Problém s DVD/RW/R9 TEAC DV-W516GA - vyřešeno

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

bikeruh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problém s DVD/RW/R9 TEAC DV-W516GA - vyřešeno

Příspěvek od bikeruh »

Lidi potrebuju radu mam DVD vypalko TEAC DV W516GA a kdyz neco palim tak me skace bufer jako pr*se, a to nic nedelam, jenom palim. Ale vzdyicko to napise ze se vypalovani zdarilo ale nekdy z toho DVD nelze vubec cist a nekdy to precte ale cte z toho pul hodiny.Nema na to vliv sata disk? nebo servis pack 2? Potreboval bych poradit co teda s tim. Reklamovat??
Majne PC: Athlon 2600+, 512 DDR ram 400, Ati radeon 9550 128/128, Nero 6.6.0.3. SATA segate 160
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Nejdřív mechaniku odeber ve správci zařízení (nemáš tam nějakou kolizi?) z větve řadiče ATA/ATAPI a podle toho jestli ji máš na primary nebo secondary, potom restart počítače a zkus znovu něco vypálit třeba na RW.
Taky se můžeš podívat do Msconfigu/po spuštění, jestli ti tam neparazitují nějaké programy, počítač proskenuj na spyware třeba programem Ad-Aware a Spy-Bots.
Bathory
bikeruh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bikeruh »

co tim myslis kolizi??? ja ju mam danou jako secondari mastr.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Žlutej vykřičník!
Bathory
bikeruh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bikeruh »

tak sem se dival do spravce zarizeni a zadnej vykricnik tam neni, a nekdo me rikal ze by to mohlo byt vypnutim DMA ale na vypalce je to zapnute a na sata radici to nemuzu najit,
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Zkusils, co jsem ti napsal na začátku?
Bathory
bikeruh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bikeruh »

jo dival jsem se co mam dane po spusteni a nebilo tam nic co bych tam neda sam, a zkusil jsem mechaniku prenest do jine pc a tam to sice neskakalo ale zase to po vypaleni na DVD-RW v testu Nero CD/DVD drive speed hodilo chybu pri cteni z DVD, takze fakt nevim cim by to mohlo byt. Cely svuj kompl jsem projel Ad-Aware a neco to naslo v cokies ale stejne to nepomohlo. protoze jak rikam v druhem pc z mechaniky neslo nacist a zkousal jsem tve ruzne DVD RW.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Bathory píše:Nejdřív mechaniku odeber ve správci zařízení (nemáš tam nějakou kolizi?) z větve řadiče ATA/ATAPI a podle toho jestli ji máš na primary nebo secondary, potom restart počítače a zkus znovu něco vypálit třeba na RW.
//Edit: promazáno
Bathory
bikeruh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bikeruh »

tak zkusil jsem mechaniku odebrat jak si radil ale nic porad stejne, a rekl bych ze je to cim dal horsi, driv ten bufer zacal skakat tak po 2 min. paleni a ted hned po zacatku, a jeste neco kdyz zacnu palit tak disk zacne strasne rachotit ale uplne zbesile, uz nevim co s tim :sad:
CPU:Athlon64 3000+ Venice::Grafika:ATI SAPHIRE x1600pro 512mb::Ram:1024 DRR 400::Zakladka:MSI k8n neo4::Disk:160 SATA Segate::Repro:Creative 5+1 5800::Zvukovka:SB udigi 2 Platinum Ext::Palirna:LG 4163B::Print:Canon Pixma 4200::
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tím, že jsi to odebral se ti to určitě nezhoršilo. :wink:
Nemáš náhodou ten disk už v biosu nastavenej na PIO režim? Co ovladače od základní desky a SATA ovladače. Zkus je přeinstalovat.
Bathory
bikeruh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bikeruh »

ja ten sata disk nemuzu vubec najit v tom biosu, a ukazuje se vubec sata disk v biosu ??? A nemuzu ho najit ani ve spravci zarizeni a jeste me napadlo ze kdyz to DVD (co jsme vypalil) pres CD/DVD speed od nera tak to hodi hlasku neco v anglictine. Co s tim ??
CPU:Athlon64 3000+ Venice::Grafika:ATI SAPHIRE x1600pro 512mb::Ram:1024 DRR 400::Zakladka:MSI k8n neo4::Disk:160 SATA Segate::Repro:Creative 5+1 5800::Zvukovka:SB udigi 2 Platinum Ext::Palirna:LG 4163B::Print:Canon Pixma 4200::
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Co v angličtině tak to sem postni.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

bikeruh píše:ja ten sata disk nemuzu vubec najit v tom biosu, a ukazuje se vubec sata disk v biosu ??? A nemuzu ho najit ani ve spravci zarizeni a jeste me napadlo ze kdyz to DVD (co jsme vypalil) pres CD/DVD speed od nera tak to hodi hlasku neco v anglictine. Co s tim ??
Člověče, z tebe to leze jak z chlupatý deky. Buď trošku sdílnější.
Bathory
janda82
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janda82 »

Skusal si uz iny softver/pripadne inu verziu nera?

nero 6.6.0.3 mal par chyb:
problem s kopirovanim DVD 'On the Fly'
problem s kopirovanim DVD cez image
PC AMD Athlon XP 2500+@3200+ (Thermaltake Silent Boost + AC Fan 3 TC) | Asus A7N8X-E Deluxe + Wi-Fi-b | 2x512MB DDR400 CL 2.5 | ATi Sapphire 9600Pro 128MB | WD 2000JS 200GB | Hitachi 7k250 160GB | Samsung SP1213N 120GB | Toshiba SD-M1712 | Asus DRW-1604P | Technisat SkyStar 2 | Yeong Yang 5401 + 2x120mm GlacialTech Silent Blade | Fortron 300W | HP L1706 | Epson Stylus Color 760 | HP Scanjet 4600 | APC Back-UPS RS 500 | Philips HTS 3500S 5.1 (500W RMS)
NTB HP Pavillion DV6105ea | Intel Celeron M420 1,6GHz | 2x512MB DDR2 667 | Intel GMA | Fujitsu 100GB SATA | LG DVDRW | Broadcom Wi-Fi | Seagate 40GB 2.5" IDE-USB
Network aDSL by Slow-a-net | ZyXEL Prestige P-660R-67C | Asus WL-500g Deluxe (DD-WRT) | IP-BOX 200S (AB Enigma) Software is like sex - it's better when it's free...
bikeruh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bikeruh »

Tak v tom neru CD\DVD speed to hodi tuto hlasku: L-EC UNCORRECTABLE ERROR (031105) a toto jsem zrovna palil v alcoholu 120 takze si myslim ze to programem zrovna nebude. a to dvd nejde vubec nahrat a nektere jine jdou ale jak jsem uz psal tak to treba nahravam aj 40 minut jedno DVD a kdyz se na nej podivam tak to vypada jak "letokruhy" jak nekfo psal v jinem foru. Tak uz opravdu nevim co vic k tomu dodat :?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Na jakých médiích to máš vypálený?
Bathory
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Nové ASPI jsi zkoušel? Co firmware novej?
bikeruh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bikeruh »

je to smahle na verbatinech 4x, a ten firmware jsem zadny novy nenasel jeste asi zadny novy nevisel, nevym co je to ASPI :oops:
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Na tohle ti ASPI nepomůže. Navíc ti to vypaluje s chybama, takže bych vzal ty špatný média a odnesl je i s vypalovačkou na reklamaci.
Bathory
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

bikeruh píše:je to smahle na verbatinech 4x, a ten firmware jsem zadny novy nenasel jeste asi zadny novy nevisel, nevym co je to ASPI :oops:
Tak si přečti FAQ :wink: nebo použij hledání.
Ale jak píše Bathory.............. :)
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“