WIN XP SP2 vs. USB2 Handy drive
Moderátor: L4mka
- alcyon
- Nováček

-
WIN XP SP2 vs. USB2 Handy drive
mam USB 2 handy drive od Apacer s pamatou 512MB /asi 1 rok stary/. Kamarat ma Win XP Pro Corporate edition CZ + SP2. Mainboard ma taky isty ako ja MSI KT333 Ultra 2. Po pripojeni mojho handy drive na kamaratov Windows sa dost spomali. Vypise sice , ze nasiel dalsiu jednotku" G:vymenitelny disk", ale pri prenose dat z jeho
hardisku na handy drive po chvili windows akoby strati tento prenosny
disk a data sa prestanu presuvat alebo Explorer zamrzne a PC zacne pracovat az po odpojeni USB disku.Nainstaloval som i ovladace k tomuto handy drive, ale nepomohlo to. Pritom mi doma s obycajnym WIN XP Pro a s Win 2000 SP4 funguje bezchybne i bez nainstalovanych ovladacov. kamarat mal predtym tiez Win 2000. Vie mi niekto dat radu ako donutit tento WIn k spolupraci s handy drive?
hardisku na handy drive po chvili windows akoby strati tento prenosny
disk a data sa prestanu presuvat alebo Explorer zamrzne a PC zacne pracovat az po odpojeni USB disku.Nainstaloval som i ovladace k tomuto handy drive, ale nepomohlo to. Pritom mi doma s obycajnym WIN XP Pro a s Win 2000 SP4 funguje bezchybne i bez nainstalovanych ovladacov. kamarat mal predtym tiez Win 2000. Vie mi niekto dat radu ako donutit tento WIn k spolupraci s handy drive?
- Shit
- Odborník PCT

- alcyon
- Nováček

-
Handy drive USB 2 vs. Win XP SP2 CZ
Neviem, co je Star Force. Mozes mi to prosim opisat, v com moze byt problem?
Diky
Diky
- Lemra
- Čestný člen

StarForce je soubor virtuálních driverů a služeb, který si některý hry instalujou do systému v rámci tzv. ochrany proti kopírování. Tato rezidentně běžící ochrana je v současné době asi "nejdokonalejší" - přepálit 1:1 chráněný CD/DVD nelze ale dokonalost ochrany spočívá i v tom, že velmi často hra nejde spustit ani s originálním CD
.
Jestli máš v systému installnutý drivery SF poznáš snadno - ve Správci zařízení si dej zobrazit skrytá zařízení, tady hledej v Ovladačích nepodporujících PnP cokoli s názvem StarForce.
Jinak kromě ovladačů SF mohou s nativními drivery MassStorage kolidovat i jiný drivery - třeba ke 1394 kameře, USB foťáku atd. Chce to vyzkoušet - pokud v nouzáku disk pojede, je to kolizi driverů.
Jestli máš v systému installnutý drivery SF poznáš snadno - ve Správci zařízení si dej zobrazit skrytá zařízení, tady hledej v Ovladačích nepodporujících PnP cokoli s názvem StarForce.
Jinak kromě ovladačů SF mohou s nativními drivery MassStorage kolidovat i jiný drivery - třeba ke 1394 kameře, USB foťáku atd. Chce to vyzkoušet - pokud v nouzáku disk pojede, je to kolizi driverů.
- alcyon
- Nováček

-
Ano ide o koliziu driverov
Zapojil som USB Handy drive v nudzovom rezime a tam funguje.
Vie mi niekto poradit co dalej s tym robit?
Vie mi niekto poradit co dalej s tym robit?
- racous
- Začátečník

Teď stačí přeinstalovat ovladače které myslíš že jsou chybné a dělají takový bordel.Nebo je jeden za drůhým mazat a zkoušet.A potom zase nainstalovat.Jinak nevim další způsob.Pokud to je složité tak sorry.Jednodušší způsob neznám. 
AMD 64 3000+ s.939 Venice 1000MHz ,MSI K8N Neo4 Ultra, nVidia PX6600GT TDH 128Mb DDR3 (550/1200), WD 2500KS 250GB SATA2,Maxtor 120Gb,Sound Blaster Live,Monitor LCD Samsung SyncMaster 710TM
- alcyon
- Nováček

-
- racous
- Začátečník

Máš nějakou kameru,fo%ták či něco podobného?
Tak zkus smazat ty ovladačeod těchto věcí a a vyzkoušet handy drive.
Jestli nepojede dobře,tak ty ovladače můžes zase nainstalovat.A tak postupně mazat ovladač po ovladači až narazíš na ten chybný.Chápeš?
Jestli nepojede dobře,tak ty ovladače můžes zase nainstalovat.A tak postupně mazat ovladač po ovladači až narazíš na ten chybný.Chápeš?
AMD 64 3000+ s.939 Venice 1000MHz ,MSI K8N Neo4 Ultra, nVidia PX6600GT TDH 128Mb DDR3 (550/1200), WD 2500KS 250GB SATA2,Maxtor 120Gb,Sound Blaster Live,Monitor LCD Samsung SyncMaster 710TM
- racous
- Začátečník

Máš nějakou kameru,fo%ták či něco podobného?