jak upevnit ventilátorek na grafárnu s pasivním HEATPIPE?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
portish
Nováček
Nováček

jak upevnit ventilátorek na grafárnu s pasivním HEATPIPE?

Příspěvek od portish »

ve středu mi přijde sestava a mám tam grafárnu od Gigabyte ( http://tw.giga-byte.com/VGA/Products/Pr ... T128VP.htm ), která je chlazená jednotrubkovou heatpipe. Určitě to nebude stačit po přetaktování jenom pasivně, tak tam chci přidat 5 cm Titan. A tak jsem se chtěl zeptat, jestli jej dát na jádro (takže vlastně na stranu dolů, která jde vidět na fotce) nebo nahoru ( vyvedená pipeka na ramky) a co je ještě důležité, jestli jej nasadit, aby foukal DO chladiče nebo aby foukal vzduch OD chladiče? Díky moc za rady :)
GIGABYTE K8NXP-SLI / AMD ATHLON 64 3500+ (Box, 939,Winchester) / GIGABYTE Unique Turbo Force Edition NX66T128VP (6600 GT, @535/1200) / 2x512MB/400MHz (dual channel)/ SEAGATE 200 GB Barracuda SATA 8 MB/ DVD RW Teac / FD Alps / klavesnice KME 9801 + USB hub / Logitech MX510 / EuroCase MIDITOWER LCD 5442 400W/ SAMSUNG SyncMAster 793 Silver 17´´ / WinXp Pro SP2
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Notak já bych tam hlavně teda necpal 5cm fan...to bude zbytečně řvát a foukat moc ne...když už, tak aspoň 80mm nebo lépe rovnou 120mm... :wink:

A ten fan bych dal asi ze strany, aby pěkně ofukoval celej ten pasiv. A asi tak 2cm od karty, kdybys zvolil 120mm fan, tak to bude ideální...a uchladit by to mělo..taky ale záleží, jak máš větranou case...
portish
Nováček
Nováček

Příspěvek od portish »

takže jestli to správně chápu, tak nedávat malý chladič přímo na pasiv, ale něco většího "ke kartě" a dát ho tak, aby foukal NA oba pasivy a ne Od jednoho?... hm :? Blby je, ze uz ten maly 5cm mam koupeny :(
GIGABYTE K8NXP-SLI / AMD ATHLON 64 3500+ (Box, 939,Winchester) / GIGABYTE Unique Turbo Force Edition NX66T128VP (6600 GT, @535/1200) / 2x512MB/400MHz (dual channel)/ SEAGATE 200 GB Barracuda SATA 8 MB/ DVD RW Teac / FD Alps / klavesnice KME 9801 + USB hub / Logitech MX510 / EuroCase MIDITOWER LCD 5442 400W/ SAMSUNG SyncMAster 793 Silver 17´´ / WinXp Pro SP2
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

portish píše:takže jestli to správně chápu, tak nedávat malý chladič přímo na pasiv, ale něco většího "ke kartě" a dát ho tak, aby foukal NA oba pasivy a ne Od jednoho?... hm :? Blby je, ze uz ten maly 5cm mam koupeny :(
jj, přesně...podle mě to bude mít lepší účinek...a malý jsou opravdu na nic...budou zbytečně hlušný, to pak nemělo význam kupovat kartu z heatpipe...
portish
Nováček
Nováček

Příspěvek od portish »

mně nešlo o heatpipe, ale o frekvence, je to jediná 6600 GT, která je přetočená z 500/1000 už od výrobce a jde sehnat v Olomouci :( Samoška jsem chtěl Leadtek Extreme nebo Gainword GLH, ale ty budou v ČR až tak za měsíc nejdřív :(... když teda nebudem řešit ventilátor, který je už koupený a přijde spolu s počálem, tak kam tu pětku teda dát, na jádro nebo nahoru a foukání do nebo od? :) dikes
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Tak tam bych ho dal teda na jádro...to bude asi nejlepší...ale těš se na pořádnej hluk... :wink:
portish
Nováček
Nováček

Příspěvek od portish »

Stoobi píše:Tak tam bych ho dal teda na jádro...to bude asi nejlepší...ale těš se na pořádnej hluk... :wink:
dobře a foukat na jádro nebo od jádra? :) :) :)
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

portish píše:
Stoobi píše:Tak tam bych ho dal teda na jádro...to bude asi nejlepší...ale těš se na pořádnej hluk... :wink:
dobře a foukat na jádro nebo od jádra? :) :) :)
Bez diskuzí na jádro...v tomhle rozložení by od jádra nemělo žádný vliv...ale chtělo by to aby, neležel na rovným...aby tam byly nějaký žebra nebo něco, potom by ztratil význam...
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“