Maximálna dĺžka USB

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Pato
Nováček
Nováček

Maximálna dĺžka USB

Příspěvek od Pato »

NAZDAR !!!! Chcem sa opítať aká je maximálna dĺžka USB kábla, aby zariadenie fugovalo tak ako má ?? Potrebujem ho ťahať 15-20 m!! A keď sa to nedá tak aké zariadenie (USB zosilovač) mám použiť - HUB alebo ničo iné ?
Za odpovede DIKI !!!
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Maximálna dĺžka USB

Příspěvek od Spectral »

Pato píše:NAZDAR !!!! Chcem sa opítať aká je maximálna dĺžka USB kábla, aby zariadenie fugovalo tak ako má ?? Potrebujem ho ťahať 15-20 m!! A keď sa to nedá tak aké zariadenie (USB zosilovač) mám použiť - HUB alebo ničo iné ?
Za odpovede DIKI !!!
Správně bys měl mít po každých 5 metrech aktivní HUB (aktivní znamená, že je zapojený do zásuvky a zesiluje ten signál), takže na tvoji vzdálenost 2-3 aktivní HUBy a k tomu délkou odpovídající kabely.
Veterán
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

mám ověřeno 9m v kombinaci s tiskárnou, ale rozhodně záleží na zařízení kousek od kousku
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

pavel.minarik píše:mám ověřeno 9m v kombinaci s tiskárnou, ale rozhodně záleží na zařízení kousek od kousku
JJ třeba takový projektory fungují i 15-20m
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

USB.org specifikace píše:Q1: How long of a cable can I use to connect my device?
A1: In practice, the USB specification limits the length of a cable between full speed devices to 5 meters (a little under 16 feet 5 inches). For a low speed device the limit is 3 meters (9 feet 10 inches).

Q2: Why can't I use a cable longer than 3 or 5m?
A2: USB's electrical design doesn't allow it. When USB was designed, a decision was made to handle the propagation of electromagnetic fields on USB data lines in a way that limited the maximum length of a USB cable to something in the range of 4m. This method has a number of advantages and, since USB is intended for a desktop environment, the range limitations were deemed acceptable. If you're familiar with transmission line theory and want more detail on this topic, take a look at the USB signals section of the developers FAQ.
záleží na typu co k tomu budeš chtít připojovat ... ale jak bylo řečeno - specifikaceto omezují na 3/5 metrů
Francie ... sladká Francie
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“