P4 2.8Ghz problém.

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
S7!r
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

P4 2.8Ghz problém.

Příspěvek od S7!r »

Mám P4 2.8Ghz 533Mhz na základce FIC P4M-800T nejde mi v biosu nastavit frekvence tak ho nemůžu přetaktovat tak bych pls potřeboval radu už sme obdržel radu že mám najít nějaký jumper na desce ale at hledam jak hledam stale nic nevim kde v manualu sem nic nenašel tak pls jen kde přesně by měl ten jumper být.Nebo jak to mám taktnout :( :sad:
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

jedine s tym jumperom, skus googlit o tej doske
Skim
Začátečník
Začátečník

Přetaktování P4 - Jak na to

Příspěvek od Skim »

Ahoj, nevím, zda jsem správně pochopil tvůj dotaz, ale tuším, že Pentia 4 mají multilplikátor (tedy na mé desce tomu tak je - 865PE Neo-2 P, u 875 je již odemykatelný, avšak myslím, že jen směrem dolů) uzamčený, regulovat jím tedy frekvenci nemůžeš (zlaté celerony). Jedinou možností je zvýšit hodnotu FSB (na svém P4 2.8GHZ Prescott, 800 mhz) jí mám od výroby nastavenou na 200 (multiplikátor je tedy 14 - celkem 14*200 ) a zvýšit tímto i frekvenci procesoru. Jako prográmek se mi osvědčil Core Center, avšak existují jistě i další. Kdybys měl o něj zájem, napiš mi zde do fora a já ti jej buď pošlu přes ICQ, e-mailem nebo nasdílím přes DC++.
S pozdravem S.
S7!r
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Přetaktování P4 - Jak na to

Příspěvek od S7!r »

Skim píše:Ahoj, nevím, zda jsem správně pochopil tvůj dotaz, ale tuším, že Pentia 4 mají multilplikátor (tedy na mé desce tomu tak je - 865PE Neo-2 P, u 875 je již odemykatelný, avšak myslím, že jen směrem dolů) uzamčený, regulovat jím tedy frekvenci nemůžeš (zlaté celerony). Jedinou možností je zvýšit hodnotu FSB (na svém P4 2.8GHZ Prescott, 800 mhz) jí mám od výroby nastavenou na 200 (multiplikátor je tedy 14 - celkem 14*200 ) a zvýšit tímto i frekvenci procesoru. Jako prográmek se mi osvědčil Core Center, avšak existují jistě i další. Kdybys měl o něj zájem, napiš mi zde do fora a já ti jej buď pošlu přes ICQ, e-mailem nebo nasdílím přes DC++.
S pozdravem S.
Dík moc za radu chtěl bych je moc ty programy jestli mi je teda posles zkus to na mail mtsair@seznam.cz moc dík
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

LOOOL.. tady se nam siri nejake bludy.

tak prvne - multiplikator je u P4 natvrdo zamceny v CPU a chipset na to nema vliv. Odemceny je jen u ES a to serem dolu, jenze ten procak asi nemate, pokud nedelate v intelu. I celerony maji nasobic zamceny. Doporucuju precist FAQ o CPU intel.

core center je jen pro MSI, ne? a stejne je lepsi taktovat pres bios.

a nakonec... faq o taktovani jsi cetl??

vyskytuje se tam pojem "kvalitni zakladni deska", mezi ktere tahle tvoje teda nepatri. Bud budes mit v biosu moznost prehodit moznost volby FSB na manual a pak zvysovat FSB, nebo to tam nemas a muzes na to zapomenout. na tehle desce stejne moc nepretaktis, pochybuju ze ma AGP/PCI lock...

zaver? kasli na to...
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

ICE píše:Odemceny je jen u ES a to serem dolu, jenze ten procak asi nemate, pokud nedelate v intelu.
lol seres dolu jo?
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“