Po výměně desky se mi nezapl monitor - co s tím?
Moderátor: Eddward
- speeddave
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Po výměně desky se mi nezapl monitor - co s tím?
Před týdnem jsem se rozhodl rozšířit svůj pracovní počítač (slouží pouze na net) o novou desku MSI KM4M-L z původní ESC K7VZA. Po výměně a sekládání do původní skříně jsem počítač zapojil a vše začlo startovat (Procesor, Grafika, HDD, CD-Rom), ale monitor se mi vůbec nezapl. Tak jsem postupně začal testovat jednotlivé díly na druhém PC na desce ASUS A7N8X-X a vše mi šlo (procesor, grafika, Ram). Vyměnil jsem i zdroj ale pořád černá obrazovka... Usoudil jsem, že je na vině deska a tak jsem ji zreklamoval. Za týden mi volali z prodejny, že deska je v pořádku a žádná závada se neprojevila...Včem by mohl být problém?
- Self-Ki11er
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
a monas neni v tahu?
MB: Asus A7V880 CPU:AMD Athlon XP 2600+ @ 3200+(11.5x193) CASE COOL:2x CoolerMaster TLF-S82-EB,SPIRE FD08025B1L3 CPU COOL:SPIRE FalconRock II VGA:Leadtek Winfast A6600GT THD @ 585/1165 Cooled By Zalman VF700-AlCu HDD:Seagate Barracuda 120GB (U-Ata,7200 Rpm,8MB Cache) RAM: 2x Samsung 512MB DDR 400 mhz CL 2,5 (2,5-3-3-6) MOUSE:Genius NetScroll+ Superior ZDROJ:LC Power 550W Gold
- zombux
- Odborník PCT

- Self-Ki11er
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jo no...jaka to je vubec grafika??
MB: Asus A7V880 CPU:AMD Athlon XP 2600+ @ 3200+(11.5x193) CASE COOL:2x CoolerMaster TLF-S82-EB,SPIRE FD08025B1L3 CPU COOL:SPIRE FalconRock II VGA:Leadtek Winfast A6600GT THD @ 585/1165 Cooled By Zalman VF700-AlCu HDD:Seagate Barracuda 120GB (U-Ata,7200 Rpm,8MB Cache) RAM: 2x Samsung 512MB DDR 400 mhz CL 2,5 (2,5-3-3-6) MOUSE:Genius NetScroll+ Superior ZDROJ:LC Power 550W Gold
- speeddave
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Tak monitor v tahu není, protože jsem ho na druhém počítači rozjel bez problémů. Jinak grafická karta je INNO3D TNT2 PRO a na té Asus desce mi fičí taky. Tak jsem zkusil dát na to MSIčko grafiku INNO3D GeForce 3 Ti 200 a taky nic. Vyzkoušel jsem i vestavěnou grafickou kartu, co je na té desce a stejný problém... Ale technici v obchodě mi vzkázali, že deska je 100% funkční.Self-Ki11er píše:jo no...jaka to je vubec grafika??
- romco
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- speeddave
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Před výměnou byla deska funkční v jedné bedně, kde byla pod AGP grafikou. Předpokládal jsem, že nastavení v biosu zůstalo a integrovaná grafika je vypnutá. Nicméně jsem zkusil jak jiné grafické karty, tak zapojit CRT šňůru na vestavěnou grafiku aniž bych tam do AGP slotu cpal nějakou jinou... Pořád černá obrazovka, tak se do biosu ani nepodívám... Monitor je 100% funkčníromco píše:Máš pichnutý modul ram v 1. slote, keďže pravdepodobne vga má zdieľanú pamäť.
- speeddave
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Indikační diody jsem na té desce nenašel. Používám jednu RAM V-Data 256 MB 333 MHz, kterou jsem si vyzkoušel v jiném PC a funguje. Souvisí nějak grafika s tím, do kterého RAM slotu dám tu pamět?romco píše:Máš pichnutý modul ram v 1. slote, keďže pravdepodobne vga má zdieľanú pamäť. Bios si skúšal clear-ovať do default hodńôt, skúšal si nechať jeden modul ram v 1. slote samostatný ?
Máš tam štandardné 4 diódy o detekcii stavu, čo ti hlásia ?
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- romco
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ano suvisi, ked nedas do 1. slotu RAMku a onboard grafika ma zdielanu pamat, tak dosku nezapnes, aspon teda v 90%.speeddave píše:Indikační diody jsem na té desce nenašel. Používám jednu RAM V-Data 256 MB 333 MHz, kterou jsem si vyzkoušel v jiném PC a funguje. Souvisí nějak grafika s tím, do kterého RAM slotu dám tu pamět?romco píše:Máš pichnutý modul ram v 1. slote, keďže pravdepodobne vga má zdieľanú pamäť. Bios si skúšal clear-ovať do default hodńôt, skúšal si nechať jeden modul ram v 1. slote samostatný ?
Máš tam štandardné 4 diódy o detekcii stavu, čo ti hlásia ?
A samozrejme ako pisal vyssie cloviecik i ja, vymaz bios cez prepinac CLEAR CMOS.
Lebo tazko povedat ako je nastaveny.
- Geroy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nemas nahodou CPU s jadrom Spitfire ..... na tvojej doske som uz tento problem mal.....
Naviac ani na MSI uz tieto CPU v zozname podporovanich niesu : info
Naviac ani na MSI uz tieto CPU v zozname podporovanich niesu : info
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- Maric
- Nováček

-
- Maric
- Nováček

-
Takže během včerejška jsem zjistil tohle:
Deska je fyzicky OK, smazání CMOS nepomáhá/nefunguje, Umístění pamětí do různých slotů taky nefunguje a diagnostika desky se zastaví v místě kdy má přijít na řadu BIOS a bootování. U Abit desek je to kód "9.0." což v podstatě znamená vše OK. Tahle deska obsahuje zařízení Guru clock a je zajímavé že funguje monitoring všech sledovaných položek až na frekvenci CPU, která se buď nezobrazí vůbec a nebo se zobrazí hodnota přes 2.2 MHz, což je u Sempronu 2800 trošku hodně.
Můj závěr je že je mrtvý bios a nezbývá nic jiného než reklamace.
Má někdo u vás podoblnou zkušenost, nebo máte nějaký nápad čím jiným by to mohlo být?
Deska je fyzicky OK, smazání CMOS nepomáhá/nefunguje, Umístění pamětí do různých slotů taky nefunguje a diagnostika desky se zastaví v místě kdy má přijít na řadu BIOS a bootování. U Abit desek je to kód "9.0." což v podstatě znamená vše OK. Tahle deska obsahuje zařízení Guru clock a je zajímavé že funguje monitoring všech sledovaných položek až na frekvenci CPU, která se buď nezobrazí vůbec a nebo se zobrazí hodnota přes 2.2 MHz, což je u Sempronu 2800 trošku hodně.
Můj závěr je že je mrtvý bios a nezbývá nic jiného než reklamace.
Má někdo u vás podoblnou zkušenost, nebo máte nějaký nápad čím jiným by to mohlo být?
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
kolik ma stari ten monitor,tohle mi delalo stary crx monitor,proste jsem prinesl domu vga gf2mx 400 32mb agp zapojil a monitor nic je byl cernej a piskal,ta grafika tam poustela moc vysokou frekvenci kterou to nezvladalo nicmene jinde se starsi vga jel v poradku...
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data