tranzistoru (este musim overit)
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

jj po vymene jedny wto je o hodne slabsi
User[CZ]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od User[CZ] »

Mam zdroj Eurocase a je to strasne hlucny mam ho cca dva tejdny proste jak fen no to sice prehanim ale nejde to prezit. Sundal jsem z nej tu kovovou mrizku coz asi neni dobry ale hluk se zmirnil. Promazal jsem ho ale nic moc proste porad fuci poradte co tim??? a ne ze si budu muset koupit novej a nebo tam muset prestrihat naky draty rad bych neco jemnejsiho :) jo a je to ten 12cm...mozna jsem moc narocnej ale muj starej pocitac hodne starej je uplne tichouckej a ma nejakej starej zdroj Emko asi 8cm a po promazani jede jak maslo tak nechapu v com je ta novota lepsi :sad:
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

v poho hod si bud na vetrak vodpor a nebo ho hod na 7 :wink:
ja sem to ted pich na 5V a to uz je brutal to se jen tak toci a kdyz k tomu das ucho tak ten motor vrci jak vycvachtanej naftak :lol: ale slyset neni ale taky nefouka :roll:
User[CZ]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od User[CZ] »

a mala otazka jak to udelam??? na tech 7??? moc rad si necham poradit

a kdyby jakou nahodou ta nejaka modifikace nevysla kde se da koupit nejakej 12cm vetrak s termoregulaci co bude mit cidlo venku abych ho pichnul nekam ve zdroji kde se to hreje...koukal jsem na czechomputer a tam stoji normalni okolo 300 a to bych snad uvazoval uz koupit neco poradnyho se vsim vsudy nevim treba fortrona o tom kazdej basni(v kazdym pripade se mi moc nic novyho kupovat nechce radsi bych naky to reseni co mozna s nejmensim vynancnim vypetim)
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

no ja sem ri pripajel na 5V a 0V(zem,cernej) tenkej dratek kterej sem pak pich do toho konektoru vod vetraku
muzes to tam dat na 5V a 12V tim se udela 7-8V
Nebo muzes jednoduse prestipnout nebo odpajet jeden dratek k tomu vetraku a das tam odpor
User[CZ]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od User[CZ] »

jej to je uz na me moc slozity vim ze tam mam vetrak a z nej vedou dva dratky chapu ze kdyz mezi ne hodim vodpor tak to bude asi jiny ale neco jinyho by tam nebylo? :D sem ohledne tohohle pritroublej prave by me zajimalo kde je tech 5V a 12V
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

no 12V je v miste odkud vedou vsechny zluty draty
a 5V je v miste odkud vedou vsechnu cerveny draty
muzes taky nechat ten cervenej drat z ventilatoru v konektoru a ten cernej vytahnout a pichnout ho na nakej cervenej drat nebo do toho mista odkud vedou :wink:
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“