AGP 8x 0.8V - AGP 4x 1.5V ?

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Chmatos
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

AGP 8x 0.8V - AGP 4x 1.5V ?

Příspěvek od Chmatos »

Uz mi 2x shorel Radeon 9800Pro. Ted sem si vsiml ze je na krabici napsano AGP 8x (0.8V), 4x (1.5V) or Universal AGP 3.0. Tak sem se koukal do biosu a mel sem tam AGP 8x a 1.5V, bohuzel napeti tam de menit jen od 1.5V do 1.8V. Nevite jestli to nastavi nizsi napeti pri AGP 8x samo ?? Radsi asi pojedu na AGP 4x protoze nevim co mam jinak delat mi shori potreti a nevim jestli by mi ji znova vyreklamovaly. :sad: Poradte pls.
AMD AthlonXP-M 2600+ @ 2400MHz (200x12) (1.65V) ]|[ Gigabyte 3D Cooler-Pro ]|[ Sapphire RADEON 9800PRO 128MB ]|[ Soltek 75FRN2-L ]|[ OCZ DIMM 1024MB DDR 400MHz CL2 ]|[ Philips 190B ]|[ Seagate 200GB + 300GB ]|[ Pioneer DVR-108 DVD-R/+R DualLayer ]|[ Fortron 350W ]|[ Logitech MX310 ]|
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Toto problem urcite nebude.... kludne mozes nechat aj AGP 8x ( ak stim inak nemas problem..... ) ......
Tych 1.5V je v OK ....... ( rozhodne nehladaj ziadnu moznost ako to manualne zmenit na 0.8...... ) .....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

No dobre chcem sa spytat Random, ked teda manualne nemenit napatie na 0.8V, ale vsade je pisane, ze moze byt problem s VGA, ked nema svojich 0.8 pri 8x AGP, ale 1.5V, ja mam to iste, a je smola, ze sa mi to za tyzden pouzivania na AGP 8x pri 1.5V len zhorsilo, stale pc mrzne, pada, ....
Ale ked som znzizil na AGP 4x, tak to uz je v pohode, ale sa mi zda, ze sa grafika siahla, kedze uz na 8x nevydrzi ani chvilku vo Windows.
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

romco píše:No dobre chcem sa spytat Random, ked teda manualne nemenit napatie na 0.8V, ale vsade je pisane, ze moze byt problem s VGA, ked nema svojich 0.8 pri 8x AGP, ale 1.5V, ja mam to iste, a je smola, ze sa mi to za tyzden pouzivania na AGP 8x pri 1.5V len zhorsilo, stale pc mrzne, pada, ....
Ale ked som znzizil na AGP 4x, tak to uz je v pohode, ale sa mi zda, ze sa grafika siahla, kedze uz na 8x nevydrzi ani chvilku vo Windows.
Miesas 2 odlisne veci...... AGP 8x je znami problem ( nema to nic spolocne s napajacim napatim.... )....
Ak mas slot AGP 3.0 podporuje aj napajacie napatie 0.8V... co vsak nijak neovplivnuje napatie 1.5V ..... zalezi na konkretnej konstrukcii karty, co potrebuje......
Samozrejme ze v pripade slotu AGP 3.0 je 0.8v pristupnich aj pri rezimoch AGP 4x/2x .......
Pre tuto hodnotu rozhodne nieje dolezita rychlost AGP :lol: ...... naviac vsetky karty ktore su dnes na trhu bez problemu chodia aj v AGP 2.0, kde 0.8V este nebolo pristupne......
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

random píše:
romco píše:No dobre chcem sa spytat Random, ked teda manualne nemenit napatie na 0.8V, ale vsade je pisane, ze moze byt problem s VGA, ked nema svojich 0.8 pri 8x AGP, ale 1.5V, ja mam to iste, a je smola, ze sa mi to za tyzden pouzivania na AGP 8x pri 1.5V len zhorsilo, stale pc mrzne, pada, ....
Miesas 2 odlisne veci...... AGP 8x je znami problem ( nema to nic spolocne s napajacim napatim.... )....
Ak mas slot AGP 3.0 podporuje aj napajacie napatie 0.8V... co vsak nijak neovplivnuje napatie 1.5V ..... zalezi na konkretnej konstrukcii karty, co potrebuje......
Samozrejme ze v pripade slotu AGP 3.0 je 0.8v pristupnich aj pri rezimoch AGP 4x/2x .......
Pre tuto hodnotu rozhodne nieje dolezita rychlost AGP :lol: ...... naviac vsetky karty ktore su dnes na trhu bez problemu chodia aj v AGP 2.0, kde 0.8V este nebolo pristupne......
Ja len hovorim to, ze mne masina kape pri AGP 8x a 1.5V, i ked moja doska MSI K8T NEO2 FIR bios 3.3 podporuje AGP 3.00, len je smola, ze neda AGP napatie 0.8V, ale 1.5V.
Je pochopitelne, ze pri AGP 3.0 je vacsia prenosova rychlost, takze karta sa moze viacej zahrievat pri 1.5V, ked ma mat 0.8V, co je uvedene aj na krabici ku VGA. Potom to stvara psie kusy.
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

romco píše:
random píše:Ja len hovorim to, ze mne masina kape pri AGP 8x a 1.5V, i ked moja doska MSI K8T NEO2 FIR bios 3.3 podporuje AGP 3.00, len je smola, ze neda AGP napatie 0.8V, ale 1.5V.
Je pochopitelne, ze pri AGP 3.0 je vacsia prenosova rychlost, takze karta sa moze viacej zahrievat pri 1.5V, ked ma mat 0.8V, co je uvedene aj na krabici ku VGA. Potom to stvara psie kusy.
Skus si precitat este raz co som pisal vyssie...... :evil: ...... 1.5V a 0.8V dohromadi nemiesaj.... ak mas AGP 3.0 tak je na samotnej karte co bude pouzivat ........ to ze karta podporuje 0.8V vsak neznamena ze uplne nepouziva 1.5V ..........
Standartne napajanie pri AGP 3.0 je stale 1.5V ..... 0.8V sa pouziva na signalnu cast ...... ( stale je vsak zachovana 1.5V kompatibilita pre starsie AGP 4x karty ..... )
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

random píše:
romco píše: Skus si precitat este raz co som pisal vyssie...... :evil: ...... 1.5V a 0.8V dohromadi nemiesaj.... ak mas AGP 3.0 tak je na samotnej karte co bude pouzivat ........ to ze karta podporuje 0.8V vsak neznamena ze uplne nepouziva 1.5V ..........
Mam to takto : MSI K8T NEO2 FIR dava na AGP 1.5V pri 8x AGP, vga chce pri 8x AGP 0.8V, pri tomto stave mi pada grafika, mrzne komp.
Ked nastavim 4x AGP, pri ktorom VGA chce 1.5V, tak vsetko ide v pohode.
Nechem sa hadat, len chcem zistit viacej, lebo ma to serka, a uvazujem nad reklamaciou VGA.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

AGP 3.0 (8x) zarizeni pouzivaji taky 1.5V (proto to napeti v biosu), ale narozdil rozdil od predchozich pouzivaji 0.8V pro signalizaci.
Na zakladni desky se davaji vetsinou universal AGP 3.0 sloty, ktere zvladaji 1.5V i 0.8V pro signalling.
Samozrejme nelze vyloucit nejakou vadu, ale ta deska tu grafiku podporuje na 100%.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Aby si si spravil trochu nadhlad mozes si precitat napr. http://www.ertyu.org/~steven_nikkel/agp ... ility.html ......
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

random píše:Aby si si spravil trochu nadhlad mozes si precitat napr. http://www.ertyu.org/~steven_nikkel/agp ... ility.html ......
coz je uvedeno ve FAQ a doporucuju precist :wink:
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

Jiri Drak píše:AGP 3.0 (8x) zarizeni pouzivaji taky 1.5V (proto to napeti v biosu), ale narozdil rozdil od predchozich pouzivaji 0.8V pro signalizaci.
Na zakladni desky se davaji vetsinou universal AGP 3.0 sloty, ktere zvladaji 1.5V i 0.8V pro signalling.
Samozrejme nelze vyloucit nejakou vadu, ale ta deska tu grafiku podporuje na 100%.
Oki, tak Vam dakujem.
{ Odrbkam vyrobcovi grafiku, alebo dosku o hlavu :-) :-D :D 8-) }
Vsetko bez problemov funguje, vcera som skusal aj pretaktovat dalej na zakladnom chladici, bez vyraznejsieho prehrievania, kedze mam 8cm vrtule v skrini. Sqele to ide, len na 4x AGP, ale vykon je nizsi mozno o 1% az 5% :-) Cafte
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

romco píše:Vsetko bez problemov funguje, vcera som skusal aj pretaktovat dalej na zakladnom chladici, bez vyraznejsieho prehrievania, kedze mam 8cm vrtule v skrini. Sqele to ide, len na 4x AGP, ale vykon je nizsi mozno o 1% az 5% :-) Cafte
Ja myslim, ze ten rozdil nebude byt vetsi nez 1% (vetsinou spis zadny), takze s tim ze nejede na 8X bych si hlavu nelamal (na PCT je na to udelany test).
To ze nektera grafika obcas nejede na nektere desce AGP 8x se stava, ale je to vetsinou zpusobeno nejakou zahadnou vzajemou nekompatibilitou, protoze s jinou grafikou nebo na jine desce to vetsinou funguje OK.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

Jiri Drak píše:
romco píše:Vsetko bez problemov funguje, vcera som skusal aj pretaktovat dalej na zakladnom chladici, bez vyraznejsieho prehrievania, kedze mam 8cm vrtule v skrini. Sqele to ide, len na 4x AGP, ale vykon je nizsi mozno o 1% az 5% :-) Cafte
Ja myslim, ze ten rozdil nebude byt vetsi nez 1% (vetsinou spis zadny), takze s tim ze nejede na 8X bych si hlavu nelamal (na PCT je na to udelany test).
To ze nektera grafika obcas nejede na nektere desce AGP 8x se stava, ale je to vetsinou zpusobeno nejakou zahadnou vzajemou nekompatibilitou, protoze s jinou grafikou nebo na jine desce to vetsinou funguje OK.
Jasan, pohoda, však ani z testov to nebolo viditeľné.
Ale konečne pecko šlape ako más, sqelé, ale nebudem hovoriť hop pokiaľ mi nepreskočí :-) :D
Ozaj a FastWrite netreba vypínať, na tejto zostave v pohodičke funguje, len tak pre info. :D
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“