Schema proudeni vzduchu -vhodne rozmisteni vetraku v Case?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Skim
Začátečník
Začátečník

Schema proudeni vzduchu -vhodne rozmisteni vetraku v Case?

Příspěvek od Skim »

Ahoj, po po trose premysleni jsem snad vyresil chlazeni pescotta a bedny zaroven. Predkladam Vam tu svuj navrh a chtel bych se zeptat, zda je v nem jeste mozne vychytat nejake ty mouchy, odstranit prebytecne vetraky a tak. Piste prosim, co Vas napadne. Cim vic rad tim vic nazoru :-)
Obr.
Obrázek
Diky moc
S pozdravem Skim
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

pro CPU udělej windtunel. Dostane tak čerstvý vzduch rovnou. U hdd jestli je prostor použij taky fan. nejlépe 120mm ale jeslti se tam nevejde, tak 92 nebo 80 na nižší napětí. U grafiky by se taky možná vyplatilo použití nějakého "tunelu". Musím tě ale pochválit za fany nahoře. Mam tam 2 vedle sebe a moc pomáhají. Hlavně od topících pamětí. Jinak celkem standartní řešení.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Skim
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skim »

S tím windtunelem je to u mne právě ošemetné, větrák mi totiž na CPU fičí zespodu, proto by se tam spatne nasazoval a měl i nižší účinnost. Jedinou možností je proto asi co nejvíce a pokud možno co nejtižšímzpůsobem "vyvětrat" a ochladit vnitřek case. Ale díky za nápad s tím 120 mm větrákem před disky, zkusím sehnat nějaký levný, snížím mu otáčky (tak na 1000 i méně a zkusím to)
P.S - Foto nalezne kazdy galerii (sekce Intel) - zbytecne ho sem davat, navic ho v budoucnu vlozim jinam, do navstevovanejsiho threadu
Naposledy upravil(a) Skim dne čtv 3. úno 2005, 11:25, celkem upraveno 1 x.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

120mm fan - kontaktuj Ximu

tak to jo. honí se mi sice hlavou bláznivé nápady typu "zahnutý tunel" nbeo "jiný chladič" ale větraná skříň taky bude mít opodstatnění. Hlavně z globálního hlediska
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“