//edit: Teď jak se na to koukám, tak si začínám říkat, jestli by jen nestačilo ten aktiv odšroubovat a nechat tam jen ten původní pasiv co říkáte ?
Pasiv na MSI 865PE Neo2
Moderátor: morke
- JanHavlicek
- Středně pokročilý

Pasiv na MSI 865PE Neo2
Asi koupím pasiv na moji desku MSI 865PE Neo2, protože ten aktivní chladič už docela řve, tak bych se chtěl zeptat, jestli by tam šel nainstalovat tento - http://www.caseking.de/shop/catalog/pro ... ts_id=1699 , býval bych tam dal třeba Zalmana, jenže ta deska má to blbý uchycování pomocí oček ( http://www.svethardware.cz/sh/media.nsf ... nt_big.jpg ). Tak bych se chtěl zeptat, jestli je ten chladič na tu desku vůbec možný použít, abych případně nekoupil nějakou blbost 
//edit: Teď jak se na to koukám, tak si začínám říkat, jestli by jen nestačilo ten aktiv odšroubovat a nechat tam jen ten původní pasiv co říkáte ?
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
- Skim
- Začátečník

-
Pasiv na chipsetu
Ahoj, mam tu samou desku, jako ty (jen s oznacenim Platinum edition) osazenou pozlaceným pasivním chladičem, takže bych byl v tomto bez obav, stejně bych ti ale doporučil spíše tento - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24991, koupil jsem ho na chlazeni Radeona 9200 250GPU*200pameti a zvladal to jen tat tak (byl horký, to je pravda, obraz byl ale stabilní) Na chipset bych ho proto urcite dal. Je vsak ale take pravda, ze nekterym uzivatelum nestacil -> nez tedy do nej pujdes (ono 100 kc je 100 kc
) tak urcite prostuduj diskuzi diskuzi na teze strance dole
S pozdravem Skim
S pozdravem Skim
- JanHavlicek
- Středně pokročilý

ta deska co máš ty je ta nová revize, hádám, že ji nemáš dlouho, tu jsem taťkovi dával do kanceláře, býval bych si ji dal do PC sám a tu starou taťkovi, ale ta stará nepodporuje Celerony D
no ale to jsem odbočil od tématu 
Co se týče toho Zalmana, tak toho bych rád, ale jak jsem říkal, moje deska nemá díry na šrouby, ale jen ty očka a vrtat do toho chladiče se mi moc nechce, ani na to nemám vybavení
, myslíš, že by nestačilo jenom ten aktivní chladič odšroubovat ? Asi to zkusím a budu měřit teplotu, když se to nějak rapidně zvýší, tak ho zase zapojím 
Co se týče toho Zalmana, tak toho bych rád, ale jak jsem říkal, moje deska nemá díry na šrouby, ale jen ty očka a vrtat do toho chladiče se mi moc nechce, ani na to nemám vybavení
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
- Skim
- Začátečník

-
Máš pravdu, teď jsem se na to díval, určitě to zkus, případně sežeň nějaký jiný větráček 4*4 cm (tuším, že pěkné mají na tntrade.cz, ale omrkni pro jistotu i Czech Comp.) a sniž mu otáčky co to dá (z 5000 tak na 1000 a ž 2000) nejlépe nějakým pevným odporem - tím vlastně snížíš napětí (starý dobrý ohmův zakon
) Takto jsem to vyřešil já na tom Radeonu 9200 - z hlučných 5000 mám dnes asi 2000 až 2700 a stačí to bohatě - passiv je studený, důležité je alespoň minimální "ofukování" zvláště při přetaktu (ja to neřeším, jelilož mám atypický vetrák na CPU jež vlastně nasává vzduch přes tento passiv, navíc otočený o 45 stupňů.
P.S: S tou deskou máš pravdu, mám ji asi 4 měsíce - od srpna
S pozdravem Skim
P.S: S tou deskou máš pravdu, mám ji asi 4 měsíce - od srpna
S pozdravem Skim